Culinare

Previous
Next

O bucatarie uimitor de diversa

Multitudinea de etnii care au trecut sau locuit în Dobrogea și Delta Dunării și-au lăsat o puternică amprentă asupra bucătăriei locale, împletind stilurile și obiceiurile fiecărui popor, generând o bogăție de rețete culinare delicioase.

Daca bucătăria deltaică este dominată de preparate pe bază de pește, cu influențe rusești și ucrainene, bucătăria dobrogeană este un amalgam de rețete cu influente romanești, rusești, bulgărești, turcești, tătare, armâne, grecești și transilvane.

 

Despre preparatele culinare:

  • Saramura de peste, facuta ca in Delta Dunarii, a fost inclusa de UNESCO pe lista celor mai delicioase preparate din zonele protejate si rezervatiile din lume.
  • Un bors de peste pescaresc, dupa reteta traditionala, se face din minim 5 specii de peste.

 

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP