Excursie la răsăritul soarelui, în Delta Dunării

Previous slide
Next slide

Excursia cu barcă și ghid, la răsăritul soarelui, este o ofertă la care noi, echipa Descoperă Delta Dunării, ținem foarte mult. Este o excursie în care poți vedea Delta Dunării așa cum foarte puțini o văd.

Poți vedea Delta Dunării în culori deosebite, într-o liniște cum nu întâlnești în alt moment al zilei, cu o vervă a naturii ce se trezește după o noapte de odihnă, vei simți fiori la fiecare adiere de vânt, la fiecare sunet al naturii, la fiecare pasăre ce apare din lumina crepusculului sau din ceața dimineții. Vei vedea adevărata față a Deltei Dunării, cu pescarii locali (autentici) ce-și scot plasele cu pești din apă, le curăță de vegetație, pun peștii în barcă și-și văd de treburile lor zilnice.

Este o ofertă dedicată celor ce se pot trezi foarte devreme și vor cu adevărat să vadă natură deltei în liniște.

Vom vedea răsăritul soarelui pe un lac, unde avem toată priveliștea deschisă în față noastră.

Facem această excursie zilnic, din 15 aprilie până în 15 octombrie, pentru clienții înscriși în programele noastre de la Mila23.

Excursia

Începe cu o jumătate de ora înainte de răsăritul soarelui, plecarea fiind de la pontonul nostru din Mila23 și durează aprox 2-3 ore, adică la micul dejun veți fi înapoi la pensiune, aveți suficient timp să mâncați și să participați la restul programelor din ziua respectivă. Pornim spre un lac din apropiere, pe canale frumoase, acoperite în general de un strat de ceață, vedem o mulțime de păsări și pescarii locali ce-și scot peștii din plase, stoluri de pelicani ce încep să pescuiască la prima ora a dimineatii, când nu sunt deranjați de bărci. Oprim într-un loc frumos pe lac și așteptăm răsăritul soarelui în liniște, ascultând corul de broaște și cântecul păsărilor apoi pornim, tot ușor, pe lângă covoarele de nuferi și îi admirăm cum se deschid în lumina dimineții. Veți vedea totul într-o lumina splendidă, într-o baie de sunete ale naturii, alături de un ghid ce știe răspunsurile la toate întrebările voastre legate de Delta Dunării.

Traseul va fi ales de ghid, în funcție de nivelul apei, de vegetația din lacuri și de informațiile proaspete pe care le avem din teren.

Barca:

Barca cu care veți merge în Delta Dunării, este o barcă deschisă, dotată cu banchete cu spătar și perne pentru un confort cât mai ridicat,  cu o foarte bună stabilitate și siguranță. Barca este foarte curată și este folosită numai pentru turism. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare.

Plecarea se face de la pontonul nostru din Mila23, la ora fixată în seara precedentă, la cină. În fiecare luna această ora va fi diferită, depinzând de ora de răsărit a soarelui.

Ora stabilită, de plecare, este fixă! Nu putem aștepta după nimeni, nici soarele nu așteaptă după noi și nu ar fi corect față de cei prezenți la ora fixată, să nu vădă răsăritul din cauza întârziaților.

Vă rugăm să NU veniți cu echipamente de pescuit. Nu este permis pescuitul în timpul deplasării bărcii din motive de siguranță pentru restul pasagerilor. Dacă doriți să pescuiți vă rugăm alegeți un alt pachet de pe site.

Echipament personal necesar:

  • Jachetă de vânt/ploaie
  • Căciulă (NU șapcă)
  • Pantaloni lungi
  • Pantofi de drumeție (nu papuci)
  • Pelerină de ploaie

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste echipamente, dimineață în Delta Dunării poate fi destul de rece, nu vrem să suferiți de frig.

Rezervări:

Rezervarea și plata pentru această excursie se face la punctul de îmbarcare din Tulcea, în ziua 1.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP