10 motive sa alegi Mila23

Previous
Next

Foarte multi prieteni si clienti ma intreaba de ce am ales tocmai satul Mila23 ca centru al operatiunilor noastre in Delta Dunarii. Este foarte simplu, satul Mila23 ofera un cumul de factori pe care nici un alt sat din Delta Dunarii nu-l poate atinge.

10 puncte in favoarea satului Mila23

  1. Este pe apa, aici nu poti ajunge cu masina, nu te poti calca in picioare cu turistii “pantofari” care invadeaza satele de pe mal, cele la care se poate ajunge cu masina. Este o destinatie pentru cei ce vor sa simta cu adevarat Delta Dunarii. Aici inca te mai poti plimba pe ulitele inguste, de pamant sau acoperite cu dale fara sa-ti claxoneze careva in cap. Din pacate, in ultimii ani, multe sate din lungul bratelor Chilia si Sulina au fost invadate de masini datorita trecerii cu bacul, nu este foarte placut sa-ti claxoneze un tampit in fata geamului la 3 dimineata sau sa mananci seara pe terasa si sa te umple de praf toate masinile care defileaza pe acolo.
  2. Este situat pe Dunarea Veche, brat pe care nu exista circulatie de nave de mare tonaj ci numai de barci si nave mici. Linsitea si naturaletea de aici nu pot fi gasite in alta parte. Pentru excursiile cu barca dar mai ales pentru turele cu caiace si canoe aceasta zona este extraordinara datorita lipsei traficului greu.
  3. Ca pozitionare este fix in mijlocul Deltei Dunarii, nici prea aproape de Tulcea pentru a fi invadata de turismul de oportunitate, nici atat de departe incat sa fie un chin sa ajungi pana acolo. Drumul pana aici poate fi o adevarata excursie (depinde cu cine il faceti :-)).
  4. Tot aceasta pozitionare ofera si foarte multe posibilitati de excursii. De aici poti atinge intr-o tura de o zi, orice punct din Delta Dunarii. Din toata Delta, numai Mila23 si Crisan ofera un numar atat de mare de posibilitati de destinatii turistice. Practic, intr-o saptamana, poti merge zi de zi pe alte trasee, fara sa se repete, fara sa te plictisesti.
  5. Caile de acces catre acest sat sunt diverse si eficiente. Astfel, pentru cei ce vor sa se miste repede, exista varianta iesirii pe Bratul Sulina (navigabil) in dreptul satului Gorgova si de acolo tot drept pana la Tulcea. SAU, pentru cei ce vor sa exploreze natura, se poate veni pe traseul nostru preferat, “prin balta” cum se zice pe aici, adica numai pe canale mici si frumoase, cu aspect foarte natural.
  6. De aici incepe zona de nord a Deltei, dupa parerea mea cea mai frumoasa si salbatica zona, din Mila23 accesul este foarte facil catre aceasta zona mirifica.
  7. Aici inca mai poti vedea case traditionale lipovenesti, mai poti vedea batrani barbosi, atat de autentici.
  8. Istoria satului este foarte frumoasa si un plus de personalitate este adus datorita marilor campioni de caiac / canoe plecati de aici. Cel mai renumit dintre acestia fiind, evident, Ivan Patzaikin.
  9. “Platforma” construita pe vremea comunismului, zona inaltata artificial pe care a fost construit satul, ii asigura o buna protectie impotriva inundatiilor. Primavara, cand creste apa si alte sate sunt pe jumatate sub apa, noi ne putem desfasura linistiti programele.
  10. Din punct de vedere al pescuitului, aici este Mecca pescarilor, de aici poti ajunge in orice fel de zona: pe Dunare (Sulina sau chiar Chilia), pe Dunarea Veche, pe lacuri, pe canale mici. Este zona buna de migratie a pestelui, aici fiind cele mai multe perioade bune de pescuit de-a lungul anului.

 

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP