Vara in Delta Dunarii

Vara este cel mai solicitat sezon in Delta Dunarii. Este si normal, este vremea vacantelor, vremea in care Delta Dunarii este in maximul ei din toate punctele de vedere.

Poti vedea o multime de pasari ce se hranesc frenetic, toate au pui de crescut, unii deja mari si cu o cerere mare de hrana.

Covoare de nuferi acopera unele canale si lacuri, ciulinii de balta au format alte covoare vegetale pe care mii de pasari isi gasesc hrana iar chirele si chirighitele cuibaresc si le poti admira cum isi hranesc puisorii.

Pelicanii se hranesc in stoluri mari si ii poti vedea trecand in numar foarte mare dimineata si seara. Hore mari de pelicani la pescuit pot fi vazute pe lacuri si numai ghizii cu mare experienta stiu cum si cat sa se apropie de ei fara sa-i sperie, pentru a putea sa-i admirati in actiune, pescuind si nu sa-i vedeti doar fugind, haituiti de vreun barcagiu plictisit.

O multime de starci pescuiesc pe malurile canalelor, acum, cand apa este scazuta si sunt fortati sa iasa la vedere, sa le admiram agilitatea si eleganta.

Gastele, ratele, lebedele au boboci mari si le puteti admira inotand in familii caci inca nu zboara.

Temepraturile sunt placute excursiilor, arsita care acopera toata tara fiind aici compensata de racoarea data de apa si umbra salciilor.

Vara puteti incerca fara teama de a face o baie (poate chiar o sa vreti sa va racoriti putin) si o tura cu caiacul sau cu o canoe.

Daca alegeti si un pachet cu excursie la Sulina inclusa, puteti face baie si in mare caci am facut programul in asa fel incat sa va lasam si cateva ore pentru plaja si baie in mare.

Vara puteti face plaja pe pontonul pensiunii sau chiar in barca, in timpul excursiilor.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP