Tipuri de barci de excursii in Delta Dunarii

Previous
Next

Tipuri de barci de excursii (sau nu) din Delta Dunarii

1. Barca deschisa – de excursii

Sunt barci din care poti privi imprejurul tau in orice directie (mai putin in jos :-)), poti vedea totul, poti simti mirosul florilor, al salciilor, al baltii, sunt barci dedicate celor ce chiar isi doresc o experienta autentica in Delta Dunarii, ce vor cu adevarat sa o descopere si sa vada cat mai mult.

Cu o mica rezerva, am intalnit oameni care au batut din picior ca vor autenticitate 100% si vor sa mearga cu lotca pescareasca. Dragii mei clienti, acele lotci sunt pentru pescari, pentru cei ce se nasc cu simtul echilibrului in barca sau si-l dezvolta de mici. Un om neexperimentat se va da peste cap intr-o asemenea ambarcatiune. Desigur, exista si variante mai moderne de lotci, cu fundul plat si construite pentru a fi folosite cu motor, ce sunt mult mai stabile decat cele traditionale.

Nu uitati! Autentic e frumos, dar nu pe sub apa!

Avantajele barcilor deschise le-am subliniat, dezavantajele sunt cele clasice.

De la inceput am folosit numai barci de turism, barci deschise, din care poti vedea totul in jurul tau, atat vietatile de pe mal cat si pasarile aflate in zbor. Habar nu au cei ce merg in barci acoperite, cate minunatii trec pe langa ei si ei nu stiu, cate stoluri de pelicani in zborul lor maiestuos au pierdut, cate alte pasari nu au putut vedea din cauza acoperisului.

Daca ploua ne udam, asa e in natura, afara, in aer liber, in salbaticie, pe balta, nu e ca in oras cand te poti urca in masina sau poti intra la mall. Dar am si o veste buna, s-a inventat pelerina de ploaie, acea chestie pe care o tot recomand la sfarsitul fiecarui program scris pe site. Are si ploaia farmecul ei intr-o excursie in natura, chiar daca Delta Dunarii este zona din tara cu cea mai redusa cantitate totala anuala de precipitatii.

Soare in Delta Dunarii este mai tot timpul, mai ales in timpul sezonului turistic dar mai exista si palarii de soare, ochelari de soare si bluze cu maneca lunga (pentru zilele foarte insorite) si astfel puteti merge cu o barca deschisa fara un acoperis care v-ar impiedica vizibiliatea.

Mai mult, soarele nu bate cu bata ci cu blande raze. O simpla palarie de soare rezolva aceasta problema.

2. Barca acoperita / cu cabina / cu parbriz

Da, prelata va apara de ploaie (in cele 3 zile cu ploaie dintr-un sezon turistic), de soare, de imagini frumoase sau de puful ce va poate intra in ochi (Doamne fereste!). Barcile dotate cu umbrar, nu va feresc de ploaie (curentii de aer vor purta stropii de ploaie si tot uzi veti ajunge 🙂 ).

3. Salupe diesel

Sincer, eu nu le vad nici o utilitate. Sunt urate, greoaie, lente (prea lente chiar si pentru gustul meu, care sunt un inamic inrait al vitezei pe apa) si extrem de incomode. Prea putine astfel de ambarcatiuni au suficiente locuri de stat asezat, in conditii de confort, pentru numarul de persoane de la bord, echilibristica pe care o faci pe ele nu este tocmai potrivita pentru un client neobisnuit cu o barca.

4. Vapoarele mari

Sunt destinate unui segment anume de turisti: grupuri mari (unul / doua autocare) ce pot urca la bordul unei singure nave impreuna cu ghidul / liderul de grup / traducatorul, persoanelor varstnice sau cu dizabilitati, ce se misca mai greu si le-ar fi foarte incomod sa urce sau sa coboare dintr-o barca mica.

Sa mergi cu vaporul in excursie in Delta Dunarii este ca si cum ai spune ca ai vazut muntii, din avion.

Sper doar ca fiecare va vedea partea informativa a acestui articol si nimeni nu se va simti lezat.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP