Despre noi

Din dorința de a oferi clienților noștrii servicii de calitate și din dragoste pentru natură, am dezvoltat parteneriate cu pensiuni amplasate într-un cadru magnific care practică eco-turism. În cele 4 pensiuni vă veți bucura atât de condiții de cazare deosebite cât și de  preparate savuroase din bucataria traditională.

În excursiile de o zi, expedițiile de vizitare, sesiunile de fotografie sau in turele de explorare cu caiacele, suntem nerăbdatori să vă arătam sinuoasele canalele, nemărginitele lacuri, deosebitele păduri și multe alte comori ale Deltei Dunării. 

În tururile noastre de fotografie, veți descoperi peisaje mirifice, dincolo de traseele obișnuite si veți vedea cum natura se amestecă perfect cu cultura umană. Pădurea și pitorescul sat Letea, Insula Sahalin, plaja și zona Perisor, Câmpul Chiliei, Grindul Stipoc, plaja Sulina, matinalii pescari, silențioasele caiace și sutele de păsari, sunt doar câteva dintre magnificele subiecte de fotografiat in Delta Dunării. 

„Puteți descoperi mai multe despre o persoană într-o zi în natură decât într-un an de conversație.”…asta în cazul în care ați uitat că organizam team building-uri foarte apreciate de cei ce iubesc natura și apa.

Vă  așteptăm să pornim împreuna în această aventură și să descoperiți secretele Deltei!

Povestea noastra

2004 – In 2004, dupa un sezon intreg petrecut in Delta Dunarii, am luat decizia de a ma muta in acest paradis salbatic, departe de stresul si agitatia capitalei. Fiind din totdeauna pasionat de natura si fauna, aceasta mutare a parut un lucru firesc.

2005 – In 2005 la rugamintea unui prieten, de a-l ajuta la re-organizarea unui hotel,  am decis sa ma mut definitiv in Delta Dunarii. Printre atributele manageriale s-au eumerat si organizare, crearea de programe turistice, o sarcina pe care am ajuns sa o indragesc foarte tare. Datorita clientilor birdwatcheri, am inceput sa studiez tot ce gaseam despre Delta Dunarii, ornitologie, istorie, geografie, biologie … tot ce imi pica in mana.

Gratie numarului mare de clienti fotografi sau pur si simplu de iubitori de natura, m-am re-apucat de fotografie, o alta pasiune a copilariei mele.

2006 – In urma acestor colaborari si impulsionat de cererile clientilor, in 2006 am creat primul program de birdwatching adresat turistilor straini.

2007 – In 2007, pe cont propriu, am reusit sa organizez primele Ture de Fotografie in Delta Dunarii. Totodata, cunoscand cativa tineri localnici, dornici sa isi depaseasca conditia, am inceput sa formez o echipa de ghizi dedicati Deltei Dunarii, domeniu neexploatat la acea vreme.

2008 – La sfarsitul lui 2007 m-am despartit de prima dragoste, zona Matita, si m-am mutat la Uzlina, unde un cunoscut avea nevoie de realizarea unor programe turistice pentru cele 2 pontoane plutitoare ale companiei pentru care lucra. Timp de 2 ani am desfasurat atat programele companiei respective cat si programele personale pe care am inceput sa le diversific. In noua locatie am realizat potentialul unei noi piete, clientul roman, dornic sa descopere frumusetile Deltei Dunarii. Lipsa unei piete de turism intern, neprofesionalismul agentiilor locale, modul rudimentar de a se face turism, m-au determinat sa lansez site-ul FotoDelta.ro; unde pe langa ture de fotografie si birdwatching, puteau fi gasite si ture pentru pasionatii de natura.

Primele programe vandute sub sigla “Descopera Delta Dunarii”, erau programe destinate celor ce nu sunt neaparat pasarari sau fotografi dar isi doresc sa descopere aceasta zona minunata, alaturi de un ghid capabil si dornic sa impartaseasca din istoria si magia deltei.

2009 – Din cauza lipsei de viziune a partenerilor de la Uzlina, si din incapatanarea lor de a face turism „traditional” am decis sa inchei colaborarea si sa continui pe cont propriu. 

Am diversificat programele si am intarit brandul “Descopera Delta Dunarii”.

Tot in 2009, datorita insistentei unor buni prieteni, distribuitori de caiace si canoe, am decis sa devenim dinamici si ECO, lansand turele cu caiace si canoe in Delta Dunarii.

2010 – Este anul lansarii site-ului DescoperaDeltaDunarii.ro, site cu peste 50 de programe active la acea vreme (excursii de o zi, sejururi, ture foto, ture de birdwatching, ture cu caiace si canoe).

In acelasi timp m-am lovit de neseriozitatea partenerilor furnizori de cazari si servicii turistice asa ca am hotarat sa regandesc intregul sistem, preluand administrarea unei locatii, pentru a avea control asupra calitatii si disponibilitatii locurilor de cazare.

2011 – Ajungand la 60 de programe active pe site, cu vanzari foarte bune si popularitate intr-o crestere spectaculoasa, am decis sa marim echipa cu ghizi entuziasti, de specialitate. Ce poate fi mai frumos decat dezvoltarea si formarea unor „copii ai locului”!

Pentru turistii romani cu un buget mediu, am inceput colaborarea cu o pensiune locala, de 3*, din Crisan.

Daca pana in anul 2010 am folosit barci modificate, „adaptate” cumva pentru turism, in anul 2011 ajutand la realizarea designului primelor barci cu adevarat confortabile, am introdus in circuit si primele barci construite special pentru turism.

2012  – Avand un numar impresionant de clienti multumiti, am decis sa introducem in portofoliul nostru programe noi avand ca si „gazda” o noua pensiune, de 3* din Mila23. Pentru a doua oara (in cei 4 ani de activitate pe cont propriu) aveam o pensiune exclusiva si era tot mai clar ca aceasta este solutia serviciilor de calitate. Parteneriatul a fost posibil datorita modului de gandire a proprietarilor, care au inteles diferenta dintre turismul facut „pe genunchi”si turismul specializat.

Si in ziua de azi Vanessa ramane una dintre pensiunile cele mai cautate din reteaua noastra, cu o reputatie excelenta.

2013 – “Descopera Delta Dunarii” devine un nume de referinta in turismul din Delta Dunarii. Numarul de programe active a ajuns la 75, programe cunoscute si dorite de orice turist care ajunge in Delta Dunarii.

Alte 2 pensiuni din Mila23 s-au alaturat retelei noastre, intelegand avantajele colaborarii cu noi. Si-au ridicat standardele si si-au respectat intotdeauna clientii si intelegerile facute cu noi.

Suntem mandri ca in 2013 a crescut foarte mult numarul clientilor romani care au ales sa descopere Delta alaturi de noi, suntem mandri ca am reusit sa cream programe de inalta calitate, accesibile turistilor romani.

Avand in vedere ca Delta Dunarii nu este deloc o destinatie ieftina, m-am bucurat enorm sa vad ca am fost alesi in favoarea programelor sarace si incolore din Bulgaria sau Turcia.

Tot in 2013 am inceput o noua colaborare, cu producatorul barcilor CORSAR, pentru constructia de barci destinate special turismului, dintr-o cu totul alta categorie, mult superioara celei folosite pana acum.

2014 – Pentru o mai buna organizare a ghizilor dedicati Deltei Dunarii, am infiintat “Asociatia Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii” sau, pe scurt, AGPDD.

Am inceput colaborarea cu o pensiune de 4* din Crisan, crescand astfel optiunile de cazare pentru clientii Descopera Delta Dunarii.

Participarea si ajutorul la realizarea a numeroase filme documentare, ne-a crescut popularitatea atat in tara cat si peste hotare. 

2015 – Un an extrem de fructuos, plin de noutati, motiv perfect pentru reintoarcerea clientilor mai vechi.

Am organizat cursuri de ghid de turism (prin intermediul AGPDD) pentru 13 persoane, 8 dintre ei ajungand sa-si ia brevetul de ghid de la Ministerul Turismului.

2016 – Descopera Delta Dunarii isi largeste „orizontul” catre zona de uscat, unde excursiile de o zi in Muntii Macinului sau la cetatiile si manastirile din Dobrogea sunt adevarate vedete.

Am extins activitatea noastra in Bulgaria, Grecia si Albania, cu ture de fotografie si birdwatching prin intermediul agentiei (proaspat achizitionata) Alternative Travel.

2017 – Echipa tot mai inchegata si educata de ghizi si agenti de turism, serviciile de inalta calitate, dragostea pentru natura si diversitatea programelor noastre ne-a oferit o crestere considerabila pe piata externa.

Participarea alaturi de asociatia AER pentru promovarea turismului romanesc la targurile din marile orase ale Europei, ne-a a dus o si mai mare notorietate si credibilitate.

2018 – A fost anul boom-ului turistic în Delta Dunării. Promovarea la nivel național și internațional a Deltei Dunării ca destinație de top, a creat o cerere imensă pe piața turistică pentru această zonă. Buna reputație creată țn anii precedenți ne-a ajutat mult în atragerea segmentului de clienîi educați, care își doresc servicii și ghizi de calitate. Pe lângă programele deja clasice, am lansat pe piață un produs nou (având ca și partner una dintre cele mai vechi agenții din zonă): Croazieră în Delta Dunării cu hotel plutitor, la care ne-am asumat formarea grupurilor și care a fost un real succes.

O altă noutate, a fost excursia de o zi cu un vaporaș lent, dotat cu acoperiș și toaletă, ideală pentru turiștii care se tem de zilele mult prea călduroase sau de ambarcațiunile mici.

2019 – Un an diferit, un an în care solicitarile de servicii și programe premium ne-au depășit așteptările; făcând extrem de vizibilă schimbarea segmentului de turiști din România. Întâmpinăm cu drag tot mai mulți turisti (în special generațiile mai tinere), umblați, educați, care știu exact ce vor și mai ales ce își doresc să primească într-un sejur în Delta Dunării.

Echipa noastră s-a mărit considerabil, cu oameni pasionați, specializați în domeniul turismului, care au reușit să aducă un plus programelor Descoperă Delta Dunării.

Anul 2019 vine și cu două programe noi  “Nature Intensive” si „Breakfast on Boat”, excursii deosebit de apreciate de clienții veniți în acest an.

Iliuță Goean

TOP