Despre noi

Din dorința de a oferi clienților noștrii servicii de calitate și din dragoste pentru natură, am dezvoltat parteneriate cu pensiuni amplasate într-un cadru magnific care practică eco-turism. În cele 4 pensiuni vă veți bucura atât de condiții de cazare deosebite cât și de  preparate savuroase din bucătăria tradițională.

În excursiile de o zi, expedițiile de vizitare, sesiunile de fotografie sau în turele de explorare cu caiacele, suntem nerăbdatori să vă arătam sinuoasele canalele, nemărginitele lacuri, deosebitele păduri și multe alte comori ale Deltei Dunării. 

În tururile noastre de fotografie, veți descoperi peisaje mirifice, dincolo de traseele obișnuite și veți vedea cum natura se amestecă perfect cu cultura umană. Pădurea și pitorescul sat Letea, Insula Sahalin, plaja și zona Perisor, Câmpul Chiliei, Grindul Stipoc, plaja Sulina, matinalii pescari, silențioasele caiace și sutele de păsari, sunt doar câteva dintre magnificele subiecte de fotografiat în Delta Dunării. 

„Puteți descoperi mai multe despre o persoană într-o zi în natură decât într-un an de conversație.”…asta în cazul în care ați uitat că organizăm team building-uri foarte apreciate de cei ce iubesc natura și apa.

Vă  așteptăm să pornim împreuna în această aventură și să descoperiți secretele Deltei!

Povestea noastră

2004 – În 2004, după un sezon întreg petrecut în Delta Dunării, am luat decizia de a mă muta în acest paradis sălbatic, departe de stresul și agitația capitalei. Fiind dintotdeauna pasionat de natură și faună, această mutare a părut un lucru firesc.

2005 – În 2005 la rugămintea unui prieten, de a-l ajuta la re-organizarea unui hotel,  am decis să mă mut definitiv în Delta Dunării. Printre atributele manageriale s-au eumerat și organizarea, crearea de programe turistice, o sarcină pe care am ajuns să o îndrăgesc foarte tare. Datorită clienților birdwatcheri, am început să studiez tot ce găseam despre Delta Dunării, ornitologie, istorie, geografie, biologie … tot ce îmi pica în mâna.

Grație numărului mare de clienți fotografi sau pur și simplu de iubitori de natură, m-am re-apucat de fotografie, o altă pasiune a copilăriei mele.

2006 – În urma acestor colaborări și impulsionat de cererile clienților, în 2006 am creat primul program de birdwatching adresat turiștilor străini.

2007 – În 2007, pe cont propriu, am reușit să organizez primele Ture de Fotografie în Delta Dunării. Totodată, cunoscând câțiva tineri localnici, dornici să își depășească condiția, am început să formez o echipă de ghizi dedicați Deltei Dunării, domeniu neexploatat la acea vreme.

2008 – La sfârșitul lui 2007 m-am despărțit de prima dragoste, zona Matița, și m-am mutat la Uzlina, unde un cunoscut avea nevoie de realizarea unor programe turistice pentru cele 2 pontoane plutitoare ale companiei pentru care lucra. Timp de 2 ani am desfășurat atât programele companiei respective cât și programele personale pe care am început să le diversific. În noua locație am realizat potențialul unei noi piețe, clientul român, dornic să descopere frumusețile Deltei Dunării. Lipsa unei piețe de turism intern, neprofesionalismul agențiilor locale, modul rudimentar de a se face turism, m-au determinat să lansez site-ul FotoDelta.ro; unde pe lângă ture de fotografie și birdwatching, puteau fi găsite și ture pentru pasionații de natură.

Primele programe vândute sub sigla “Descoperă Delta Dunării”, erau programe destinate celor ce nu sunt neapărat pasarari sau fotografi dar își doresc să descopere această zonă minunată, alături de un ghid capabil și dornic să împărtășească din istoria și magia deltei.

2009 – Din cauza lipsei de viziune a partenerilor de la Uzlina și din încăpățânarea lor de a face turism „tradițional” am decis să închei colaborarea și să continui pe cont propriu. 

Am diversificat programele și am întărit brandul “Descoperă Delta Dunării”.

Tot în 2009, datorită insistenței unor buni prieteni, distribuitori de caiace și canoe, am decis să devenim dinamici și ECO, lansând turele cu caiace și canoe în Delta Dunării.

2010 – Este anul lansării site-ului DescoperaDeltaDunarii.ro, site cu peste 50 de programe active la acea vreme (excursii de o zi, sejururi, ture foto, ture de birdwatching, ture cu caiace și canoe).

În același timp m-am lovit de neseriozitatea partenerilor furnizori de cazări și servicii turistice așa că am hotărât să regândesc întregul sistem, preluând administrarea unei locații, pentru a avea control asupra calității și disponibilității locurilor de cazare.

2011 – Ajungând la 60 de programe active pe site, cu vânzări foarte bune și popularitate într-o creștere spectaculoasă, am decis să mărim echipa cu ghizi entuziaști, de specialitate. Ce poate fi mai frumos decât dezvoltarea și formarea unor „copii ai locului”?

Pentru turiștii români cu un buget mediu, am început colaborarea cu o pensiune locală, de 3*, din Crișan.

Dacă până în anul 2010 am folosit bărci modificate, „adaptate” cumva pentru turism, în anul 2011 ajutând la realizarea designului primelor bărci cu adevărat confortabile, am introdus în circuit și primele bărci construite special pentru turism.

2012  – Având un număr impresionant de clienți mulțumiți, am decis să introducem în portofoliul nostru programe noi având ca și „gazdă” o nouă pensiune, de 3* din Mila23. Pentru a doua oară (în cei 4 ani de activitate pe cont propriu) aveam o pensiune exclusivă și era tot mai clar că aceasta este soluția serviciilor de calitate. Parteneriatul a fost posibil datorită modului de gândire a proprietarilor, care au înțeles diferența dintre turismul făcut „pe genunchi”și turismul specializat.

2013 – “Descoperă Delta Dunării” devine un nume de referință în turismul din Delta Dunării. Numărul de programe active a ajuns la 75, programe cunoscute și dorite de orice turist care ajunge în Delta Dunării.

Alte 2 pensiuni din Mila23 s-au alăturat rețelei noastre, înțelegând avantajele colaborării cu noi. Și-au ridicat standardele și și-au respectat întotdeauna clienții și înțelegerile făcute cu noi.

Suntem mândri că în 2013 a crescut foarte mult numărul clienților români care au ales să descopere Delta alături de noi, suntem mândri că am reușit să creăm programe de înalta calitate, accesibile turiștilor români.

Având în vedere că Delta Dunării nu este deloc o destinație ieftină, m-am bucurat enorm să văd că am fost aleși în favoarea programelor sărace și incolore din Bulgaria sau Turcia.

Tot în 2013 am început o nouă colaborare, cu producătorul bărcilor CORSAR, pentru construcția de bărci destinate special turismului, dintr-o cu totul altă categorie, mult superioară celei folosite până acum.

2014 – Pentru o mai bună organizare a ghizilor dedicați Deltei Dunării, am înființat “Asociația Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării” sau, pe scurt, AGPDD.

Am început colaborarea cu o pensiune de 4* din Crișan, crescând astfel opțiunile de cazare pentru clienții Descoperă Delta Dunării.

Participarea și ajutorul la realizarea a numeroase filme documentare, ne-a crescut popularitatea atât în țară cât și peste hotare. 

2015 – Un an extrem de fructuos, plin de noutăți, motiv perfect pentru reîntoarcerea clienților mai vechi.

Am organizat cursuri de ghid de turism (prin intermediul AGPDD) pentru 13 persoane, 8 dintre ei ajungând să-și ia brevetul de ghid de la Ministerul Turismului.

