Excursie de o zi în Delta Dunării, cu barcă DESCHISĂ - program privat

Previous slide
Next slide

Bucurați-vă într-un cadru intim de una dintre cele 6 experiențe pe care vi le propunem pentru o excursie de o zi de neuitat în Delta Dunării.

Pentru grupuri de până la 6 persoane vă punem la dispoziție o barcă de 7 locuri (6 turiști și ghid)
Pentru grupuri de 7-11 persoane, vă punem la dispoziție o o barcă de 12 locuri (11 turiști și ghid), acesta fiind numărul maxim de persoane pe care legislația ne permite să le luăm la bord.

Pentru grupuri mai mari de 11 persoane, excursiile se pot face cu două sau mai multe bărci, în funcție de numărul de participant.
Grupurilor private le sunt alocate o barcă și un ghid iar tariful prezentat în tabel este per barcă/excursie/zi.

Întâlnirea și îmbarcarea

Întâlnirea și plecarea pentru excursiile noastre se face din Port Tulcea Aval, la ora stabilită de comun acord.

Prețul excursiilor:

TraseuPreț 1-6 persoanePreț 7-11 persoane
(Barcă de 7 persoane)(Barcă de 12 persoane)
1. Tulcea – Șontea (4h)600800
2. Tulcea – Mila23 (6h)1.2001.400
3. Tulcea – Mila23 – Letea (9-10h)1.5001.800
4. Tulcea – Mila23 – Sulina (10h)1.5001.800
5. Tulcea – Caraorman (7-8h)1.4001.700

Prețurile din tabel sunt per excursie/ barcă, sunt în lei (RON) și includ TVA.

Prețul include:

 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ (ghid membru AGPDD)
 • Barcă pentru excursie
 • Combustibilul pentru excursia aleasă
 • Apă plată îmbuteliată
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD)

Politica pentru copii

 • Copiii, indiferent de vârstă, sunt considerați adulți și se calculează la numărul total de persoane în barcă (maxim 6 sau maxim 11 persoane în grup, în funcție de barcă)

Prețul NU include:

• Mesele
• Băuturile
• Mașina de safari la Letea
• Microbuzul/tractorul la Caraorman
• Taxa de vizitare a obiectivelor turistice în Sulina
• Biletul pentru transportul public în Sulina
• Asigurările de orice fel

Excursiile propuse de noi sunt:

1. Excursie Tulcea – Cot Candura (Canal Șontea) – aproximativ 4h

Este o experiență ideală pentru cei presați de timp care vor să “guste” puțin din această minune a naturii, numita Delta Dunări și tot odată o ocazie perfectă de avedea o bună parte din fauna și flora zonei dintre Tulcea și Cot Candura (Canalul Șontea). Ghidul, bun cunoscător al locurilor, va compensa timpul scurt prin poveștile și informațiile oferite. În cele 4 ore de excursie ne dorim să vă arătăm cât mai mult din frumsețea deltei chiar dacă asta înseamnă să nu facem popas pentru masa de prânz.

Ora de plecare poate fi de la răsăritul soarelui, până la 4 ore înainte de apusul soarelui, aveți o mare libertate a programului. Fiind un program privat, ora de plecare o stabiliți voi și vă rugăm să ne comunicați la rezervare, ce oră doriți.

2. Excursie Tulcea – Mila 23 – aproximativ 6h

Excursia debutează cu Brațul Tulcea până la intersecția cu Canalul 36 (una dintre porțile Deltei Dunării), după Canalul 36 se continuă cu Gârla Sireasa, zona extrem de bogată în faună deltaică (păsări și animale de apă). Gârla Șontea, cu ale sale zone inundate, pline de păsări și vegetație acvatică, încântă privirile turiștilor de pretutindeni. Aici veți avea ocazia să vedeți nuferi albi și galbeni, lebede, lișițe, rațe, gâște, lopătari, sitari de mal, ibiși și probabil chiar pelicani. Traseul străbate canalul Olguța până la Mila23, situat maiestuos în inima deltei, unde după vizitarea satului se poate opta pentru un prânz tradițional pescăresc într-o gospodărie locală. După masa de prânz, pe un traseu parțial diferit se revine în Tulcea. Durata drumului de întoarcere durează aproximativ 2 ore.

Costuri suplimentare: Masa de prânz poate fi luată într-o gospodărie locală din Mila23. Se gătește tradițional, pe bază de pește, în sistem meniul zilei. La cerere se pot oferi variante alternative; vegetariene sau cu pui. Având în vedere că nu este restaurant și nu se pot lua comenzi la sosire, rezervarea unui loc la masă se anunță dimineața la plecare, ghidului. Tarif meniu 70 lei/persoană, plata se face în numerar, direct la gospodărie.

Ora de plecare recomandată este 10:00.

3. Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – aproximativ 9-10h

Până în Satul Mila23 se urmează traseul detaliat puțin mai sus. În frumosul sat lipovenesc se va face un scurt popas, urmând ca apoi, prin lacurile Rădăcinos, Trei Iezere, Bogdaproste (atunci când nivelul apei permite acest lucru), Miazăzi, Matița și Merhei să se ajungă în satul Letea. De aici se poate lua o mașină de safari (opțional) pentru a se vizita Pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Distanța dintre satul Letea și pădurea Letea este de aproximativ 7km/sens. Pădurea Letea este faimoasă atât datorită cailor sălbatici ce își au reședința în acest loc exotic cât și stejarilor crescuți în nisipul sărat.

Se poate vizita satul hahol, rămas blocat undeva în timp, unde un prânz tradițional pescăresc (opțional) într-o gospodărie autentică este întotdeauna o idee minunată. După masă de prânz se pornește către Tulcea, în mare pe același traseu ca la venire. doar că în sens invers totul arată complet diferit.

Ora maximă de plecare pentru această excursie este 9:00. Fiind o excursie lungă, trebuie să ne întoarcem la Tulcea înainte de apusul soarelui.
Costuri suplimentare: Masa de prânz poate fi luată într-o gospodărie locală din Letea. Se gătește tradițional hahol, pe bază de pește, în sistem meniul zilei. La cerere se pot oferi variante alternative; vegetariene sau cu pui. Având în vedere că nu este restaurant și nu se pot lua comenzi la sosire, rezervarea unui loc la masă se anunță dimineața la plecare, ghidului.Tarif meniu 65 lei/persoană, plata se face în numerar, direct la gospodărie.

Vizitarea Pădurii Letea: Se merge cu mașina de safari până la intrarea în pădure iar de acolo pe jos în zona strict protejată.

 • 20 lei/persoană dacă grupul este de minim 5 persoane sau dacă există posibilitatea alipirii la un alt grup.
 • 100 lei/mașină pentru grup mai mic de 5 persoane, fără a fi alipiți unui alt grup. Se achită numerar, direct la șofer.

4. Excursie Tulcea – Mila 23 – Sulina aproximativ 10h

Până în Satul Mila23 se urmează itinerariul detaliat la excursia de 6 h. Scurta pauza pentru cafea/băuturi răcoritoare din Mila23 este urmată de continuarea traseului pe Dunărea Veche până la Crișan de unde se va merge pe Brațul Sulina până în orașul Sulina. în jurul orei 13:00 se ajunge în Sulina, care de pe apă, mai păstrează aparența unui oraș cochet, cu clădiri frumoase și o istorie ieșită din comun. În cele 4 ore alocate vizitării orașul, puteți descoperi atât un melanj interesant de clădiri, un cimitir multietnic plin de legende și de personalități cât și atmosfera estivală oferită de plajă și Marea Neagră. Fiind un oraș, aveți o multitudine de opțiuni pentru a alege terasa/restaurantul la care doriți să luați prânzul (nu este inclus în preț). La ora 17:00 se pleacă din Sulină, pe Dunăre până la Tulcea .

Ora maximă de plecare pentru această excursie este 9:00.

Prețul NU include:

 • Intrarea la obiectivele turistice din Sulina
 • Transportul public în Sulina
 • Masa de prânz

5. Excursie Tulcea – Mila 23 – Caraorman – aproximativ 7-8 ore

Până în Satul Mila23 se urmează itinerariul detaliat la excursia de 6 h. După o scurta oprire în satul Mila23, traseul este continuat spre Caraorman pe Dunărea Veche, canalul Lung, canalul Litcov și canalul Caraorman. De pe pontoanele din Caraorman sunteți preluați de mașina cu care veți merge la Pădurea Caraorman. Similară cu pădurea Letea, având în componență floră subtropicală, Pădurea Caraorman impresionaza prin fauna bogată (păsări de pădure, șacali, căprioare și cai sălbăticiți). Incursiunea în lumea magică a pădurii și a dunelor de nisip durează aproximativ o oră, și este urmată de o vizită și un prânz opțional în satul tradițional hahol.

După masa de prânz, ulițele de nisip frumos mărginite de case tradiționale, vă vor ghida drumul către barcă (mers lejer, aprox 20 minute). Drumul de întoarcere se vă face pe un traseu ușor diferit .

Ora maximă de plecare în această excursie este 9:00.

Costuri suplimentare:

Masa de prânz, poate fi luată la o gospodărie locală în satul Caraorman. În această gospodărie se gătește în sistem de meniul zilei, același meniu pentru toată lumea, pe bază de pește. Dacă doriți masa de prânz, anunțați acest lucru ghidului, dimineața, la plecare. Dorim să aveți în vedere că acesta nu este un restaurant și nu se pot da comenzi la sosire. Tarif meniu 60 lei/persoană, plata în numerar, direct la gospodărie.

Vizitarea Pădurii Caraorman: Se merge cu mașină de teren sau tractor cu remorcă, pe traseul autorizat.

 • 30 lei/persoană dacă grupul este de minim 5 persoane sau dacă există posibilitatea alipirii la un alt grup.
 • 150 lei/mașină pentru grup mai mic de 5 persoane, fără a fi alipiți unui alt grup.

6. Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina – aproximativ 12h

Având în vedere că acoperă o bucată extrem de importantă și mare din Delta Dunării, excursia Mila23 – Letea – Sulina poate fi considerată de către cei mai mulți ca fiind extenuantă. Desi este un maraton al excursiilor deltaice iar noi nu încurajam vizitarea în grabă a rezervației naturale, suntem conștienți că pentru unii dintre dumneavoastră aceasta variantă este singura opțiune.

Echipa noastră recomandă întotdeauna excursiile relaxante în care turiștii au timp suficient se se bucure de natură, care de fiecare dată dezvăluie un alt tablou mirific.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Barca pentru excursii

Aceste excursii se fac cu o BARCĂ DESCHISĂ

Fără acoperiș, prelată sau geamuri. Bărcile arată exact ca în fotografiile prezentate pe site (sunt doar fotografii cu bărcile noastre). Bărcile noastre merg cu viteză mică-medie, nefiind bărci de viteză (rapide). Pentru un confort cat mai ridicat toate bărcile noastre sunt dotate cu banchete cu spătar și perne, pentru un confort ridicat. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare ce va fi purtată pe tot parcursul excursiei (condiție legală).

Dorim să vă arătăm Delta Dunării sălbatică și frumoasă, să puteți vedea păsările în zbor, să puteți admira nestingheriți spiralele stolurilor de pelicani ce urcă pe coloanele de aer cald (vă povestim mai multe la fața locului).

Vă rugăm să aveți la voi:

 • Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
 • Pălărie de soare (nu șapcă)
 • Ochelari de soare
 • Jachetă
 • Pelerină de ploaie
 • Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la față locului, citiți și acest articol de pe blog.

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 50% din prețul excursiei.

Cerere de rezervare

Dați click pe butonul “Cerere de rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu prețuri), completați datele solcitate apoi apăsăți “TRIMITE”. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 |  0742 070 779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP