Culinare

Previous slide
Next slide

VLOG - MIXUM

BLOG - RETETE CULINARE

O bucătărie uimitor de diversă

Multitudinea de etnii care au trecut sau locuit în Dobrogea și Delta Dunării și-au lăsat o puternică amprentă asupra bucătăriei locale, împletind stilurile și obiceiurile fiecărui popor, generând o bogăție de rețete culinare delicioase.

Dacă bucătăria deltaică este dominată de preparate pe bază de pește, cu influențe rusești și ucrainene, bucătăria dobrogeană este un amalgam de rețete cu influențe romanești, rusești, bulgărești, turcești, tătare, armâne, grecești și transilvănene.

Despre preparatele culinare:

  • Saramura de pește, făcută ca în Delta Dunării, a fost inclusă de UNESCO pe lista celor mai delicioase preparate din zonele protejate și rezervațiile din lume.
  • Un borș de pește pescăresc, după rețeta tradițională, se face din minim 5 specii de pește.

MIXUM

MIXUM = AMESTECAT

Asa cum este Dobrogea, un taram cu un amestec incredibil: geografic, cultural, etnic, religios si gastronomic. Armonios, precum o mancare bine gatita, dintr-un amestec de ingrediente.
Am gandit acest proiect ca o prezentare a gastronomiei dobrogene in amestec cu oamenii, locurile, vinurile, traditiile si obiceiurile locale.
Descoperiti alaturi de noi o lume aparte, un loc european dar cu puternice accente orientale si balcanice, cu bucatarii influentate de toate popoarele si etniile ce au trecut pe aici sau au ramas statornice.

Veti gasi in acest proiect, o serie de filme in care puteti sa va faceti o idee despre preparatele locale si cum se prepara. Desigur, veti afla si unde le puteti gasi si cine le gateste. Dati SUBSCRIBE la canalul nostru de Youtube si veti fi la curent cu tot ce publicam.

Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP