Bărcile Descoperă Delta Dunării

Previous slide
Next slide

Încă de la începutul activității noastre, am fost preocupați de aspectul sustenabil al turismului în Delta Dunării, așa că am căutat întotdeauna soluțiile cele mai eficiente atunci când a fost vorba de BĂRCI. Am căutat echilibrul cât mai bun între capacitatea numărului de persoane în barcă, puterea motorului și pescajului bărcii.

Rezervația Biosferei Deltei Dunării este o zonă cu un echilibru natural foarte fragil, ușor de distrus, supus zilnic agresiunii omului. Apele mici ale Deltei Dunării, de multe ori cu adâncimi sub un metru, pot fi străbătute de bărci cu un pescaj de numai câțiva centimetri, adică elicea bărcii să fie cu mult deasupra fundului apei, acel fund mâlos al apei în care se dezvoltă larvele insectelor ce reprezintă baza hrănirii pentru pești și pasări. Trebuie să rămână loc pentru peștii aflați sub barcă și pentru pasările ce se scufundă în fața bărcii astfel că elicea să nu le afecteze.

Turismul sustenabil este definit în primul rând de activități ce implică protejarea resursei naturale, a mediului dar și dezvoltarea economică și socio-culturală a zonei păstrând totuși un echilibru ce garantează dezvoltarea pe termen lung. Noi toți suntem direct răspunzători de protejarea și păstrarea integrității naturale ale acestei Delte urmând că acțiunile noastre să definească moștenirea pe care o vor primi copiii noștri.

Încă din anul 2006, am început modificarea bărcilor pentru a le aduce mai aproape de nevoile și dorințele noastre. În anul 2008 am construit de la zero prima barcă (continuând cu câte o barcă pe an), cu ajutorul unui marangoz local, apoi, în anul 2011 am descoperit producătorul actual al bărcilor noastre, Corsar Nautic, din Galați. Aici am găsit un manager foarte receptiv la cerințele noastre și împreună am dezvoltat linia de bărci CRUISER, ajungând în 2020 să folosim exclusiv bărci produse de ei.

Toate bărcile noastre au motorizarea minimă recomandată de producător, cu elice și grupuri de transmisie de tracțiune (nu de viteză).

Bărci deshise

Toate bărcile pe care le folosim în excursiile și sejururile noastre sunt BĂRCI DESCHISE, nu au acoperiș, parbriz sau pereți laterali, astfel că nimic nu vă va împiedica să vedeți tot ce se întâmplă în jurul vostru, la viteză mică. Pelicanii (vedetele Deltei Dunării) ce zboară în stoluri mari, codalbii (cele mai mari pasări răpitoare din România, ce survolează din înaltul cerului în căutarea prăzii), pot fi văzute doar din bărci deschise.

Veți vedea peste tot în jurul vostru BĂRCI ACOPERITE sau cu pereți laterali. Sunt bărci destinate transportului de persoane (curse rapide) și nu turismului, lipsa totală a perspectivei și viteză cu care sunt operate făcându-le improprii excursiilor.

Din respect pentru turiști

Am poziționat pupitrele de comandă ale bărcilor în pupă (în partea din spate a bărcilor), astfel încât ghidul poate vedea în orice moment ce-i atrage atenția unui turist și poate manevră barcă în așa fel încât să vină în întâmpinarea acestor dorințe (pasări, flori etc. observate de turist). Poate comunica foarte ușor cu turiștii din barcă, stând cu fața către ei, văzând în același timp pe unde merge cu barcă.

Din bărcile rapide, în care conducătorul stă în față, comunicarea este defectuoasă, dacă se întoarce să le vorbească turiștilor existând riscuri mari de accident.

Modele de bărci folosite de noi

Corsar 630 OPEN

Este o barcă stabilă și sigură ce se ridică la înălțimea așteptărilor noastre. Capacitatea sa fiind de 6-7 (6+1) persoane la bord, în condiții de maxim confort și siguranță.

Pentru acest model, am ales motorizare de 40-50 CP (aprox 7CP/pers), suficient cât să meargă cu o viteză decentă. Pescajul este foarte mic, de cca 40 cm deci putem intră chiar și vara în zonele unde apele sunt mici, acolo unde bărcile mari nu au acces.

În general folosim aceste bărci în excursiile de o zi, private.

Corsar 630 open

Corsar 710 OPEN

Bărci incredibil de eficiente, concepute pentru 12 persoane, pentru că acesta este maximul legal în România. Luăm la bord 11 turiști + ghid (conducător), în condiții de confort foarte bun. Motorizarea este făcută cu motoare Yamaha de 90 și 100 CP (aprox 8CP/pers).

La fel, au pescajul mic și traversăm lacurile Deltei Dunării fară să tulburăm apa limpede a lacurilor, atât de necesară viețuitoarelor acvatice.

În general folosim aceste bărci în excursiile de o zi, de grup sau private (în funcție de numărul de persoane din grup).

Excursie la Mila23

Corsar 730 CRUISER

Bărci de dimensiune medie – mare, pe care le folosim în special la sejururi în Delta Dunării, putând avea la bord 11 persoane + ghid, inclusiv bagajele turiștilor, deosebit de stabile și confortabile.

Am ales motorizare de 115 CP, minimă pentru acest model de barcă (aprox 9,5 CP/pers, inclusiv bagaje) și considerăm că este suficientă pentru un turism de calitate.

Clienti fericiti

Corsar 850 CRUISER

Bărci de dimensiune mare, pe care le folosim în general pentru grupuri specializate; fotografi sau păsărari. Dimensiunile generoase ale bărcii și banchetelor, permit fiecărui turist să își tină rucsacul cu echipament foto/optic la îndemăna, în condiții de siguranță. Asemeni modelului Corsar 730, capacitatea la bord este de 11 turiști + ghid și bagaje voluminoase (bagajele de călătorie dar și echipamentele foto și optice).

Motorizarea este de 150 CP (12,5 CP/pers, inclusiv bagaje grele și voluminoase).

Interesant la această barcă este faptul că prin forma cocii, are un pescaj surprinzător de mic, putând trece fară probleme prin ape de 40-50 cm.

de rusalii in delta dunarii

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP