Ture de fotografie de natura in Delta Dunarii, 4z/3n, program de GRUP 2020

Previous
Next

Delta Dunarii, locul magic unde decorul se modifica subtil cu fiecare saptamana; unde lacurile gazduiesc rasarituri si apusuri feerice si unde pasarile se ridica spre cer intr-o agitatie frenetica.

Aveti incluse 2 zile de ture cu barca, in special la panda (inclusiv rasariturile) si cele doua transferuri, Tulcea – Mila 23 si retur. Programul alterneaza fotografie de wildlife cu fotografie de peisaj dar si explorarea Deltei Dunarii, vedem o multime de locuri frumoase si interesante. Mergem cu maxim 4 persoane intr-o barca ce dispune de 4 banchete duble. Fiecare fotograf are la dispozitie o bancheta si poate fotografia in ambele directii.

Fiind o tura de fotografie, traseele nu sunt standard si pot fi modificate in functie de conditiile meteo si nivelul apei. Fiind ture destinate fotografilor, in functie de locul in care gasim subiecte, de speciile de pasari pe care le doriti putem sta mai mult timp intr-un sigur loc.

Vom avea atat sesiune de fotografie din mersul barcii cat si sesiune de fotografie la panda, vom sta camuflati in zone foarte retrase, in lumina buna, asteptand subiectul si momentul prielnic unor fotografii desavarsite. In cele 2 zile de ture vom explora habitate diverse, vom cauta tot timpul specii noi de pasari si animale, cel mai mult timp il vom petrece la panda, mai ales in orele bune, de dimineata si seara. Vom iesi de 2 ori la rasarit, sa fotografiem in lumina calda a diminetii.

Pret si perioade pentru sezonul 2020:

Date
Locuri
Preț
1 oct - 4 oct
Locuri epuizate

Preturile din tabel sunt per persoana, per program, sunt in lei (RON) si includ TVA.

Pretul include:

 • Cazare la pensiunea la care ati primit disponibilitate, de 3***, in camera dubla, pentru 3 nopti
 • Demipensiune (cina din prima zi, mic dejun si cina in zilele 2 si 3, mic dejun in ultima zi)
 • Ture foto cu barca (2 zile, conform programului descris).
 • Ghidaj in limba ROMANA (ghid membru AGPDD)
 • Transferurile, Tulcea – Mila23 si retur
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Optionale:

 • Supliment single 400 lei / persoana

Pretul NU include:

 • Bauturile (altele decat apa la masa)
 • Masa de pranz – 60 lei/pers (se achita direct la locatia in care luati masa)
 • Orice fel de asigurari (turistice / de sanatate / de viata / de bagaje sau echipamente)

Politica pentru copii:

 • Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti
 • Supravegherea copiilor pe toata durata sejurului revine in exclusivitate parintilor.

*Varsta minima pentru participarea la acest program, este de 12 ani. 

Program:

15:30 – Prezentarea la punctul de imbarcare | 16:00 – Plecarea din Tulcea (cu barca)  | 18:00 – Cazarea la pensiune | 18:30 – Cina | 20:00 – Sesiune foto la apusul soarelui

Intalnirea si imbarcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00. Cum treceti de barierele de la intrarea in port, la 200 de metri, se afla pontonul pe care scrie “DEBARCADER PASAGERI”. Pe ponton ne gasiti in Magazinul de Suveniruri.

Pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge pana la Mila23 va asteptam la ora 15:30.

Imbarcarea se va face la indicatiile personalului nostru. Veti fi strigati nominal si vi se va indica barca cu care veti merge. Va rugam NU va urcati in prima barca pe care o gasiti la ponton, din acest loc se imbarca mai multe companii si riscati sa ajungeti in alta locatie.

Transferul si cazarea la pensiune

Va conducem la Mila23. Transferul la Mila23 se face pe un traseu ce include lacuri si canale pe care gasim din plin subiecte fotografice, seara este lumina perfecta pentru acesta. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.

Ghidul nostru va va conduce pana la pontonul pensiunii la care veti fi cazat (pensiunea la care ati primit disponibilitate pentru acest program). In pensiune veti fi asteptat de personalul casei, care va va inmana cheia camerei alocate (conform voucherului).

Seara, gazdele va asteapta cu o cina delicioasa.

Sesiunea foto la apusul soarelui

Dureaza aproximativ 2h, in functie de ora de apus a soarelui, in fiecare sezon.

Imbarcarea pentru sesiunile foto se face de la pontonul pensiunii in care sunteti cazati (acelasi la care ati debarcat inainte). Va rugam sa fiti prezenti la ponton cu 10 minute inaintea orelor de plecare, pentru a avea timp suficient pentru imbarcare.

Daca doriti masa de pranz pentru ziua urmatoare, anuntati acest lucru personalului pensiunii, in aceasta seara.

45 de minute inainte de rasarit – Sesiunea foto de dimineata |  14:00 – Masa de pranz (optionala)  | 16:00 – Sesiunea foto de seara  | Dupa apus – Cina

Sesiunea foto de dimineata

Plecam in aceasta etapa cu 45 de minute inaintea rasaritului soarelui, ghidul va va comunica in seara precedenta ora de plecare pentru fiecare zi si asupra subiectelor pe care ne vom concentra. Avem micul dejun la pachet pentru a folosi la maxim orele de lumina buna de dimineata. In jurul orei 10:00 ne intoarcem la pensiune. In functie de sezon, locurile de panda precum si speciile tinta difera. 

La ora 14:00 este masa de pranz (optionala). 

La 18:00 pornim in sesiunea foto de seara. Este o sesiune foto din mersul barcii in care ne bucuram de diversitatea oferita de aceste locuri, incheind sesiunea pe un lac de unde avem o buna priveliste asupra apusului.

Daca doriti masa de pranz la Letea (pentru ziua urmatoare), anuntati ghidul in aceasta seara.

45 de minute inainte de rasarit – Sesiunea foto de dimineata |  12:30 – Masa de pranz (optionala)  | Dupa apus – Cina

In aceasta dimineata pornim in cea mai lunga sesiune a acestui program, tot cu micul dejun la pachet. Exploatam la maxim lumina rasaritului apoi ne indreptam incet catre satul Letea, peste Lacul Merhei, granita cu cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume. La Letea mergem in padurea Letea, zona excelenta pentru fotografia de peisaj si flora. Exploram si zonele de inundatii in care avem combinatii de pasari si peisaje apoi ne intoarcem in sat unde casele traditionale si oamenii sunt in orice anotimp, subiecte atractive. In lumina amiezii puteti incerca un pranz traditional, intr-o gospodarie locala, autentica. Ne intoarcem la pensiune pentru cateva ore de relaxare.

La 18:30 iesim in sesiunea de seara pentru a descoperi o noua infatisare a Deltei, in lumina de apus.

8:30 – Mic dejun |  9:30- Imbarcarea pentru transferul catre Tulcea  | 12:30 – Debarcarea la Tulcea, finalul programului. 

Transferul catre Tulcea

Se face, in mare parte, pe acelasi traseu ca si la venire, cu o viteza mai mare decat in excursii. Este ultima parte a programului nostru si pastram special pentru acum cateva locuri frumoase pe care vrem sa vi le aratam, pentru ultimele fotografii din acest program. Debarcam la acelasi ponton de la care am plecat si ne luam ramas bun.

Daca plecati din Tulcea cu un mijloc de transport in comun, va recomandam sa luati in considerare o rezervare dupa ora 13.

Programul se desfasoara cu minim 2 persoane inscrise.

Sunteti grup de 4 fotografi? Cereti pret pe email.

Cerere de rezervare

Alege perioada pe care o doresti, din tabelul atasat programului, click pe numarul de locuri  (cele cu bulina verde) si completeaza cererea de rezervare in continuare.

Inainte de rezervare va rugam cititi cu atentie termenii si conditiile, cererea unei rezervari implica acceptarea acestora.

Legenda tabel:

Coloana numita LOCURI se refera la numarul de locuri disponibile in perioada respectiva EX: daca vedeti afisat 4, inseamna ca sunt 4 locuri disponibile, daca este afisat “Locuri epuizate“, inseamna ca nu mai sunt locuri.

Coloana PRET defineste pretul sejurului pentru fiecare perioada in parte. Pretul este per persoana/sejur, este exprimat in LEI (RON) si include TVA.

Rezervarile la acest program se fac prin achitarea unui avans de 20%.

1. Transfer bancar sau plata la ghiseul bancilor – Dupa completarea cererii de rezervare, cu bifarea optiunii de plata prin transfer bancar sau la ghiseul bancii, un agent va prelua cererea dvs si veti primi un email cu conturile in care puteti face plata, odata cu confirmarea disponibilitatii serviciului solicitat. Avem conturi deschise la Banca Transilvania si ING Bank.

2. Plata online (link de plata) – Daca in cererea de rezervare bifati optiunea “Link de plata online”, veti primi odata cu confirmarea disponibilitatii si un link de plata, prin intermediul platformei “EuPlatesc”. Accesand acest link si urmand instructiunile de plata, puteti plati online, in cateva secunde, serviciul solicitat.

Pentru aceasta optiune, trebuie sa aveti un card Visa sau MasterCard. Sistemul EuPlatesc confirma plata in cateva minute (pe email) iar tranzactia are comision zero.

3. Tichete (vouchere) de vacanta, inclusiv electronice (card) – Puteti achita sejurul dvs in Delta Dunarii cu vouchere de vacanta de la Edenred, Up (Cheque Vacances) si Sodexo.

Alegeti oricare dintre pachetele noastre de sejur (care includ cazare) si scrieti in campul de observatii ca doriti sa achitati cu vouchere de vacanta.

*Este necesar ca voucherele de vacanta sa aiba termen de valabilitate inca minim 45 de zile de la data incasarii.

**Conform legii, tichetele de vacanta trebuie sa fie pe numele uneia dintre persoanele prezente in sejur iar platile facute cu aceste tichete NU sunt rambursabile.

Diferenta – Puteti achita diferenta de plata, la punctul de imbarcare, prin card bancar, numerar sau vouchere de vacanta.

Daca doriti sa achitati diferenta de plata prin transfer bancar sau link de plata, aceasta trebuie facuta cu minim 10 zile inainte de intrarea grupului. Va rugam sa luati legatura cu noi inainte de a veni in Delta Dunarii pentru a va furniza detaliile / linkul de plata.

Turele foto se fac cu viteza mica, nu alergam dupa pasari, nu facem curse. Ghidul stie foarte bine ce are de facut atunci cand trebuie sa fotografiati si va pune barca in pozitie cat mai favorabila pentru toata lumea.

In cazul in care intalnim aglomerari de pasari vom sta ancorati sau legati de mal pana epuizam toate subiectele dorite in zona, nu suntem neaparat legati de realizarea unui traseu pe harta.

Barca are capacitatea de a merge si cu viteza mai mare (25-30 km/h) dar aceasta se va face doar la deplasari intre locurile de fotografiat, numai pe canale mari sau lacuri adanci. In acest fel avem posibilitatea de a optimiza la maxim timpul avut la dispozitie pentru fotografie. Dimineata putem ajunge repede la locul de fotografiat, seara putem sta pana la apus fara sa ne ingrijoram ca ne prinde miezul noptii pe drum, in caz de vreme rea putem sa ne intoarcem repede la pensiune.

O zi de tura inseamna iesirea la rasarit cu 45 minute inaintea rasaritului soarelui, astfel incat sa prindem rasaritul si lumina dinainte acestuia la un loc bun, cu multe subiecte. In jur de ora 10 ne intoarcem la pensiune pentru mic dejun. Urmeaza o mica perioada de odihna si masa de pranz. Seara, folosim la maxim ultimele ore de lumina buna in locuri pe care le cunoastem foarte bine si stim cum cade lumina pe subiectele dorite.

Cu care se desfasoare tururile foto in Delta Dunarii a fost construita special pentru aceasta activitate si nu este o adaptare a unei barci destinata altei activitati. Barca este foarte stabila, spatioasa, dotata cu 4 banchete cu spatare si perne. Toti participantii la tura vor schimba locurile intre ei, astfel ca fiecare va sta la un moment dat pe prima sau pe ultima bancheta.

Toti fotografii stau pe banchete, cu fata la directia de mers, avand o libertate de miscare foarte mare iar campul vizual nu este blocat de nimic. Inaltimea de la care se poate trage este de 40cm deasupra apei, veti privi pelicanii chiar in ochi :-).

Trebuie sa aveti la voi:

 • Echipamentul foto, recomandam un obiectiv de minim 300mm (eventual + convertor), plus alte obiective mai scurte pentru peisaje, macro etc.
 • Carduri din belsug.
 • Baterii de rezerva. De cand plecam in tura de dupa mic dejun si pana seara, nu veti avea acces la prize pentru incarcarea bateriilor sau descarcarea cardurilor.
 • Rucsac sau geanta speciala foto (impermeabila sau cu husa de ploaie).
 • Trepied / monopied.
 • Pelerina de ploaie.
 • Alifii sau creme impotriva insectelor.
 • Creme de protectie solara.
 • Haine adecvate sezonului, OBLIGATORIU haine lungi, pantaloni + camasa + palarie de soare altfel va veti praji foarte rau de la soare. Recomandam haine in culori cat mai naturale, cat mai apropiate de natura, de evitat rosu, alb, galben, albastru.
 • Pantofi de trekking
 • Ochelari de soare.

Fiind o oferta de grup inseamna ca tot grupul merge cu aceasi barca, la aceleasi ore (orele din program). Va rugam sa fiti la imbarcare la orele stabilite, atat pentru transferuri cat si pentru excursii.

Neprezentarea dumneavoastra la imbarcare, la ora stabilita, inseamna pierderea zilei/etapei de excursie sau a transferului. In acest caz nu se ramburseaza costul excursiei sau al transferului si nici nu avem obligatia de a pune la dispozitia intarziatilor o alta barca.

Va putem oferi o alta barca, in functie de disponibilitatea din ziua respectiva dar o veti achita separat de costul pachetului turistic.

Email:

contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp):

0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervarile se fac doar in scris, completand formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP