Excursie de o zi in Delta Dunarii, cu barca DESCHISA - program privat

Previous
Next
 • Privat
 • La cerere
 • 4-12h
 • Aprilie - Octombrie
 • 1-11 pers
 • +1
 • Tulcea (Port - Aval)
 • Romana
 • Usor

Bucura-te intr-un cadru intim de una dintre cele 6 experiente pe care vi le propunem pentru o excursie de o zi in Delta Dunarii.

Pentru grupuri de pana la 6 persoane vom folosi o barca de 7 locuri (6 turisti si ghid)

Pentru grupuri de 7-11 persoane, vom folosi o barca de 12 locuri (11 turisti si ghid)

Pentru grupuri mai mari de 11 persoane, putem face excursiile cu 2 sau mai multe barci.

Grupurilor private le sunt alocate o barca si un ghid iar tariful prezentat in tabel este per barca/excursie/zi.

Intalnirea si imbarcarea

Plecarea in excursiile noastre se face din Port Tulcea Aval, la ora stabilita de comun acord.

Pretul excursiilor:

TraseuPret 1-6 persoanePret 7-11 persoane
(Barca de 7 persoane)(Barca de 12 persoane)
1. Tulcea Sontea (4h)7001.000
2. Tulcea – Mila23 (6h)1.0001.400
3. Tulcea – Mila23 – Letea (11h)1.4002.000
4. Tulcea – Mila23 – Sulina (10h)1.4002.000
5. Tulcea – Mila23 – Letea – Sulina (12h)1.7002.200
6. Tulcea – Caraorman (8h)1.2001.800

Preturile din tabel sunt per excursie (o barca), sunt in lei (RON) si includ TVA.

Pretul include:

 • Ghidaj in limba ROMANA (ghid membru AGPDD)
 • Barca pentru excursie
 • Combustibilul pentru excursia aleasa
 • Harta tiparita “Delta Dunarii”
 • Apa plata imbuteliata
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD)

Politica pentru copii

 • Copiii, indiferent de varsta, sunt considerati o persoana si se calculeaza la numarul total de persoane in barca (maxim 6 sau maxim 11 persoane in grup, in functie de barca)

Pretul NU include:

 • Mese
 • Bauturi
 • Masina de safari la Letea
 • Microbuz/tractor la Caraorman
 • Taxe de vizitare a obiectivelor turistice in Sulina
 • Transportul public in Sulina
 • Asigurari de orice fel

Excursiile propuse de noi sunt:

1. Excursie Tulcea – Cot Candura (Canal Sontea) – aproximativ 4h

Este o excursie in Delta Dunarii, prin care puteti gusta putin din aceasta minune a naturii, creata de apa, in care veti avea ocazia sa vedeti o buna parte din fauna si flora zonei dintre Tulcea si Cot Candura (Canalul Sontea). Este o experienta pentru cei ce nu au prea mult timp la dispozitie si vor sa vada cat mai mult intr-un timp scurt. Ghidul, bun cunoscator al locului, va compensa timpul scurt prin povestile si informatiile oferite. In cele 4 ore ne dorim sa va aratam cat mai mult din frumsetea Deltei chiar daca asta inseamna sa nu facem popas pentru masa de pranz.

Ora de plecare poate fi de la rasaritul soarelui, pana la 4 ore inainte de apusul soarelui, aveti o mare libertate a programului. Fiind un program privat, ora de plecare o stabiliti voi si va rugam sa ne comunicati la rezervare, ce ora doriti.

2. Excursie Tulcea – Mila 23 – aproximativ 6h

Coboram pe Bratul Tulcea pana la intersectia cu Canalul 36 (in aproximativ 10 minute de la plecare deja suntem in Delta Dunarii), coboram pe Canalul 36 si apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, zone foarte bogate in fauna deltaica (pasari si animale de apa). Continuam excursia pe Garla Sontea, printre intinsuri inundate, pline de pasari si vegetatie acvatica. Aici vom avea ocazia sa vedem nuferi albi si galbeni, lebede, lisite, rate, gaste, lopatari, sitari de mal, ibisi si probabil chiar pelicani. Strabatem apoi canalul Olguta si ajungem la Mila23, in mijlocul Deltei Dunarii. Durata acestui traseu este de aproximativ 2,5-3 ore. La Mila23 putem vizita satul, putem sa mancam un pranz traditional pescaresc (optional) intr-o gospodarie locala. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, pe un traseu partial diferit ca la venire. Durata drumului de intoarcere este tot de aproximativ 2 ore.

Costuri suplimentare: Masa de pranz poate fi luata la o gospodarie locala din acest sat. Se gateste in sistem de meniul zilei, acelasi meniu pentru toata lumea, pe baza de peste. La cerere se poate oferi meniu alternativ, cu pui sau vegetarian. Daca doriti masa de pranz, anuntati acest lucru ghidului, dimineata, la plecare. Atentie! NU este restaurant, nu se pot da comenzi la sosire. Tarif meniu 60 lei/persoana, plata se face in numerar, direct la gospodarie.

Ora de plecare recomandata este 10:00.

3. Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – aproximativ 11h

Traseul incepe cu unul dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunarii, Garla Sontea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila23 unde facem un scurt popas apoi pornim spre Letea prin lacurile Radacinos, Trei Iezere, Bogdaproste (atunci cand nivelul apei permite acest lucru), intram pe Dunarea Veche, Canalul Madgearu si ajungem in satul Letea. Aici luam o masina de safari (optional) si mergem sa vizitam Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din Europa. Distanta dintre satul Letea si padurea Letea este de aproximativ 7km/sens. Cautam sa vedem caii salbatici, stejarii crescuti pe nisip sarat si alte atractii ale locului (in functie de sezon).

In Letea putem vizita satul, putem sa mancam un pranz traditional pescaresc (optional) la o gospodarie locala, autentica. Dupa masa de pranz pornim pe drumul de intoarcere, in mare pe acelasi traseu ca la venire dar va asigur ca in sens invers totul arata complet diferit.

Ora maxima de plecare in aceasta excursie este 9:00. Este o excursie lunga si trebuie sa ne intoarcem la Tulcea pe lumina.

Costuri suplimentare:

Masa de pranz, poate fi luata la o gospodarie locala. Se gateste in sistem de meniul zilei, acelasi meniu pentru toata lumea, pe baza de peste. Daca doriti masa de pranz, anuntati acest lucru ghidului, dimineata, la plecare. Atentie! NU este restaurant, nu se pot da comenzi la sosire. Tarif meniu 60 lei/persoana, plata se face in numerar, direct la gospodarie.

Vizitarea Padurii Letea: Se merge cu masina de safari pana la intrarea in padure iar de acolo pe jos in zona strict protejata.

 • 20 lei/persoana daca grupul este de minim 5 persoane sau daca exista posibilitatea alipirii la un alt grup.
 • 100 lei/masina pentru grup mai mic de 5 persoane, fara a fi alipiti unui alt grup. Se achita numerar, direct la sofer.

4. Excursie Tulcea – Mila 23 – Sulina aproximativ 10h

Traseul incepe cu unul dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunarii, Garla Sontea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila23 unde facem un scurt popas. Vedem ce inseamna Delta Dunarii pana la Mila23 apoi mergem pe Dunarea Veche pana la Crisan iar de acolo pe Bratul Sulina pana in orasul Sulina. Ajungem in Sulina in jurul orei 13:00. In cele 4 ore putem vizita orasul si aveti timp liber la dispozitie pentru plaja si o baie in Marea Neagra. Fiind un oras, va puteti alege terasa / restaurantul la care doriti sa luati pranzul (nu este inclus in pret). La ora 17:00 este intalnirea la barca iar intoarcerea la Tulcea se face pe Dunare.

Ora maxima de plecare in aceasta excursie este 9:00.

Pretul NU include:

 • Intrarea la obiectivele turistice din Sulina
 • Transportul public in Sulina
 • Masa de pranz

5. Excursie Tulcea – Mila 23 – Letea – Sulina – aproximativ 12h

Este o excursie complexa care cuprinde principalele puncte de interes din Delta Dunarii. Este singura excursie in care puteti opta pentru masa de pranz la Letea, in gospodarie locala sau la Sulina, in restaurant (optional).

Traseul incepe cu unul dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunarii, Garla Sontea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila23 unde facem un scurt popas apoi pornim spre Letea prin lacurile Radacinos, Trei Iezere, Bogdaproste (atunci cand nivelul apei permite acest lucru), intram pe Dunarea Veche, Canalul Madgearu si ajungem in satul Letea. Aici luam o masina de safari (optional) si mergem sa vizitam Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din Europa. Distanta dintre satul Letea si padurea Letea este de aproximativ 7km/sens. Cautam sa vedem caii salbatici, stejarii crescuti pe nisip sarat si alte atractii ale locului (in functie de sezon). Daca ati rezervat de dimineata masa de pranz in Letea, ghidul va conduce intr-o gospodarie locala in care veti avea parte de o experienta autentica.

Dupa ce am descoperit intinderile de ape si stuf ale Deltei, zona desertica si padurea Letea ne indreptam catre fostul port international Sulina. Pe un canal superb, marginit de papura si nuferi ajungem in Sulina unde, daca inca nu ati luat masa de pranz, va puteti alege unul dintre restaurantele de pe promenada. Facem o plimbare de-a lungul strazilor ce inca pastreaza grandoarea perioadei interbelice.

Ora maxima de plecare in aceasta excursie este 8:00.

Costuri suplimentare:

Masa de pranz in Letea (rezervarea se face dimineata, la punctul de imbarcare din Tulcea) – Tarif 60 lei/persoana, plata se face in numerar.

In Sulina exista restaurante unde va puteti comanda ce doriti.

Vizitarea Padurii Letea: Se merge cu masina de safari pana la intrarea in padure iar de acolo pe jos in zona strict protejata.

 • 20 lei/persoana daca grupul este de minim 5 persoane sau daca exista posibilitatea alipirii la un alt grup.
 • 100 lei/masina pentru grup mai mic de 5 persoane, fara a fi alipiti unui alt grup. Se achita numerar, direct la sofer.

6. Excursie Tulcea – Mila 23 – Caraorman – aproximativ 8 ore

Traseul incepe cu unul dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunarii, Garla Sontea, coboram pe canalul 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, pana la Satul Mila23 unde facem un scurt popas apoi pornim spre Caraorman pe Dunarea Veche, canalul Lung, canalul Litcov si apoi pe canalul Caraorman pana in satul cu acelasi nume. De pe pontoanele din Caraorman suntem preluati de masina cu care vom merge la Padurea Caraorman. Similara cu padurea Letea, are in componenta flora subtropicala si o bogata fauna (pasari de padure, sacali, caprioare si cai salbaticiti). Dupa o vizita de aproximativ o ora, a padurii si a dunelor de nisip, revenim in sat pentru masa de pranz (optionala) la o gospodarie de haholi (ucrainiei). Dupa masa de pranz, ulitele de nisip frumos marginite de case traditionale, ne vor ghida drumul catre barca (mers lejer, aprox 20 minute). Drumul de intoarcere este pe un traseu usor diferit dar cum Delta Dunarii este surpinzatoare, sa vedem daca il veti mai recunoaste.

Ora maxima de plecare in aceasta excursie este 9:00.

Costuri suplimentare:

Masa de pranz, poate fi luata la o gospodarie locala in satul Caraorman. In aceasta gospodarie se gateste in sistem de meniul zilei, acelasi meniu pentru toata lumea, pe baza de peste. Daca doriti masa de pranz, anuntati acest lucru ghidului, dimineata, la plecare. Atentie! NU este restaurant, nu se pot da comenzi la sosire. Tarif meniu 60 lei/persoana, plata in numerar, direct la gospodarie.

Vizitarea Padurii Caraorman: Se merge cu masina de teren sau tractor cu remorca, pe traseul autorizat.

 • 30 lei/persoana daca grupul este de minim 5 persoane sau daca exista posibilitatea alipirii la un alt grup.
 • 150 lei/masina pentru grup mai mic de 5 persoane, fara a fi alipiti unui alt grup.

Rezervarile la acest program se fac prin achitarea unui avans de 50% din pretul excursiei.

Cerere de rezervare

Apasa butonul “Cerere de rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu preturi), completeaza datele solcitate apoi apasa “TRIMITE”. Unul dintre agentii nostri va prelua comanda si iti va raspunde in maxim 24 ore. Daca nu ai primit un raspuns in acest interval, verifica si in folderul de SPAM (JUNK) sau suna la numerele de contact.

Inainte de rezervare va rugam cititi cu atentie termenii si conditiile, cererea unei rezervari implica acceptarea acestora.

Legenda tabel:

Coloanele reprezinta marimea grupurilor, 1-6 persoane ce vor primi o barca de 7 pers respectiv grupurile grupurile de 7-11 persoane, ce vor primi o barca de 12 persoane.

Randurile sunt traseele descrise mai sus. La intersectia lor gasiti pretul aferent grupului vostru, pentru traseul dorit.

Pretul este per excursie (o barca), este exprimat in LEI (RON) si include TVA.

1. Transfer bancar sau plata la ghiseul bancilor – Dupa completarea cererii de rezervare, cu bifarea optiunii de plata prin transfer bancar sau la ghiseul bancii, un agent va prelua cererea dvs si veti primi un email cu conturile in care puteti face plata, odata cu confirmarea disponibilitatii serviciului solicitat. Avem conturi deschise la Banca Transilvania si ING Bank.

2. Plata online (link de plata) – Daca in cererea de rezervare bifati optiunea “Link de plata online”, veti primi odata cu confirmarea disponibilitatii si un link de plata, prin intermediul platformei “EuPlatesc”. Accesand acest link si urmand instructiunile de plata, puteti plati online, in cateva secunde, serviciul solicitat.

Pentru aceasta optiune, trebuie sa aveti un card Visa sau MasterCard. Sistemul EuPlatesc confirma plata in cateva minute (pe email) iar tranzactia are comision zero.

Diferenta – Puteti achita diferenta de plata, la punctul de imbarcare, prin card bancar sau numerar.

Daca doriti sa achitati diferenta de plata prin transfer bancar sau link de plata, aceasta trebuie facuta cu minim 10 zile inainte de intrarea grupului. Va rugam sa luati legatura cu noi inainte de a veni in Delta Dunarii pentru a va furniza detaliile / linkul de plata.

Imbarcarea si debarcarea pasagerilor pentru aceasta excursie se face din Port Tulcea Aval.

Cum treceti de barierele de la intrarea in port, la 200 de metri, se afla pontonul pe care scrie “DEBARCADER PASAGERI”. Pe ponton ne gasiti in Magazinul de Suveniruri.

Va asteptam la ora stabilita de comun acord pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge.

Imbarcarea se va face la indicatiile personalului nostru. Veti fi strigati nominal si vi se va indica barca cu care veti merge. Va rugam NU va urcati in prima barca pe care o gasiti la ponton, din acest loc se imbarca mai multe companii si riscati sa ajungeti in alta locatie.

Parcarea masinilor se face tot in Port Tulcea Aval (click pe link pentru detalii dspre parcare si costuri).

Aceasta excursie se face cu BARCA DESCHISA

Fara acoperis, prelata sau geamuri. Barcile arata exact ca in fotografiile prezentate pe site (sunt doar fotografii cu barcile noastre). Barcile noastre merg cu viteza mica-medie, NU sunt barci de viteza (rapide). Toate barcile noastre sunt dotate cu banchete cu spatar si perne, pentru un confort ridicat. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare ce va fi purtata pe tot parcursul excursiei (conditie legala).

Dorim sa va aratam Delta Dunarii salbatica si frumoasa, sa puteti vedea pasarile in zbor, sa puteti admira nestingheriti spiralele stolurilor de pelicani ce urca pe coloanele de aer cald (va povestim mai multe la fata locului).

*In functie de sezon, de nivelul apei si conditiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Viteza noastra de deplasare este medie, ideala pentru
excursiile noastre, in care veti observa si cele mai fine detalii ale
locurilor prin care veti trece. Vom opri des, fie pentru o pasare, o
floare, un peisaj sau o poveste pe care ghidul o are de spus.

Ce vedem –  Intotdeauna cautam sa va povestim cate ceva despre locurile prin care mergem, despre pasarile si flora Deltei, aglomerari de pasari si locuri cu flora specifica anotimpului in care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusetile sale, fiecare zona a Deltei are specificul sau, iar noi va vom ajuta sa-l descoperiti.

Primavara in Delta Dunarii    |     Vara in Delta Dunarii   |   Toamna in Delta Dunarii

Va rugam sa aveti la voi:

 • Pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, pentru a va proteja de soare
 • Palarie de soare (nu sapca)
 • Ochelari de soare
 • Jacheta
 • Pelerina de ploaie
 • Incaltaminte pentru drumetii

Va rugam sa luati foarte in serios aceste recomandari, vremea in Delta Dunarii poate fi capricioasa si puteti avea de suferit daca nu sunteti bine protejati.

Echipament in Delta Dunarii (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la fata locului, cititi si acest articol de la noi de pe blog.

Email:

contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp):

0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervarile se fac doar in scris, completand formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP