De cum te urci pentru prima dată într-o barcă și te avânți pe canalele Deltei, rămâi cu siguranță uluit în fața acestei zone pe care uneori nu o apreciem la adevărata ei valoare.
Delta se remarcă în primul rând prin bogăția avifaunei, iar tură noastră foto se bazează în special pe acest aspect. Pe parcursul turei o să mergem în căutarea păsărilor, pe unele dintre cele mai frumoase și sălbatice lacuri și canale.
O experiență foto ce nu trebuie ratată, indiferent dacă îți place sau nu fotografia wildlife.
4 zile
Fotografia de peisaj și wildlife.
Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a acestui photo tour și pentru condiții optime de fotografiere din barcă, numărul maxim de participanți admiși este 11.
Cazare
Pensiune de 3* din Milă 23, în camere cu două paturi cu baie proprie.
Perioada | Tarif | Locuri disponibile |
17-20 Aprilie | Locuri epuizate | |
22-25 Aprilie | Locuri epuizate |
Acest photo tour nu ridică probleme de dificultate fizică, însă include foarte multe deplasări cu barca descoperită, așadar este bine să nu aveți probleme legate de acest aspect.
Acest photo tour se adresează celor care își doresc să aprofundeze în special cunoștințele despre fotografia wildlife.
Nu este obligatoriu să aveți un aparat foto performant ca să veniți în acest photo tour, însă pentru rezultate cât mai bune este recomandat un obiectiv cu distanța focală minimă de 300mm. Pentru cei care nu dețin echipamentul necesar, există posibilitatea închirierii acestuia de la partenerii noștri.
Într-un photo tour lăsăm teoria la o parte și ne concentrăm serios pe practică. Turele noastre sunt în așa fel concepute, încât să ofere cât mai multe oportunități fotografice, iar photo tour-ul din Deltă este axat în special pe fotografierea păsărilor, chiar dacă o să ne mai concentrăm un pic atenția și asupra peisajului. În prima seară o să definitivăm anumite aspecte tehnice și moduri de abordare, iar apoi în celelalte două zile o să ne concentrăm doar pe fotografiat și feedback.
Delta Dunării constituie cea mai mare zonă umedă din Europa și deține cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume. Are una dintre cele mai mari biodiversități din lume, peste 5.000 de specii, dintre care peste 300 sunt păsări, mai mult de jumătate dintre speciile prezente pe continent.
Pe parcursul photo tour-ului vom putea fotografia peisajul specific al Deltei, cu păduri inundate și canale spectaculoase, dar și cu lacurile pline de vegetație acvatică. Dimineața vom profita de lumina caldă pentru a da un plus de valoare acestor peisaje. Bineînțeles că nu pot lipsi păsările din fotografiile noastre. Vom merge în fiecare zi în căutarea lor și, cu puțin noroc, ne vor trece prin fața obiectivului: pelicani, lebede, cormorani, egrete, stârci și multe alte specii.
Dan Dinu va fi alături de voi pe toată perioada photo tour-ului și vă va îndruma permanent. Experiența lui în practicarea fotografiei de peisaj și wildlife și cunoștințele acumulate în foarte multe ture realizate în Deltă, vă vor fi utile pentru a învăța mai multe despre fotografie și speciile întâlnite, într-un decor cum nu se poate mai spectaculos.
Trainerul nostru este specializat pe fotografia de peisaj și wildlife, iar Delta este unul dintre locurile lui preferate din România. Vine aici regulat de mai multe ori pe an încă de la prima vizită din 2008. Păsările sunt printre subiectele lui favorite și are o bogată experiență în ceea ce privește fotografia wildlife, dobândită atât în țară, cât și în Islanda, Nouă Zeelandă, Kenya, Uganda și Namibia, unde s-a concentrat foarte mult pe acest aspect. Mai multe detalii despre trainer gășiți pe www.dandinu.net
Această tură este organizată împreună cu Iliuță Goean, fotograf, ghid și un foarte bun cunoscător al Deltei. Ne vom baza și pe experiența lui pentru a găsi cele mai interesante păsări și peisaje.
Special pentru voi am pus în serviciile PhotoLife experiența din 2007 și până astăzi a lui Dan Dinu și a trainerilor parteneri în susținerea cursurilor de fotografie și organizarea de workshop-uri și ture foto, alături de beneficiile asigurate de cei mai buni parteneri din domeniu.
Cazarea se face la o pensiune din Milă 23, în camere cu două paturi. Masa se servește în restaurantul pensiunii și include toate mesele începând cu joi seară și terminând cu duminică la mic dejun.
Întâlnirea participanților este în Tulcea, de unde vom fi preluați de o barcă pentru transfer la Milă 23. Mașinile personale se pot lăsa la debarcaderul de unde vom fi preluați, într-o parcare păzită.
Pentru o bună desfășurare a activităților vă rugăm să țineți cont de echipamentul necesar pentru acest photo tour. În privința echipamentului fotografic sunt necesare un aparat de fotografiat compact sau DSLR și un teleobiectiv cât mai lung pentru păsări. Cei care au un obiectiv superangular pot să îl aducă pentru fotografia de peisaj. Un obiectiv de macro poate fi și el util pentru flori și insecte. Alte accesorii utile: filtre, în special polarizare și gradual neutru (o să puteți studia aceste filtre la partea practică), acumulatori de rezervă, carduri pentru stocarea imaginilor și un rucsac pentru transport în care să poată intră și câteva obiecte personale (geacă, sticlă cu apă, etc.). Cei care dețîn un laptop sunt rugați să îl aducă pentru ușurarea ședințelor de feedback pe imagini.
În privința echipamentului personal, tura în deltă necesită un echipament adecvat. Este necesară în primul rând o geacă sau pelerină de ploaie sau vânt, mai ales pentru transportul cu barca sau în caz de vreme rea. Pentru că barca în care ne deplasăm este una descoperită, este bine să avem și o husă pentru rucsac să ne protejăm echipamentul foto. În principiu în perioada desfășurării turei este cald, dar deseori temperatura poate scădea mai ales seară și dimineața. Pentru a fi pregătiți este bine să aveți haine călduroase, dar care să vă permită totuși mișcarea, și căciulă. Sunt de preferat materialele ușoare gen polartec. Foarte important este să aveți o șapcă sau pălărie și ochelari de soare. Cremele de protecție solară și cele împotriva tânțarilor sunt și ele binevenite.
Joi
15:00 Întâlnirea participanților și tură foto pe drumul către pensiune.
19:00 Cazarea și prezentarea activităților. Ședință tehnică.
20:00 Cină și discuții.
Vineri
05:30 Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
10:00 Tură foto prin Delta.
13:00 Prânz la pensiune.
16:00 Tură foto până la apus de soare.
21:00 Cină și discuții.
Sâmbătă
05:30 Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
10:00 Vizualizarea imaginilor și feedback sau timp de odihnă.
13:00 Prânz la pensiune.
16:00 Tură foto până la apus de soare.
21:00 Cină și discuții.
Duminică
05:30 Sesiune foto la răsărit și mic dejun la pensiune.
09.30 Plecarea și tură foto pe drumul de întoarcere.
Acest program este unul orientativ și poate fi modificat în funcție de vreme, oportunități fotografice ivite sau alți factori.
După înscriere o să primiți o factură proformă cu valoarea de 200 lei, ce constituie un avans, pentru a putea efectua plata și pentru a rezervă locul. După ce ați făcut plata, vă rugăm să ne trimiteți pe e-mail o copie a documentului doveditor.
Locurile se ocupă în ordinea primirii confirmărilor de plată, nu în ordinea completării formularului de înscriere. Vă rugăm să verificați locurile disponibile înainte să efectuați plata. Vă rugăm să ne comunicați orice abatere de la aceste condiții, pentru a găși soluții avantajoase pentru ambele părți. A două parte din taxă se plătește la întâlnirea de la activitatea la care v-ați înscris.
Cei care vor să urmeze acest serviciu în cadrul unei firme și au nevoie de factură cu alte informații decât cele furnizate la înscrierea pe site sunt rugați să anunțe acest lucru și să furnizeze detaliile pentru facturare.
Plata se poate face prin virament bancar în contul nostru. Mai multe informații despre plată și efectuarea ei o să primiți după înscriere.
Vă rugăm să ne anunțați anularea participării la activitatea la care v-ați înscris cu cel puțîn 30 zile înainte de începerea acestuia. În aceste condiții, orice participant poate fi reprogramat pentru o sesiune viitoare, în limita locurilor disponibile. Dacă anularea vine cu mai puțin de 30 zile înainte de începerea activității, valoarea taxei plătite până în acel moment nu va mai putea fi returnată și va acoperi cheltuielile comune.
Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.