MIXUM | Plachie de pește, cu ardei copți - rețeta Alinei

Plachia de pește este un preparat foarte popular în Delta Dunării, în Mila23 fiind nelipsit din meniurile celor ce fac turism autentic, păstrând tradițiile culinare locale.
Am filmat cu Alina, la Casa Vanessa, un loc în care merg și mănânc cu drag.

Desi prezentată că o rețetă neaoșă, românească, plachia poate fi întâlnită cam peste tot în Balcani, ca rețetă și mod de preparare, atât cu pește cât și cu altă carne. Chiar și moldovenii se laudă că ar fi rețeta lor tradițională, probabil poartă și ei ceva gene ale mândriei dacice.

Ingredientele folosite de Alina:

Legume: ceapă, ardei crud, ardei copt, roșii (preferabil opărite sau coapte pe plită) + sos de roșii;
Condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin.

Nu este greu de făcut, vă mai puteți folosi imaginația pentru a vă construi propria variațiune a acestei rețete.

Abonați-vă la canal pentru a fi anunțați când publicăm noi episoade!

TOP