Excursie la rasaritul soarelui, in Delta Dunarii

Previous
Next

Excursia cu barca si ghid, la rasaritul soarelui, este o oferta la care noi, echipa Descopera Delta Dunarii, tinem foarte mult. Este o excursie in care poti vedea Delta Dunarii asa cum foarte putini o vad.

Poti vedea Delta Dunarii in culori deosebite, intr-o liniste cum nu intalnesti in alt moment al zilei, cu o verva a naturii ce se trezeste dupa o noapte de odihna, vei simti fiori la fiecare adiere de vant, la fiecare sunet al naturii, la fiecare pasare ce apare din lumina crepusculului sau din ceata diminetii. Vei vedea adevarata fata a Deltei Dunarii, cu pescarii locali (autentici) ce-si scot plasele cu pesti din apa, le curata de vegetatie, pun pestii in barca si-si vad de treburile lor zilnice.

Este o oferta dedicata celor ce se pot trezi foarte devreme si vor cu adevarat sa vada natura Deltei in liniste. 

Vom vedea rasaritul soarelui pe un lac, unde avem toata privelistea deschisa in fata noastra.

Facem aceasta excursie zilnic, din 15 aprilie pana in 15 octombrie, pentru clientii inscrisi in programele noastre de la Mila23.

Excursia

Incepe cu o jumatate de ora inainte de rasaritul soarelui, plecarea fiind de la pontonul nostru din Mila23 si dureaza aprox 2-3 ore, adica la micul dejun veti fi inapoi la pensiune, aveti suficient timp sa mancati si sa participati la restul programelor din ziua respectiva. Pornim spre un lac din apropiere, pe canale frumoase, acoperite in general de un strat de ceata, vedem o multime de pasari si pescarii locali ce-si scot pestii din plase, stoluri de pelicani ce incep sa pescuiasca la prima ora a dimineatii, cand nu sunt deranjati de barci. Oprim intr-un loc frumos pe lac si asteptam rasaritul soarelui in liniste, ascultand corul de broaste si cantecul pasarilor apoi pornim, tot usor, pe langa covoarele de nuferi si ii admiram cum se deschid in lumina diminetii. Veti vedea totul intr-o lumina splendida, intr-o baie de sunete ale naturii, alaturi de un ghid ce stie raspunsurile la toate intrebarile voastre legate de Delta Dunarii.

Traseul va fi ales de ghid, in functie de nivelul apei, de vegetatia din lacuri si de informatiile proaspete pe care le avem din teren.

Barca:

Barca cu care veti merge in Delta Dunarii, este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat,  cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Barca este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Plecarea se face de la pontonul nostru din Mila23, la ora fixata in seara precedenta, la cina. In fiecare luna aceasta ora va fi diferita, depinzand de ora de rasarit a soarelui.

Ora stabilita, de plecare, este fixa! Nu putem astepta dupa nimeni, nici soarele nu asteapta dupa noi si nu ar fi corect fata de cei prezenti la ora fixata, sa nu vada rasaritul din cauza intarziatilor.

Va rugam sa NU veniti cu echipamente de pescuit. Nu este permis pescuitul in timpul deplasarii barcii din motive de siguranta pentru restul pasagerilor. Daca doriti sa pescuiti va rugam alegeti un alt pachet de pe site.

Echipament personal necesar:

  • Jacheta de vant/ploaie
  • Caciula (NU sapca)
  • Pantaloni lungi
  • Pantofi de drumetie (nu papuci)
  • Pelerina de ploaie

Va rugam sa luati foarte in serios aceste echipamente, dimineata in Delta Dunarii poate fi destul de rece, nu vrem sa suferiti de frig.

Rezervari:

Rezervarea si plata pentru aceasta excursie se face la punctul de imbarcare din Tulcea, in ziua 1.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP