Știuca umplută este un preparat nou (nu aș putea spune că îl știu de la bunica mea, baba Captiusa, din Mila 23, sau baba Elena, din Gorgova, nu-mi aduc aminte ca vreodată în copilăria mea bunicile să fi preparat această mâncare), îl gătesc de vreo 8 ani. Am început să o prepar la cererea unor turiști iar rețeta am preluat-o „din gură în gură”, de la gospodinele din Mila 23, cu mai multă experiență în ale gătitului.
Ştiuca umplută se poate prezenta şi servi ca preparat cald, cu garnitură de cartofi țărănești la cuptor, piftele din pește (din compoziția rămasă de la știucă) sau ca preparat rece (aperitiv), ornată cu felii de lămâie, cu sos de hrean sau dulceață de ciușcă (ardei iute).
Poftă bună!
Daniela Tureac (Pensiunea Alexandru și Alexandra)

Dana este proprietara Pensiunii Alexandru si Alexandra 3* din Mila23 si provine dintr-o familie de lipoveni. Gătește personal, zi de zi, în bucătăria pensiunii, pentru clienții cazați aici. Așa că, dacă vreți să degustați "live" preparatele descrise de Dana, alegeți din programele noastre un sejur la această pensiunea și sigur veți fi încântați de bucatele ei. Cei care au fost deja aici, știu despre ce vorbesc :-).
Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.