Culinare

Previous slide
Next slide

O bucătărie uimitor de diversă

Multitudinea de etnii care au trecut sau locuit în Dobrogea și Delta Dunării și-au lăsat o puternică amprentă asupra bucătăriei locale, împletind stilurile și obiceiurile fiecărui popor, generând o bogăție de rețete culinare delicioase.

Dacă bucătăria deltaică este dominată de preparate pe bază de pește, cu influențe rusești și ucrainene, bucătăria dobrogeană este un amalgam de rețete cu influențe romanești, rusești, bulgărești, turcești, tătare, armâne, grecești și transilvăne.

Despre preparatele culinare:

  • Saramura de pește, făcută ca în Delta Dunării, a fost inclusă de UNESCO pe lista celor mai delicioase preparate din zonele protejate și rezervațiile din lume.
  • Un borș de pește pescăresc, după rețeta tradițională, se face din minim 5 specii de pește.

Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP