crap la protap

Crap la protap (Crap cu solzi, la cuptor)

Crap la proțap, rețeta Danei, Mila23 Îl numim crap la proțap deoarece bunicii noștri îl făceau în cuptor de lemne, preparând-ul cu solzi pe pat de stuf. De la bețele de stuf așezate în tavă...

bors de peste lipovenesc

Bors de peste Lipovenesc

Borș de pește Lipovenesc Aici, în Delta Dunării, sub denumirea de Borș de pește, puteți mânca o ciorbă delicioasă, preparată de fiecare familie după o retetea de bază veche dar rafinată de fiecare după experiența...

Plachie de peste

Plachie de peste – Alexandra, Mila23

Plachie de peste tradițională lipoveneasca: Proportionam si saram pestele proaspăt (crap, stiuca, somn). Dupa aproximativ o ora îl vom da prin ...

stiuca umpluta

Stiuca umpluta, a Danei din Mila23

Stiuca umpluta, este un preparat nou, il gatesc de vreo 8 ani, incepand pe atunci s-o prepar la cererea unor turisti, iar reteta am preluat-o "din gura in ...

Storceag #KaLaMache

STORCEAG #KaLaMache STORCEAGUL este o piesă de rezistență a prepararelor culinare din Delta Dunării, alături de carasul crestat, prăjit, cu mămăligă și mujdei frecat cu ulei sau saramură pe tablă, simplă și mandră de gustul...

ciorba de somn

Ciorba de somn, ca la Mila23

Ciorba de somn, ca la Mila23 Povestea ciorbei de somn a Mădălinei, din Mila23 Acum 7 ani am făcut o excursie în localitatea Sfântul Gheorghe unde am gustat pentru prima dată storceacul de sturion. Eu...

storceag de sturion

Storceagul – ciorba de sturion

Storceagul, a apărut undeva prin anii '40 și a fost preparat de haholii / ucrainienii din Sfântu Gheorghe. Etimologia numelui acesti ciorbe ...

Blog Gastronomic – Povești cu gust din Delta Dunării și Dobrogea

Rețete deltaice și dobrogene, culese din locurile unde mâncăm cu drag. Sunt preparate simple, făcute din ingrediente locale, gătite cu măiestrie de oamenii locului — pescari, gospodine, bucătari sau prieteni care încă mai știu ce înseamnă gustul adevărat.

Scriem împreună cu colaboratorii noștri, direct din bucătării și curți din sate, cu miros de pește proaspăt, legume de grădină și povești spuse la foc mic.
Aici nu e vorba doar despre mâncare, ci despre felul de a trăi în armonie cu natura și cu oamenii Deltei.

TOP