2016 – Descoperă Delta Dunării își lărgește „orizontul” către zona de uscat, unde excursiile de o zi în Munții Măcinului sau la cetatiile și mănăstirile din Dobrogea sunt adevărate vedete.

Am extins activitatea noastră în Bulgaria, Grecia și Albania, cu ture de fotografie și birdwatching prin intermediul agenției (proaspăt achiziționată) Alternative Travel.

2017 – Echipa tot mai închegată și educată de ghizi și agenți de turism, serviciile de înalta calitate, dragostea pentru natură și diversitatea programelor noastre ne-a oferit o creștere considerabilă pe piața externă.

Participarea alături de asociația AER pentru promovarea turismului românesc la târgurile din marile orașe ale Europei, ne-a a dus o și mai mare notorietate și credibilitate.

2018 – A fost anul boom-ului turistic în Delta Dunării. Promovarea la nivel național și internațional a Deltei Dunării ca destinație de top, a creat o cerere imensă pe piața turistică pentru această zonă. Buna reputație creată in anii precedenți ne-a ajutat mult în atragerea segmentului de clienti educați, care își doresc servicii și ghizi de calitate. Pe lângă programele deja clasice, am lansat pe piață un produs nou (având ca și partner una dintre cele mai vechi agenții din zonă): Croazieră în Delta Dunării cu hotel plutitor, la care ne-am asumat formarea grupurilor și care a fost un real succes.

O altă noutate, a fost excursia de o zi cu un vaporaș lent, dotat cu acoperiș și toaletă, ideală pentru turiștii care se tem de zilele mult prea călduroase sau de ambarcațiunile mici.

2019 – Un an diferit, un an în care solicitările de servicii și programe premium ne-au depășit așteptările; făcând extrem de vizibilă schimbarea segmentului de turiști din România. Întâmpinăm cu drag tot mai mulți turiști (în special generațiile mai tinere), umblați, educați, care știu exact ce vor și mai ales ce își doresc să primească într-un sejur în Delta Dunării.

Echipa noastră s-a mărit considerabil, cu oameni pasionați, specializați în domeniul turismului, care au reușit să aducă un plus programelor Descoperă Delta Dunării.

Anul 2019 vine și cu două programe noi  “Nature Intensive” și „Breakfast on Boat”, excursii deosebit de apreciate de clienții veniți în acest an.

2020-2021 – Doi ani dificili datorita pandemiei si restrictiilor de calatorie dar totusi ani in care romanii au re-descoperit destinatiile din Romania, implicit Delta Dunarii. Ne-am bucurat mult sa auzim de la clientii romani, obisnuiti sa-si petreaca vacantele in strainatate, ca atat Delta Dunarii cat si alte destinatii din Romania sunt surprinzatoare.

2022 – 2023 – O alta situatie dificila datorita perceptiei gresite pe care turistii straini au avut-o legat de razboiul din Ucraina. Am mers mai departe, straduindu-ne in fiecare zi sa aratam lumii ca lucrurile se desfasoara normal in Delta Dunarii si nu exista nicio amenintare directa asupra acestor locuri.

Cu toate aceste situatii, continuam sa fim pe primul loc ca reputatie, in randul clientilor care au vizitat Delta Dunarii (pe TripAdvisor, site independent de masurare a reputatiei). Impreuna cu o echipa ajunsa la maturitate, am cizelat programele in cele mai mici detalii, ducandu-le la un nivel la care nu avem niciun fel de concurenta in Delta Dunarii.

Pentru sezonul 2024, un sezon foarte special in care aniversam 20 de ani de experienta in Delta Dunarii, am pregatit programe pentru turistii care apreciaza natura si vor sa descopere un loc deosebit.

Totodata a luat decizia de a nu ne mai dezvolta pe orizontala ci numai pe verticala, pe axa calitatii. Astfel ca programele noastre de grup vor fi disponibile din acest an doar in 2 pensiuni partenere plus inca 2 locatii in care desfasuram programele private.

Iliuță Goean

TOP