Excursie la Sfantu Gheorghe - in programele Descopera Delta Dunarii

Excursie la Sfantu Gheorghe - in programele Descopera Delta Dunarii

Publicat de: Iliuta Publicat la: 20.09.2016 Afisari: 2916

In excursia la Sfantu Gheorghe vrem sa va aratam si frumusetile zonei din sudul bratului Sulina. Si aveti ce sa vedeti, avem un traseu ce include zonele cele mai frumoase, Arinisul Erenciuc si Insula Sacalin.

Este o excursie lunga, dureaza toata ziua iar la Sfantu Gheorghe facem o mica pauza, pentru masa de pranz.

Plecam din Mila23 pe Dunarea Veche pana in satul Crisan, apoi coboram pe canalul Caraorman printr-o zona cu multe pasari de tarm, pelicani si lopatari, coboram pe canalul Puiu unde iarasi vedem o multime de pasari, traversam lacul Puiu apoi mergem spre lacul Erenciuc, un lac aparte, cu multa vegetatie si pasari acvatice. In capatul lacului, traversam mica rezervatie Arisnisul Erenciuc, o zona foarte interesanta in care cu incapatanare inca mai rezista ultimii arini, apoi coboram pe Dunare, pe bratul Sfantu Gheorghe pana in satul cu acelasi nume. Mergem sa vizitam laguna Sacalin, o zona pentru care merita sa strabati toata Delta Dunarii.

Insula si laguna (meleaua) Sacalin - Cu siguranta cel mai spectaculos tur pe care il puteti face la Sfantu Gheorghe. Aici se continua formarea Deltei prin alte trei minibrate, puteti vedea la fata locului etapele formarii unei Delte. Pe zona cu apa mica se poate intra (din fericire) numai cu barci mici si mergand foarte incet. Este, de asemenea, o zona foarte importanta pentru migratia, cuibaritul si hrana a numeroase specii de pasari deltaice, aici putand fi vazute oricand (in timpul sezonului) numeroase specii de pasari (culici, fugaci, sitari, prundarasi, pescarusi, pelicani, cormorani, starci, lopatari, avosete, piciorongi, rate, gaste, lebede etc), practic, toate speciile de pasari din Delta Dunarii pot fi intalnite in acest loc, atat cele de apa dulce cat si cele de apa sarata. In aceasta zona se poate intr anumai in perioadele cu apa mare (primavara).

Insula Sacalin este o zona de stricta protectie si nu se poate acosta sau cobora pe aceasta. Vizitarea se face numai din barca.

De la Sacalin, daca nu sunt valuri, iesim la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, vedem si simtim marea apoi ne intoarcem in sat, pentru masa de pranz. Ca in fiecare loc in care va ducem, vrem sa va oferim cele mai bune preparate locale. Vedeta bucatariei de aici este fara indoiala storceagul de sturion asa ca avem pregatit unul foarte bun, la un partener de-al nostru de incredere.

Durata drumului pana la Sfantu Gheorghe si tura la Sacalin dureaza cca 5-6 ore. Pranzul va fi undeva la 14:30 - 15:00, daca nu rezistati atata fara mancare, este bine sa aveti o gustare la voi.

Intoarcerea la pensiune se face pe un traseu in mare diferit fata de cel de la venire. Ajungem candva pe seara, la cina.

Tags: sf gheorghe

Postari similare