10 motive să alegi Mila23

Previous slide
Next slide

Foarte mulți prieteni și clienți mă întreabă de ce am ales tocmai satul Mila23 că centru al operațiunilor noastre în Delta Dunării. Este foarte simplu, satul Mila23 oferă un cumul de factori pe care nici un alt sat din Delta Dunării nu-l poate atinge.

10 puncte în favoarea satului Mila23

  1. Este pe apă, aici nu poți ajunge cu mașina, nu te poți călca în picioare cu turiștii “pantofari” care invadează satele de pe mal, cele la care se poate ajunge cu mașina. Este o destinație pentru cei ce vor să simtă cu adevărat Delta Dunării. Aici încă te mai poți plimbă pe ulițele înguste, de pământ sau acoperite cu dale fără să-ți claxoneze careva în cap. Din păcate, în ultimii ani, multe sate din lungul brațelor Chilia și Sulina au fost invadate de mașini datorită trecerii cu bacul, nu este foarte plăcut să-ți claxoneze un tâmpit în față geamului la 3 dimineață sau să mănânci seara pe terasă și să te umple de praf toate mașinile care defilează pe acolo.
  2. Este situat pe Dunărea Veche, braț pe care nu există circulație de nave de mare tonaj ci numai de bărci și nave mici. Liniștea și naturalețea de aici nu pot fi găsite în altă parte. Pentru excursiile cu barca dar mai ales pentru turele cu caiace și canoe această zona este extraordinară datorită lipsei traficului greu.
  3. Ca poziționare este fix în mijlocul Deltei Dunării, nici prea aproape de Tulcea pentru a fi invadată de turismul de oportunitate, nici atât de departe încât să fie un chin să ajungi până acolo. Drumul până aici poate fi o adevărată excursie (depinde cu cine îl faceți :-)).
  4. Tot această poziționare oferă și foarte multe posibilități de excursii. De aici poți atinge într-o tură de o zi, orice punct din Delta Dunării. Din toată Delta, numai Mila23 și Crișan oferă un număr atât de mare de posibilități de destinații turistice. Practic, într-o săptămâna, poți merge zi de zi pe alte trasee, fără să se repete, fără să te plictiseșți.
  5. Căile de acces către acest sat sunt diverse și eficiente. Astfel, pentru cei ce vor să se miște repede, există varianta ieșirii pe Brațul Sulina (navigabil) în dreptul satului Gorgova și de acolo tot drept până la Tulcea. SAU, pentru cei ce vor să exploreze natură, se poate veni pe traseul nostru preferat, “prin baltă” cum se zice pe aici, adică numai pe canale mici și frumoase, cu aspect foarte natural.
  6. De aici începe zona de nord a Deltei, după părerea mea cea mai frumoasă și sălbatică zona, din Mila23 accesul este foarte facil către această zonă mirifică.
  7. Aici încă mai poți vedea case tradiționale lipovenești, mai poți vedea bătrâni bărboși, atât de autentici.
  8. Istoria satului este foarte frumoasă și un plus de personalitate este adus datorită marilor campioni de caiac / canoe plecați de aici. Cel mai renumit dintre aceștia fiind, evident, Ivan Patzaikin.
  9. “Platforma” construită pe vremea comunismului, zona înălțată artificial pe care a fost construit satul, îi asigură o bună protecție împotriva inundațiilor. Primăvară, când crește apa și alte sate sunt pe jumătate sub apă, noi ne putem desfășura liniștiți programele.
  10. Din punct de vedere al pescuitului, aici este Mecca pescarilor, de aici poți ajunge în orice fel de zonă: pe Dunăre (Sulina sau chiar Chilia), pe Dunărea Veche, pe lacuri, pe canale mici. Este zona bună de migrație a peștelui, aici fiind cele mai multe perioade bune de pescuit de-a lungul anului.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP