Excursie la Sfântu Gheorghe - în programele Descoperă Delta Dunării

Previous slide
Next slide

Este o excursie lungă, durează toată ziua iar la Sfântu Gheorghe facem o mică pauză, pentru masa de prânz.

Plecăm din Mila23 pe Dunărea Veche până în satul Crișan, apoi coborâm pe canalul Caraorman printr-o zonă cu multe păsări de țărm, pelicani și lopătari, coboram pe canalul Puiu unde iarăși vedem o mulțime de păsări, traversăm lacul Puiu apoi mergem spre lacul Erenciuc, un lac aparte, cu multă vegetație și păsări acvatice. În capătul lacului, traversăm mica rezervație Arisnisul Erenciuc, o zona foarte interesantă în care cu încăpățânare încă mai rezistă ultimii arini, apoi coboram pe Dunăre, pe brațul Sfântu Gheorghe până în satul cu același nume. Mergem să vizităm laguna Sacalin, o zona pentru care merită să străbați toată Delta Dunării.

Insula și laguna (meleaua) Sacalin – Cu siguranță cel mai spectaculos tur pe care îl puteți face la Sfântu Gheorghe. Aici se continuă formarea Deltei prin alte trei minibrate, puteți vedea la fața locului etapele formării unei Delte. Pe zona cu apă mică se poate intra (din fericire) numai cu bărci mici și mergând foarte încet. Este, de asemenea, o zona foarte importantă pentru migrația, cuibaritul și hrană a numeroase specii de păsări deltaice, aici putând fi văzute oricând (în timpul sezonului) numeroase specii de păsări (culici, fugaci, sitari, prundarasi, pescăruși, pelicani, cormorani, stârci, lopătari, avosete, piciorongi, rațe, gaște, lebede etc), practic, toate speciile de păsări din Delta Dunării pot fi întâlnite în acest loc, atât cele de apă dulce cât și cele de apă sărată. În această zona se poate intra numai în perioadele cu apă mare (primăvară).

Insula Sacalin este o zonă de strictă protecție și nu se poate acosta sau coborâ pe aceasta. Vizitarea se face numai din barcă.

De la Sacalin, dacă nu sunt valuri, ieșim la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, vedem și simțim marea apoi ne întoarcem în sat, pentru masa de prânz. Ca în fiecare loc în care vă ducem, vrem să vă oferim cele mai bune preparate locale.

aici puteți degusta celebrul storceag de sturion, o rețeta din acest sat (un storceag adevărat poate fi mâncat numai la Sfântu Gheorghe).

După masa de prânz mergem puțin prin sat, să vedem împrejurimile. La ora 17:00 are loc întâlnirea la barcă. Pornim către Mila23, pe Gârla Împuțită trecând pe lângă Sulina, continuând pe Dunăre până la Crișan și apoi pe Dunărea Veche.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP