MIXUM | Crap la proțap, rețeta Danei

Crapul la proțap este o rețetă veche, deltaică, în care crapul este tăiat în lungul spatelui, pentru a se pătrunde bine în zona cea mai groasă a corpului. Solzii rămân pe peste și au un dublu rol, să nu lase carnea peștelui să se lipească de tavă și să dea un gust aparte sosului.

Gustul dat de peștele copt la cuptor, combinat cu sosul din roșii, ardei și usturoi este ceva ce trebuie neapărat să experimentați.

Dana, de la Casa Alexandru si Alexandra, din Mila23, il gateste astazi in stilul traditional. Tot ce gateste Dana la pensiune este delicios, merita sa incercati.

Pentru a-l găti, aveți nevoie de:

Un crap mai mare, ulei, sare și piper, pentru faza de coacere.

Pentru sos, rețeta tradițională este cu sos de roșii și ardei, făcut în casă însă îl puteți înlocui cu roșii în bulion și pastă de ardei. Mai adaugați sare și piper. La final îl ornați cu pătrunjel și/sau mărar.

Este un preparat ușor de făcut, deosebit de gustos și foarte spactaculos când îl prezentați la o masa.

Dați click pe butonul de SUBSCRIBE pentru a fi siguri că sunteți la curent cu alte rețete pe care le postăm!

Video similare

Abonați-vă la canal pentru a fi anunțați când publicăm noi episoade!

TOP