fbpx

PAȘTE 2021 în Delta Dunării, 5z/4n, în Mila23, pachet complet

Previous
Next

Mila23, satul în care sărbătoarea are culoare, unde salata de ouă cu cozonac înlocuiește cu success celebrul miel și unde Biserica Ortodoxa de Rit Vechi și deschide porțile pentru a vă invita la slujba de înviere. Letea vine în “întâmpinarea” dumneavoastră cu primele orhidee înflorite și cu magnificele lupte de primăvară ale armăsarilor sălbatici. Pe lacurile din zona Mila23, vă puteți bucura de vegetația ce renaște după iarnă și de păsările ce se pregătesc de cuibărit iar la Caraorman puteți descoperi flora deosebită, fauna bogată și nu în ultimul rând sălbăticia locului.

Aveți incluse: 4 nopți de cazare într-una dintre cele mai bune locații de 3*, din Mila 23, toate mesele, transferurile pe apă, 3 zile pline de excursii cu bărci destinate turismului și cei mai buni ghizi din Delta Dunării. Programul se desfășoară în cele 3 pensiuni aflate exclusiv în rețeaua noastră:

Casa Vanessa 3*  |  Pelicanul Creț 3*  |  Alexandru & Alexandra 3*

Program 5 zile / 4 nopți, cu 2 zile de excursii incluse:

 1. Excursie la Letea, cu vizitarea pădurii si a satului LETEA (ghidul va merge cu voi inclusiv în pădure).
 2. Excursie pe LACURI și CANALE sălbatice, 2 excursii a câte 4 ore, dimineață și seară.
 3. Excursie la Caraorman, cu vizitarea pădurii și a satului Caraorman.

Program de PAȘTE 2021: Fiind o sărbătoare importantă pentru toți ortodocșii (atât de rit nou cât și de rit vechi, cum sunt lipovenii), veți fi răsfățați deopotrivă cu preparate tradiționale lipovenesti, bazate pe pește dar și cu preparate din miel. Poate nu știați dar mieii din Dobrogea au cea mai bună reputație în rândul celor ce apreciază această carne.

Disponibilități Paște 2021 în Delta Dunării

Pentru a solicita o rezervare, click pe numărul de locuri  (cele cu bulină verde), în coloana pensiunii alese și completați cererea de rezervare în continuare.

Eroare tehnica. Pentru moment nu putem afisa lista de disponibilitati. Va rugam sa ne contactati la telefon

Prețul din tabel este per persoană, în lei (RON) și include TVA.

Prețul include:

 • Cazare la pensiunea aleasă, de 3***, în camera dublă, pentru 4 nopți
 • Pensiune completă (cina în prima zi, mic dejun, prânz și cină în zilele 2, 3 și 4 și mic dejun în ultima zi)
 • 1 loc în barca de excursie pe lacuri (o zi, în 2 etape a câte 4 ore)
 • 1 loc în barca de excursie la Letea (o zi)
 • 1 loc în mașina de safari la Letea si Caraorman
 • 1 loc în barca de excursie la Caraorman (o zi)
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ (ghid membru AGPDD)
 • Program artistic “Cor lipovenesc” (în perioada 1 Mai – 15 Septembrie în serile de Miercuri și Sâmbătă)
 • 1 loc în barca de transferuri, Tulcea – Mila23 și retur
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD).

Opționale:

Prețul NU include:

 • Băuturile (altele decât apa la masă)
 • Taxe de vizitare a obiectivelor turistice
 • Asigurări de orice fel (călătorie, bunuri etc)

Politică pentru copii:

 • Copiii 5-12 ani plătesc 75% din prețul pachetului
 • Copiii peste 12 ani se încadrează la adulți
 • Supravegherea copiilor pe toată durata sejurului revine în exclusivitate părinților.

*Vârsta minimă pentru participarea la acest program, este de 5 ani (copiii născuți începând cu 2016). Excursiile acestui program durează aproximativ 10 ore, find extrem de solicitante pentru un copil mai mic de 5 ani.

Program:

Ziua 1: 15:30 – Întâlnirea / îmbarcarea | 16:00 – Plecarea din Tulcea (cu barca) | 18:00 – Cazarea la pensiune | 18:30 – Cina | 20:00 – Excursie la apusul soarelui

Întâlnirea, îmbarcarea, parcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00.  Pentru finalizarea plăților (dacă este cazul) și comunicarea cu privire la barca cu care veți merge până la Mila23, vă așteptăm la ora 15:30.

Port Tulcea Aval – click pe link pentru detalii de localizare, îmbarcare și parcarea mașinilor.

Transferul și cazarea la pensiune

Se va merge către Mila23 pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, coborând pe Canal 36, Gârla Sireasa, Gârla Șontea, Canalul Olguța, Dunărea Veche pana in Satul Mila23. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul nostru vă va conduce până la pontonul pensiunii la care veți fi cazat (pensiunea aleasă de către dumneavoastră pentru acest program). În pensiune veți fi așteptat de personalul casei, care vă va înmâna cheia camerei alocate (conform voucherului).
Seara, gazdele vă așteaptă cu o cină delicioasă.

Excursia la apusul soarelui

Durează aproximativ 2h, în funcție de ora de apus a soarelui, în fiecare sezon.

Îmbarcarea pentru această excursie se face de pe pontonul pensiunii la care sunteți cazați (același la care ați debarcat înainte). Vă rugăm să fiți prezenți pe ponton cu 10 minute înaintea orelor de plecare, pentru a avea suficient timp  de îmbarcare.

Transferurile și excursiile se fac cu bărcile noastre, bărci deschise create special pentru turism.

Ziua 2: Excursia la răsăritul soarelui – începe cu 30 de minute înainte de răsărit | 8:30 – Mic dejun | 9:30- Plecare în excursia la Letea | 12:30 – Excursie la Pădurea Letea (cu mașină de safari + mers pe jos) | 14:30 – Masa de prânz (opțională) | 20:30 – Cina

Excursia la răsărit (opțională)

Cu o seară înainte, ghidul vă va comunica care este ora de plecare pentru această excursie. În funcție de luna în care veniți în sejur, ora de răsărit a soarelui diferă. Excursia durează aproximativ 2 ore. Ținând cont că dimineață este mai rece decât în cursul zilei, vă rugăm să aveți la dumneavoastră o jachetă.

Excursia la Letea

Excursia la Letea este o zi a contrastelor, ce străbate armonios canalele și lacurile ce par nemărginite, ajungând în spectaculoasa zonă deșertică a grinduluiLetea, aflat în vecinătatea celei mai mare colonii de pelicani comuni din Europa, Roșca Buhaiova. După acostarea în satul Letea, o mașină de safari vă așteaptă pentru a merge la pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Pe parcursul celor 7 km din sat până la pădure, aveți ocazia să întâlniți frumoasele pasări de sărături. Căutăm să vă arătam caii sălbăticiți, stejarii crescuți pe nisipul sărat și celebrele dune de nisip.
Traseul ne readuce în sat unde se va lua masa de prânz, într-o gospodărie autentică hahola, unde gazdele gătesc simplu și tradițional. După prânz, pe un traseu puțin diferit se ajunge în Mila23.

Prânzul la gospodăria locală din Letea

Trebuie să știți că acesta nu este un restaurant și nu pot fi comandate alte feluri de mâncare. Prânzul este întotdeauna bazat pe peștele proaspăt prins în dimineața zilei respective și este compus din borș de pește, pește la cuptor și celebrele gogoși de la Letea, ca desert. Gazdele au un sistem foarte simplu de servire și pot oferi doar meniuri complete. În gospodărie au acces doar persoanele cu rezervare. Plata pentru prânz se face direct la gazde, în numerar.

Fiind o excursie lungă, solicitantă, vă rugăm să vă hidratați și să aveți la voi echipamentul minim necesar.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la fața locului, citiți și acest articol de la noi de pe blog.

Ziua 3: 8:30 – Mic dejun | 9:30 – Plecarea in excursia la Caraorman | 20:30 – Cina

Excursia la Caraorman

Excursia la Caraorman are ca și traseu, Dunărea Veche, canalul Lung, canalul Litcov și canalul Caraorman. De pe pontoanele din Caraorman sunteți preluați de mașina cu care veți merge la Pădurea Caraorman. Similară cu pădurea Letea, având în componență floră subtropicală, Pădurea Caraorman impresionaza prin fauna bogată (păsări de pădure, șacali, căprioare și cai sălbăticiți). Incursiunea în lumea magică a pădurii și a dunelor de nisip durează aproximativ o oră și este urmată de o vizită și un prânz tradițional în satul hahol.
După masa de prânz, ulițele de nisip frumos mărginite de case tradiționale, vă vor ghida drumul către barcă (mers lejer, aprox 20 minute). Drumul de întoarcere se va face pe un traseu ușor diferit.
Seara, vă puteți bucura de încă o cină tradițională pescărească.

Ziua 4: 8:30 – Mic dejun | 9:30-13:30 – Excursia de dimineață, pe lacuri | 14:00 – Masa de prânz (masa de Paste) | 16:00-20:00 – Excursia de seară, pe lacuri | 20:30 – Cina festiva

Excursiile pe lacuri

Plecarea în excursia pe lacurile din jurul satului Mila23 va fi împărțită în două ieșiri de cca 4 ore fiecare, una de dimineață și una seara. În funcție de cotele apelor Dunării precum și de informațiile proaspete pe care le avem despre locurile în care se hrănesc grupuri mari de păsări, vom alege traseul cel mai bun în fiecare zi.

Ziua 5: 8:30 – Mic dejun | 9:30- Îmbarcarea pentru transferul către Tulcea | 11:30 – Debarcarea la Tulcea, finalul programului.

Transferul către Tulcea

Se face, în mare parte, pe același traseu ca și la venire, cu o viteză mai mare decât în excursii. Este ultima parte a programului nostru și păstrăm special pentru acum câteva locuri frumoase pe care vrem să vi le arătăm pe drum. Debarcarea se face pe același ponton de la care am plecat. Rămas bun și sfârșitul serviciilor turistice.

Dacă plecați din Tulcea cu un mijloc de transport în comun, vă recomandăm să luați în considerare o rezervare după ora 13.

*Ordinea zilelor de excursii poate fi diferită.

În excursii

*În funcție de sezon, de nivelul apei și condițiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Viteza de deplasare este medie, ideală pentru excursiile noastre, în care veți observa și cele mai fine detalii ale locurilor prin care veți trece. Vom opri des, fie pentru o pasăre, o floare, un peisaj sau o poveste pe care ghidul o are de spus.

Fiecare anotimp are frumusețile sale, fiecare zona a deltei are specificul său, iar noi vă vom ajuta să-l descoperiți.

Primăvara în Delta Dunării    |     Vara în Delta Dunării   |   Toamna în Delta Dunării

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 20%.

Cerere de rezervare

Alegeți perioada pe care o doriți, din tabelul atașat programului, click pe numărul de locuri  (cele cu bulină verde), în coloana pensiunii alese și completați cererea de rezervare în continuare.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Program de grup

Fiind o ofertă de grup înseamnă că tot grupul merge cu aceași barcă, la aceleași ore (orele din program). Vă rugăm să fiți la îmbarcare la orele stabilite, atât pentru transferuri cât și pentru excursii.

Neprezentarea dumneavoastră la îmbarcare, la ora stabilită, înseamnă pierderea zilei/etapei de excursie sau a transferului. În acest caz nu se rambursează costul excursiei sau al transferului și nici nu avem obligația de a vă pune la dispoziție o altă barcă.

La cere vă putem oferi o altă barcă, în funcție de disponibilitatea din ziua respectivă, care se va achita separate de costul pachetului turistic.

Cum plătesc?

 • Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor
 • Plată online (link de plată)
 • Tichete (vouchere) de vacanță, inclusiv electronice (card)

Detalii suplimentare despre metodele de plată.

Programul se desfășoară cu minim 2 persoane înscrise.

Vrei să înscrii un grup de minim 6 persoane adulte? Cere ofertă pe email.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro
Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. Rezervările se fac doar completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP