Vara în Delta Dunării

Vara este cel mai solicitat sezon în Delta Dunării. Este și normal, este vremea vacanțelor, vremea în care Delta Dunării este în maximul ei din toate punctele de vedere.

Poți vedea o mulțime de păsări ce se hrănesc frenetic, toate au pui de crescut, unii deja mari și cu o cerere mare de hrană.

Covoare de nuferi acoperă unele canale și lacuri, ciulinii de baltă au format alte covoare vegetale pe care mii de păsări își găsesc hrană iar chirele și chirighițele cuibăresc și le poți admira cum își hrănesc puișorii.

Pelicanii se hrănesc în stoluri mari și îi poți vedea trecând în număr foarte mare dimineața și seară. Hore mari de pelicani la pescuit pot fi văzute pe lacuri și numai ghizii cu mare experiență știu cum și cât să se apropie de ei fără să-i sperie, pentru a putea să-i admirați în acțiune, pescuind și nu să-i vedeți doar fugind, hăituiți de vreun barcagiu plictisit.

O mulțime de stârci pescuiesc pe malurile canalelor, acum, când apă este scăzută și sunt forțați să iasă la vedere, să le admirăm agilitatea și elegantă.

Gâștele, rațele, lebedele au boboci mari și le puteți admira înotând în familii căci încă nu zboară.

Temepraturile sunt plăcute excursiilor, arșița care acoperă toată țară fiind aici compensată de răcoarea dată de apă și umbră sălciilor.

Vara puteți încerca fără teamă de a face o baie (poate chiar o să vreți să vă răcoriți puțin) și o tură cu caiacul sau cu o canoe.

Dacă alegeți și un pachet cu excursie la Sulina inclusă, puteți face baie și în mare căci am făcut programul în așa fel încât să vă lăsăm și câteva ore pentru plajă și baie în mare.

Vara puteți face plajă pe pontonul pensiunii sau chiar în barcă, în timpul excursiilor.

Daca iti place vara in Delta Dunarii, vezi si articolul dedicat anotimpului toamna.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP