Excursie de o zi în Dobrogea: 3 CETĂȚI - Enisala, Argamum, Histria - PRIVAT

Previous slide
Next slide

Dobrogea, acest mozaic de culturi și civilizații care a lăsat în urmă grandoare și valori inestimabile. Spectaculos străjuită de ape, bogată în cetăți și situri arheologice; împodobită cu chei, munți și dealuri; Dobrogea este întotdeauna alegerea perfectă pentru o călătorie.

Această excursie de o zi se concentrează pe trei dintre cele mai impresionante cetăți din Dobrogea: Enisala, Argamum și Histria.

Prețul excursiei este:

  • 1.500 lei/excursie – pentru grupuri de până la 6 persoane (microbuz 8 locuri)
  • 2.500 lei/excursie – pentru grupuri de până la 11 persoane (microbuz 12 locuri)

Prețul este per excursie (mașină), este exprimat în LEI (RON) și include TVA.

Prețul include:

  • Ghidaj în limba ROMÂNĂ
  • Mașină 
  • Combustibilul pentru acest traseu
  • Vizitarea celor trei cetăți descrise în program, inclusiv taxele de vizitare ale acestora

Prețul NU include:

  • Prânz la o pensiune locală din Jurilovca sau Lunca (puteți opta între meniul zilei, cu preț fix sau a la carte).

Program

Dimineața, pe un drum deosebit, pornim către Cetatea Enisala. Trecem pe lângă complexul lagunar Razelm – Sinoie, admirăm din depărtare Insula Popina și vizităm cetatea Enisala. Descoperim ruinele și încercăm să descifrăm o mică parte din viața oamenilor care au trecut pe aceste meleaguri. Ghidul vă va încânta cu poveștile locului dar și cu faptele istorice menționate în arhive.

Drumul este continuat cu Cetatea Argamum, care își dispută cu Histria titlul de cea mai veche localitate de pe teritoriul României, atestată documentar. Construită pe malul lacului Razelm, într-o zona pitorească, cetatea ne va dezvălui cel mai vechi mormânt grecesc din bazinul pontic.

Pentru că este vremea prânzului, vă putem duce la o pensiune locală din Jurilovca sau Lunca, pentru un prânz autentic (opțional). Pentru cei care vin cu mâncarea la pachet, se va face un popas pentru prânz.

Ne îndreptăm către cetatea Histria, o importantă așezare antică, unde veți vizită muzeul de arheologie; muzeu ce adăpostește o multitudine de basoreliefuri, o colecție impresionantă de amfore și altare vechi și nu în ultimul rând o parte din fațada de marmură a templului închinat marelui zeu.

Drumul de întoarcere către Tulcea este frumos vegheat de dealuri, câmpii și nuci.

Această excursie poate fi făcută în orice anotimp.

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea integrală a excursiei.

Cerere de rezervare

Dați click pe butonul “Cere rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu prețuri) și completați formularul de cerere de rezervare. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 |  0742 070 779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP