Plachie de peste - Alexandra, Mila23

Încă din copilărie am fost atrasă de gătit, chiar de la vârsta de 8 ani, cand o asteptam pe mama de la muncă, cu cornulețe făcute de mine.

Ca si acum, peștele era nelipsit de pe masă, prilej perfect pentru a incerca tot felul de rețete, pe care le făceam după bunul meu plac.

Odata ajunsă în Mila23 m-am perfectionat, gătind cu plăcere pentru familie și pentru turistii cazati la noi in pensiune.

Secretul unui preparat pescaresc fara de cusr este pestele proaspăt, si gatitul cu drag tuturor clientilor care ne trec pragul, alegând sejururi de neuitat prin agentia Descopera Delta Dunarii.

Plachie de peste tradițională lipoveneasca:

Ingrediente:
  • Peste proaspat (somn, stiuca, crap), aprox 1 kg (gata curatat)
  • 6 cepe
  • 2 ardei grasi (daca se poate, de diferite culori
  • Suc de rosii  (de casa)
  • Ulei pentru prajit pestele
  • Sare si piper
  • Patrunjel

Prepararea plachiei de peste:

Proportionam si saram pestele proaspăt (crap, stiuca, somn). Dupa aproximativ o ora îl vom da prin făină si il vom pune în uleiul încins până ce va prinde o crustă aurie.

Intre timp pregătim legumele; ceapa taiata solzișori (asemenea unei tocanite cu ceapa), ardeii de diverse culori taiati cubulete, roșiile tăiate cuburi și nu în ultimul rand suc de roșii sau bulion. Legumele puțin călite se vor fierbe in sosul de rosii căruia i se adauga sare si piper dupa gust.

Se adaugă si pestele prăjit, pe care il vom da in câteva clocote, pentru a desăvârși gustul mâncării.

Presarăm pătrunjel sau leuștean verde și o servim cu mămăliguță fierbinte și, de ce nu, un ardei iute. Pofta bună!

Alexandra Butilchin – Pensiunea Pelicanul Cret

Alexandra Butilchin

Alexandra Butîlchin

Alexandra provine dintr-o familie de lipoveni și a crescut în Tulcea. S-a căsătorit în Mila23 și s-a mutat în acest sat unde, împreună cu soțul ei Mihai (pescar), deține și administrează pensiunea Pelicanul Creț .
În bucătăria acestei pensiuni, Alexandra gătește zilnic pentru clienții Descoperă Delta Dunării, rasfatandu-i cu preparate tradiționale, gătite cu peste proaspăt, prins de Mihai.
Alegeți un sejur la pensiunea Pelicanul Creț și veți avea ocazia să experimentati preparatele Alexandrei.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP