Toamna în Delta Dunării

Previous slide
Next slide

Să vezi Delta Dunării fără ȚÂNȚARi!

Este un program inițiat de Descoperă Delta Dunării, un program care vă aduce la un singur loc oferte speciale de toamnă în Delta Dunării. Ca și până acum toate locațiile și programele sunt verificate de noi, avem negociate cele mai bune prețuri cu pensiunile cu care lucrăm, avem numai bărci sigure, conduse de ghizi cu o bună experiență în această zonă foarte sălbatică.

Dar ce poți vedea toamna în Delta Dunării?

Surprinzător de multe!

Septembrie: O parte din păsările ce cuibăresc vara aici pleacă, le putem vedea adunate în stoluri mari ce se hrănesc intens pregătindu-se de migrație. O parte din păsările nordice ce migrează pe aici deja sunt prezente, putem vedea chira mare, chira de mare etc. Păsările care pleacă târziu au deja puii mari și îi putem vedea. Pelicanii ies cu puii la pescuit și îi învață să zboare. Puteți vedea puii de pelicani NUMAI toamna! Nuferii sunt la a doua înflorire, după parjolul din august.

Octombrie: Stoluri mari de păsări în migrație. Acum sunt cele mai spectaculoase răsărituri din punct de vedere cromatic. Nimic nu se compară cu un răsărit de toamnă, mai ales văzut de pe apă. Aburii ce se ridică de pe apă dimineața devreme, cormoranii pescuiesc neîncetat, pelicanii comuni încă își antrenează puii pentru zborul către Africa.

Noiembrie: Gâște, gâște, gâște, stoluri întregi de gâște poți vedea trecând pe deasupra Deltei Dunării, pelicani comuni întârziați, pelicani creți, cormorani mici și mari, rațe … DAR! Mai ales, răpitoarele mari ce iernează aici au sosit sau încă mai trec. Sunt specii pe care nu le poți vedea vara! În mod cert vom vedea foarte multe exemplare din cea mai mare pasăre răpitoare din Delta Dunării: Codalbul

Decembrie: Iarna în Delta Dunării! Poate părea o excursie extremă dar vă asigur că va fi una de care va veți aduce aminte cu plăcere toată viață. Pelicanii creți deja încep să între în penaj nupțial, le cresc penele crețe care le-au dat numele, Delta e plină de codalbii veniți din Nord să ierneze aici, e plin de rațe  de toate soiurile, gâște, ferestrasi, cormorani. Nu trebuie să ne trezim foarte devreme să vedem răsăritul :D.

Avantajele unei vizite în Delta Dunării toamna:

  • Nu ne mai trezim foarte devreme pentru răsărit
  • Peisajul este absolut fascinant, ceața de dimineață, culorile naturii toamna, culori ce nu au nici o legătură cu clasica vegetație de pădure sau de uscat
  • Nu mai sunt țânțari!
  • Nu mai sunt așa de mulți turiști și atât de multe bărci
  • Serile sunt lungi și plăcute
  • Avem prețuri bune, chiar foarte bune !

Așa că, grăbiți-vă să aruncați un ochi în lista de oferte de toamnă și rezervați-vă din timp locuri la cele mai frumoase excursii organizate în Delta Dunării!

Daca iti place vara in Delta Dunarii, vezi si articolul dedicat anotimpului vara.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP