Ture de fotografie de natura in Delta Dunarii, 4z/3n, program de GRUP 2024

Previous slide
Next slide

Delta Dunării, locul magic unde decorul se modifică subtil cu fiecare săptămână; unde lacurile găzduiesc răsărituri și apusuri feerice și unde păsările se ridică spre cer într-o agitație frenetică.

Veți avea atât sesiune de fotografie din mersul bărcii cât și sesiune de fotografie la pândă, veți sta in asteptare, in barca, în zone foarte retrase, în lumină bună, așteptând subiectul și momentul prielnic unor fotografii desăvârșite. În cele 2 zile de ture veți explora habitate diverse, veți căuta tot timpul specii noi de păsări și alte vietuitoare, mai ales în orele bune, de dimineață și seară. Veți ieși de 2 ori la răsărit, să fotografiați în lumina caldă a dimineții.

Fiind o tură de fotografie, traseele nu sunt standard și pot fi modificate în funcție de condițiile meteo și nivelul apei. Fiind ture destinate fotografilor, în funcție de locul în care găsim subiecte, de speciile de păsări pe care le doriți putem sta mai mult timp într-un sigur loc.

Aveți incluse 2 zile de ture cu barca și cele două transferuri, Tulcea – Mila23 și retur. Programul alternează fotografie de wildlife cu fotografie de peisaj dar și explorarea Deltei Dunării, vedeți o mulțime de locuri frumoase și interesante. Mergem cu maxim 6 persoane într-o barcă ce dispune de 3 banchete duble.

Tarif și perioade pentru sezonul 2024

Pentru a solicita o rezervare, click pe “Rezerva” in tabelul de mai jos  (numerele afisate langa butonul de rezervare reprezinta numarul de locuri disponibile pentru fiecare tura) și completați cererea de rezervare în continuare.

Date
Locuri
Preț
5 aug - 8 aug
Locuri epuizate
9 sep - 12 sep
Locuri epuizate

Prețurile din tabel sunt per persoană, per program, sunt în lei (RON) și includ TVA.

Tariful include:

 • Cazare la pensiunea la care ați primit disponibilitate, de 3***, în camera dublă, pentru 3 nopți
 • Demipensiune (cina din prima zi, mic dejun și cină în zilele 2 și 3, mic dejun în ultima zi)
 • Ture foto cu barca (2 zile, conform programului descris).
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ (ghid membru AGPDD)
 • Transferurile, Tulcea – Mila23 și retur
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD).

Opționale:

 • Supliment single 360 lei / persoană

Tariful NU include:

 • Băuturile (altele decât apa la masă)
 • Prânzurile
 • Orice fel de asigurări (turistice / de sănătate / de viață / de bagaje sau echipamente)

Politica pentru copii:

 • Copiii peste 12 ani se încadrează la adulți
 • Supravegherea copiilor pe toată durata sejurului revine în exclusivitate părinților.
 • Vârsta minimă pentru participarea la acest program, este de 12 ani.

Program

Ziua 1: 15:30 – Prezentarea la punctul de îmbarcare | 16:00 – Plecarea din Tulcea (cu barcă)  | 18:00 – Cazarea la pensiune | 18:30 – Cina | 20:00 – Sesiune foto la apusul soarelui

Întâlnirea și îmbarcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00. Cum treceți de barierele de la intrarea în port, la 200 de metri, se află pontonul pe care scrie “DEBARCADER PASAGERI”. Pe ponton ne găsiți în Magazinul de Suveniruri.

Pentru finalizarea plăților (dacă este cazul) și comunicarea cu privire la barca cu care veți merge până la Mila23, vă așteptăm la ora 15:30.

Transferul și cazarea la pensiune

Vă conducem la Mila23. Transferul la Mila23 se face pe un traseu ce include lacuri și canale pe care găsiti din plin subiecte fotografice, seara este lumina perfectă pentru acesta. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.

Ghidul nostru vă va conduce până la pontonul pensiunii la care veți fi cazat (pensiunea la care ați primit disponibilitate pentru acest program). În pensiune veți fi așteptat de personalul casei, care vă va înmâna cheia camerei alocate (conform voucherului).

Seara, gazdele vă așteaptă cu o cină delicioasă.

Sesiunea foto la apusul soarelui

Durează aproximativ 1h, în funcție de ora de apus a soarelui, în fiecare sezon.

Îmbarcarea pentru sesiunile foto se face de la pontonul pensiunii în care sunteți cazați (același la care ați debarcat înainte). Vă rugăm să fiți prezenți la ponton cu 10 minute înaintea orelor de plecare, pentru a avea timp suficient pentru îmbarcare.

Dacă doriți masa de prânz pentru ziua următoare, anunțați acest lucru personalului pensiunii, în această seară.

Zilele 2 si 3: cu 30 de minute înainte de răsărit – Sesiunea foto de dimineață |   Sesiunea foto de seară| După apus – Cina

Sesiunea foto de dimineață

Plecarea în această etapă se face cu 30 de minute înaintea răsăritului soarelui, ghidul vă va comunica în seara precedentă ora de plecare pentru fiecare zi. Tura de dimineata dureaza 5-6 ore apoi va veti intoarce la pensiune pentru mic dejun si odihna, pana la sesiunea de seara. În funcție de sezon, locurile de pândă precum și speciile țintă diferă.

In functie de sezon, ghidul va va anunta cand porniți în sesiunea foto de seară (4 ore). Este o sesiune foto din mersul bărcii în care vă veți bucura de diversitatea oferită de aceste locuri, încheind sesiunea pe un lac de unde aveți o bună priveliște asupra apusului.

Ziua 4: 8:30 – Mic dejun |  9:30- Îmbarcarea pentru transferul către Tulcea  | 12:30 – Debarcarea la Tulcea, finalul programului.

Transferul către Tulcea

Se face, în mare parte, pe același traseu ca și la venire, cu o viteză mai mare decât în excursii. Este ultima parte a programului nostru și păstrăm special pentru acum câteva locuri frumoase pe care vrem să vi le arătăm, pentru ultimele fotografii din acest program. Debarcati la același ponton de la care am plecat și ne luăm rămas bun.

Dacă plecați din Tulcea cu un mijloc de transport în comun, vă recomandăm să luați în considerare o rezervare după ora 13.

Tura foto

Turele foto se fac cu viteză mică, nu alergăm după păsări, nu facem curse. Ghidul știe foarte bine ce are de făcut atunci când trebuie să fotografiați și va pune barca în poziție cât mai favorabilă pentru toată lumea.

În cazul în care întâlnim aglomerări de păsări vom sta ancorați sau legați de mal până epuizăm toate subiectele dorite în zonă, nu suntem neapărat legați de realizarea unui traseu pe hartă.

Barca are capacitatea de a merge și cu viteză mai mare (25-30 km/h) dar aceasta se va face doar la deplasări între locurile de fotografiat, numai pe canale mari sau lacuri adânci. În acest fel avem posibilitatea de a optimiza la maxim timpul avut la dispoziție pentru fotografie. Dimineața putem ajunge repede la locul de fotografiat, seara putem sta până la apus fără să ne îngrijorăm că ne prinde miezul nopții pe drum, în caz de vreme rea putem să ne întoarcem repede la pensiune.

Barca pentru tura foto

Barca cu care se desfășoare turele foto în Delta Dunării a fost construită special pentru această activitate. Barca este foarte stabilă, spațioasă, dotată cu 3 banchete cu spatare și perne. Toți participanții la tură vor schimba locurile între ei, astfel că fiecare va sta la un moment dat pe prima sau pe ultima banchetă.

Toți fotografii stau pe banchete, cu fața la direcția de mers, având o libertate de mișcare foarte mare iar câmpul vizual nu este blocat de nimic. Înălțimea de la care se poate trage este de 40cm deasupra apei, veți privi pelicanii chiar în ochi :-).

Program de grup

Fiind o ofertă de grup înseamnă că tot grupul merge cu aceași barcă, la aceleași ore (orele din program). Vă rugăm să fiți la îmbarcare la orele stabilite, atât pentru transferuri cât și pentru sesiunile foto.

Neprezentarea dumneavoastră la îmbarcare, la ora stabilită, înseamnă pierderea zilei/etapei de excursie sau a transferului. În acest caz nu se rambursează costul excursiei sau al transferului și nici nu avem obligația de a pune la dispoziția întârziaților o altă barcă.

Vă putem oferi o altă barcă, în funcție de disponibilitatea din ziua respectivă dar o veți achita separat de costul pachetului turistic.

Trebuie să aveți la voi:

 • Echipamentul foto, recomandăm un obiectiv de minim 300mm (eventual + convertor), plus alte obiective mai scurte pentru peisaje, macro etc.
 • Carduri din belșug.
 • Baterii de rezervă. De când plecăm în tură de după mic dejun și până seara, nu veți avea acces la prize pentru încărcarea bateriilor sau descărcarea cardurilor.
 • Rucsac sau geantă specială foto (impermeabilă sau cu husă de ploaie). Este treaba voastră să vă asigurați echipamentul împotriva umezelii, apei, nisipului, a scăpării în apă, a statului în soare, căderilor accidentale sau alte minuni.
 • Trepied / monopied.
 • Pelerină de ploaie.
 • Alifii sau creme împotriva insectelor.
 • Creme de protecție solară.
 • Haine adecvate sezonului, OBLIGATORIU haine lungi, pantaloni + cămașă + pălărie de soare altfel vă veți prăji foarte rău de la soare. Recomandăm haine în culori cât mai naturale, cât mai apropiate de natură, de evitat roșu, alb, galben, albastru.
 • Pantofi de trekking
 • Ochelari de soare.

Vă rugăm ca înainte de tură să citiți și: Fotograf în Delta Dunării

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 30%.

Cerere de rezervare

Alegeți perioada pe care o doriți, din tabelul atașat programului, click pe numărul de locuri  (cele cu bulină verde), în coloana pensiunii alese și completați cererea de rezervare în continuare.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Cum plătesc?

 • Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor
 • Plată online (link de plată)
 • Tichete (vouchere) de vacanță, inclusiv electronice (card)

Detalii suplimentare despre metodele de plata.

Programul se desfășoară cu minim 2 persoane înscrise.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro
Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. Rezervările se fac doar completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP