Dobrogea în 2 țări - România și Bulgaria - circuit 7z/6n "Locuri și păsări"

Previous
Next

Când spui Dobrogea, te gândești la un ținut mistic, cu totul și cu totul special. Dar Dobrogea nu înseamnă numai România, Dobrogea se întinde și în Bulgaria, dincolo de graniță aflându-se locuri la fel de frumoase ca și aici. La fel ca și aici, fauna este bogată și specială și vrem să vă arătăm toate aceste locuri, păsări și animale.

Programele organizate de noi sunt dedicate observării și fotografierii păsărilor (NU sunt excursii clasice în care vizităm doar locuri). Desigur că vom descoperi locuri minunate în Dobrogea, vom afla poveștile lor (nu sunt destinații clasice de turism) dar vom pune un accent foarte puternic pe faună.

Acest program este un circuit prin Dobrogea, în fiecare noapte vom avea cazarea în alt loc, în fiecare zi vom experimenta preparate culinare specifice locului, vom vedea locuri noi, locuri frumoase, vom căuta fauna desoebită a acestor locuri.

Facem aceste ture numai ca PROGRAM PRIVAT, adică veți avea ghid și mașină numai pentru grupul dvs. NU formăm noi grupuri de 6 persoane.

Perioada în care facem aceste ture este: 25 octombrie – 31 martie

În 25 octombrie – 28 februarie căutăm în special gâște, răpitoare și păsăret mic în locuri foarte frumoase, de-a lungul și de-a latul Dobrogei.

În martie ne axăm foarte tare pe migrația de primăvară și pe păsările care le putem vedea în Dobrogea numai în migrație, în special de-a lungul țărmului Marii Negre.

Prețul programului este:

Numar de persoane
Preț
13500
21900
31300
41050
5870
6750
SINGLE +200

Prețul din tabel este per persoană și este exprimat în euro (EUR).

Prețul include:

 • Cazare în locații de 3***, în camere duble, pentru 6 nopți
 • Mesele (intrarea cu cină în prima zi și ieșirea cu mic dejun în ultima zi)
 • Turele în Dobrogea cu mașină și ghid (5 zile de ture + ziua de întoarcere)
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ

Prețul NU include:

 • Băuturile (altele decât apa la masă)
 • Alte servicii sau produse nespecificate în program
 • Asigurări de orice fel (călătorie, bunuri etc)

Opționale:

Politică pentru copii

 • Vârsta minimă a copiilor care pot participa în această tură este de 12 ani.
 • Copiii (peste 12 ani) vor fi încadrați la același preț ca și adulții.

Program (schiță):

Ziua 1 – Ne întâlnim la Tulcea și ne cazăm într-un hotel de 3***. Seara ținem o ședință tehnică și discutăm programul din ziua următoare.

Zilua 2 – La 6:00 dimineață, după o cafea și un mic dejun bun, plecăm spre Nordul Dobrogei, în Munții Măcin. Urcăm pe zona cea mai spectaculoasă a munților Măcin, admirăm panoramele splendide și păsările ce-și găsesc adăpost aici. Iarna în Munții Măcinului poate oferi o experiență unică. Coborâm apoi spre alte zone din Măcin și vă arătăm frumusețile locurilor și fauna. Nu detaliem foarte tare traseul pentru că dorim să va ducem prin locuri mai „nebătute” și așa și vrem să rămână :-).

Având în vedere că zilele sunt scurte și serile lungi, folosim la maxim perioada de lumina și vizităm cât mai multe locuri. Seara, după ce apune soarele avem destul timp pentru a ne deplasa spre locația de cazare din seara respectivă.

Masa de prânz o avem la pachet iar seara ne întoarcem la hotel unde tragem concluzii asupra a ceea ce am văzut în ziua respectivă și mâncăm o cină bună.

Ziua 3 – Plecăm din nou (ca în fiecare zi) la 6:00 dimineața, spre cetățile Histria și Enisala. Pe drum oprim în locuri în care știm că sunt păsări, în special gâște și lebede de iarnă. Masa de prânz o avem din nou la pachet, seara dormim în Constanța.

Ziua 4 – Astăzi mergem să vedem un loc foarte special, Cheile Dobrogei. Avem multe să vă povestim despre aceste locuri, avem multe să va arătăm și (mai ales) să mai oprim în câteva locuri în care vom vedea păsări. Noaptea dormim în Mangalia.

Ziua 5 – Dis de dimineață pornim spre Bulgaria, mergem pe țărmul Marii Negre, căutăm să vedem neapărat cormoranul moțat (știm câteva locuri foarte bune) și alte păsări ce iernează pe țărmul marii. Intrăm să vedem Cap Kaliakra și dormim în Varna. Seara vizităm și Varna, că merită.

Ziua 6 – Azi mergem În jurul lacului Varna, căutăm păsări și locuri frumoase apoi o luăm spre Dobrich unde vedem alte locuri interesante și dormim tot în Dobrich.

Ziua 7 – După mic dejun pornim spre România. În jur de orele 9:00 – 10:00 suntem în Constanța iar pe la 12:00 – 13:00 suntem înapoi în Tulcea. Dacă veniți cu mașinile personale, vă aducem înapoi la Tulcea. Dacă veniți cu transportul în comun, vă putem lasa în Constanța, dacă aveți o legătură mai bună spre casă.

Cerere de rezervare

Dă click pe butonul “Cere rezervare” (butonul verde de sub tabelul cu prețuri) și completează datele solicitate apoi apasă “Trimite”.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Legendă tabel:

Coloana numită LOCURI se referă la numărul de locuri disponibile în perioada respectivă, la acea pensiune. EX: dacă vedeți afișat 10, înseamnă că sunt 10 locuri (5 camere duble) disponibile, dacă este afișat 0, înseamnă că nu mai sunt locuri.

Coloana PREȚ definește prețul sejurului pentru fiecare perioada în parte. Prețul este per persoană/sejur, este exprimat în LEI (RON) și include TVA.

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 20%.

1. Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor – După completarea cererii de rezervare, cu bifarea opțiunii de plata prin transfer bancar sau la ghișeul băncii, un agent va prelua cererea dvs și veți primi un email cu conturile în care puteți face plata, odată cu confirmarea disponibilității serviciului solicitat. Avem conturi deschise la Banca Transilvania și ING Bank.

2. Plata online (link de plata) – Dacă în cererea de rezervare bifați opțiunea „Link de plata online”, veți primi odată cu confirmarea disponibilității și un link de plata, prin intermediul platformei „EuPlatesc”. Accesând acest link și urmând instrucțiunile de plata, puteți plăti online, în câteva secunde, serviciul solicitat.

Pentru această opțiune, trebuie să aveți un card Visa sau MasterCard. Sistemul EuPlatesc confirmă plata în câteva minute (pe email) iar tranzacția are comision zero.

Diferența – Puteți achita diferența de plată prin card bancar sau numerar.

Dacă doriți să achitați diferența de plată prin transfer bancar sau link de plata, această trebuie făcută cu minim 10 zile înainte de intrarea grupului. Vă rugăm să luați legătură cu noi înainte de a veni în Tulcea pentru a vă furniza detaliile / linkul de plata.

Fiind o tură de iarnă, ce implică și deplasare prin teren, aveți nevoie de un echipament personal foarte bun. Acesta trebuie să conțină:

 • Haine impermeabile – în Dobrogea, chiar dacă nu plouă, iarna este foarte posibil să fie ceață și/sau vânt. Numai în haine de bună calitate veți rămâne calzi și uscați.
 • Încălțăminte impermeabilă și pentru noroi – ghete și/sau cizme de cauciuc BUNE! Vom avea deplasări prin noroi sau zăpadă, chiar dacă nu pe distanțe lungi, totuși este bine să fiți bine pregătiți pentru acest aspect.
 • Culoarea hainelor este de asemenea foarte importantă. Vă rugăm să vă aduceți haine în culori cât mai naturale, cât mai apropiate de culorile naturii înconjurătoare. Camuflajele pe pattern maro sunt cele mai bune. Dacă veniți în haine roșii, galbene sau alte culori de oraș sigur nu va veți apropia prea mult de fauna sălbatică.

Ca echipament de birdwatching, ar trebui să aveți la voi:

 • Binoclu (BUN!)
 • Lunetă de câmp (opțional)
 • Cameră foto și baterii de rezervă (pe vreme rece se descarcă mult mai repede)
 • Determinator de păsări


Durează de la 6 dimineață până la apus. Mergem pe drumuri asfaltate sau nu, decizia de a traversa un câmp aparține exclusiv șoferului și va fi luată în funcție de condițiile meteo și de starea drumului (noroi, gheață etc).


În general mergem pe marginea campurilor, scanăm locurile în căutarea cârdurilor de gaște și apoi ne găsim un loc bun, cu soarele în spate, din care urmărim ce se întâmplă. Este posibil să ne deplasăm pe jos, pe distanțe relativ scurte, pentru a accesa un loc în care nu putem ajunge cu mașina.


În cazul în care vremea se înrăutățește, ninge sau se lasă ceață, ghidul și/sau șoferul pot întrerupe tura. Siguranța clienților este pe primul loc, vrem întotdeauna să fim siguri că putem ajunge fără probleme înapoi în oraș.

Cazarea

Se face în locații de 3 ***, în camere duble. Avem colaborări cu cele mai bune hoteluri din locurile prin care trecem și știm exact unde să vă cazăm pentru a fi în acord cu programul nostru. Micul dejun și cina le vom lua în restaurant iar prânzul va fi la pachet.

Mașinile

Pe care le folosim în aceste ture sunt microbuze de 8+1 locuri în care luăm maxim 6 turiști (+ șoferul și ghidul). Mașinile sunt foarte bine întreținute, echipate corespunzător pentru sezonul de iarnă și sunt conduse de șoferi cu experiență.

Ghizii

Avem cea mai bună echipa de ghizi din această zona. Ghizii sunt buni cunoscători ai acestor zone, știu exact ce și unde să caute. Vă vor da toate informațiile de care aveți nevoie, atât despre păsări cât și despre locurile prin care vom merge.

Email:

contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp):

0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP