Tipuri de bărci de excursii în Delta Dunării

Previous slide
Next slide

Tipuri de bărci de excursii (sau nu) din Delta Dunării

1. Barcă deschisă – de excursii

Sunt bărci din care poți privi împrejurul tău în orice direcție (mai puțin în jos :-)), poți vedea totul, poți simți mirosul florilor, al sălciilor, al bălții, sunt bărci dedicate celor ce chiar își doresc o experiență autentică în Delta Dunării, ce vor cu adevărat să o descopere și să vădă cât mai mult.

Cu o mică rezervă, am întâlnit oameni care au bătut din picior că vor autenticitate 100% și vor să meargă cu lotcă pescărească. Dragii mei clienți, acele lotci sunt pentru pescari, pentru cei ce se nasc cu simțul echilibrului în barcă sau și-l dezvoltă de mici. Un om neexperimentat se va da peste cap într-o asemenea ambarcațiune. Desigur, există și variante mai moderne de lotci, cu fundul plat și construite pentru a fi folosite cu motor, ce sunt mult mai stabile decât cele tradiționale.

Nu uitați! Autentic e frumos, dar nu pe sub apă!

Avantajele bărcilor deschise le-am subliniat, dezavantajele sunt cele clasice.

De la început am folosit numai bărci de turism, bărci deschise, din care poți vedea totul în jurul tău, atât vietățile de pe mal cât și păsările aflate în zbor. Habar nu au cei ce merg în bărci acoperite, câte minunății trec pe lângă ei și ei nu știu, câte stoluri de pelicani în zborul lor maiestuos au pierdut, câte alte păsări nu au putut vedea din cauza acoperișului.

Dacă plouă ne udăm, așa e în natură, afară, în aer liber, în sălbăticie, pe baltă, nu e că în oraș când te poți urcă în mașină sau poți intra la mall. Dar am și o veste bună, s-a inventat pelerina de ploaie, acea chestie pe care o tot recomand la sfârșitul fiecărui program scris pe site. Are și ploaia farmecul ei într-o excursie în natură, chiar dacă Delta Dunării este zonă din țară cu cea mai redusă cantitate totală anuală de precipitații.

Soare în Delta Dunării este mai tot timpul, mai ales în timpul sezonului turistic dar mai există și pălării de soare, ochelari de soare și bluze cu mânecă lungă (pentru zilele foarte însorite) și astfel puteți merge cu o barcă deschisă fără un acoperiș care v-ar împiedică vizibiliatea.

Mai mult, soarele nu bate cu bâta ci cu blânde raze. O simplă pălărie de soare rezolvă această problemă.

2. Barcă acoperită / cu cabină / cu parbriz

Da, prelata vă apară de ploaie (în cele 3 zile cu ploaie dintr-un sezon turistic), de soare, de imagini frumoase sau de puful ce vă poate intra în ochi (Doamne ferește!). Bărcile dotate cu umbrar, nu va feresc de ploaie (curenții de aer vor purta stropii de ploaie și tot uzi veți ajunge 🙂 ).

3. Șalupe diesel

Sincer, eu nu le văd nici o utilitate. Sunt urâte, greoaie, lente (prea lente chiar și pentru gustul meu, care sunt un inamic înrăit al vitezei pe apă) și extrem de incomode. Prea puține astfel de ambarcațiuni au suficiente locuri de stat așezat, în condiții de confort, pentru numărul de persoane de la bord, echilibristică pe care o faci pe ele nu este tocmai potrivită pentru un client neobișnuit cu o barcă.

4. Vapoarele mari

Sunt destinate unui segment anume de turiști: grupuri mari (unul / două autocare) ce pot urca la bordul unei singure nave împreună cu ghidul / liderul de grup / traducătorul, persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, ce se mișcă mai greu și le-ar fi foarte incomod să urce sau să coboare dintr-o barcă mică.

Să mergi cu vaporul în excursie în Delta Dunării este ca și cum ai spune că ai văzut munții, din avion.

Sper doar că fiecare va vedea partea informativă a acestui articol și nimeni nu se va simți lezat.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP