Ture cu caiacul in Delta Dunarii, din Mila23 - program privat

Previous
Next

Frumusetea unei ture cu caiacul este ca nu ai nevoie de o experienta anterioara. Tanar sau batran, te poti bucura de aceasta minunata activitate in mijlocul unui parc national protejat UNESCO. Caiacele noastre sunt sigure, capabile sa indeplineasca cerintele vaslasului netemperat sau ale ratacitorului relaxat.

Nu exista o modalitate mai buna de a descoperi Delta Dunarii, ca intr-un caiac mic si silentios, pe canale si lacuri ce abunda in zeci de specii de pasari! Ghizii nostri sunt alaturi de voi pentru a va impartasi istoria locului, pentru a va asigura siguranta pe apa, pentru a va ajuta sa montati tabara si nu in ultimul rand pentru a va oferi o vacanta de neuitat.

Se doarme numai la cort iar fiecare participant isi duce in caiac propriile bagaje. Noi va punem la dispozitie un loc in caiac, ghidul, bun cunoscator al locurilor si toate cunostintele noastre despre Delta Dunarii.

Zile de tura cu caiacul

Inseamna orice zi in care se merge in caiac. Indiferent de ora de plecare in prima zi sau de ora la care se termina tura in ultima zi, se considera zi de tura (si se numara ca atare).

In functie de numarul de zile alese, traseele sunt:

 • Tura cu caiacul de 2 zile – Mila23 – Lacurile din zona.
 • Tura cu caiacul de 3 zile – Mila23 – Lacurile din zona SAU Mila23 – Letea si retur.
 • Tura cu caiacul de 4 zile – Mila23 – Lacurile din zona SAU Mila23 – Letea si retur (via Matita).
 • Tura cu caiacul de 5 zile – Mila23 – Lacurile din zona SI/SAU Mila23 – Letea si retur (via Matita).

Pret:

Nr de zile/Pers1 pers2 pers3 pers4 pers5 pers+6 pers
2 zile de vaslit1500900750650600550
3 zile de vaslit200013001000850800750
4 zile de vaslit25001700125010501000950
5 zile de vaslit300020001500130012001150

Pretul este per persona, in lei (RON) si include TVA.

Pretul include:

 • Inchirierea caiacului pentru numarul de zile ales (un loc in caiac) / padela / vesta de salvare
 • Ghid care va merge alaturi de voi, intr-un caiac single
 • Permis de acces in Delta Dunarii

Pretul NU include:

 • Transferurile la / de la Mila23
 • Asigurari de orice fel (de bunuri, de calatorie etc)
 • Mesele (pot fi comandate in gospodaria locala; mic dejun 25 lei/pers; pranz 60 lei/pers; cina 40 lei/pers)

Optionale:

Politica pentru copii in caiac:

 • Varsta minima de participare in tura este de 5 ani
 • Copiii pana in 12 ani achita 75% din tarif
 • Copiii peste 12 ani achita tariful integral
 • Copiii pana in 14 ani vor participa obligatoriu alaturi de un adult (1 copil / 1 adult)
 • Raspunderea supravegherii copiilor pe durata turelor revine exclusiv adultului in grija caruia se afla
 • Numai copiii peste 14 ani pot primi un caiac single
 • Toti copiii vor purta veste de salvare atata timp cat se afla in caiac, indiferent cat de bine stiu sa inoate

Cum ajung la Mila23?

Puteti ajunge in satul Mila23 doar pe apa. Puteti alege intre cursele Navrom (vapoare mari, ale companiei de stat) si barcile rapide, ale companiilor private. Odata cu confirmarea rezervarii, agentii nostri va vor trimite detaliile de contact ale colaboratorilor locali iar voi va veti face rezervarea in functie de preferinte. Costurile de transport variaza intre 50 si 65 RON de persoana pe sens.

Daca alegeti transportul cu barcile rapide, veti fi lasati chiar la pontonul campingului. Daca veniti cu Navrom-ul, mai aveti de mers pe jos aproximativ 10 minute, in amonte. Aveti detaliile in harta de mai jos.

Odata ajunsi in camping, puteti sa va instalati cortul apoi puteti explora satul pitoresc. In sat exista magazine de la care va puteti aproviziona cu alimente si apa pentru zilele de tura cu caiacul. Preturile din magazine sunt foarte apropiate de cele din orasul Tulcea.

Camparea in Delta Dunarii, Mila23

Camparea se face in cort propriu, in curtea gospodariei locale. Aveti acces la baie comuna, cu dus si toaleta. Aveti apa calda non stop dar nu sunt oferite prosoape sau produse de ingrijire personala.

Daca doriti sa va gatiti singuri, trebuie sa aveti tot ce va trebuie. Campingul nu pune la dispozitie spatiu de gatit (bucatarie), echipamente de gatit sau vesela.

Exemplu de program de tura cu caiacul – 2 zile de vaslit – in Mila23

Plecarea se face la ora stabilita de comun acord, de la punctul nostru de imbarcare din Mila23.

Dupa un scurt instructaj, impreuna cu ghidul puneti caiacele pe apa, incarcati bagajele in caiace si porniti in tura. Ghidul va merge impreuna cu voi, intr-un caiac single. Cunostintele, rabdarea si profesionalismul sunt componentele cheie ale echipei noastre de ghizi.

Spatiul de bagaje intr-un caiac este limitat. La fiecare 2 zile aveti acces la un magazin din satele prin care treceti si puteti sa va aprovizionati cu mancare si apa. Fiecare participant isi va aduce mancarea pentru aceasta tura, dupa preferintele culinare.

Traseul este decis de ghid, luand in considerare cerintele dumneavoastra, conditiile meteo si nivelul apei. Aveti de ales intre ture de o zi, cu intoarcere seara in satul Mila23 unde va puteti caza la pensiuni locale sau campa intr-o gospodarie locala sau ture de mai multe zile (circuit) in care veti campa in fiecare seara in alt loc.

In functie de programul ales, incepeti ziua cu o noua tura sau continuati drumul catre Mila23 mergand pe canale neumblate, pe care aveti sanse sa vedeti cat mai mult din salbaticia acestor locuri. Veti opri la amiaza intr-un loc pitoresc in care va organizati pentru masa de pranz.

Ora de intoarcere in satul Mila23 este aproximativa. Daca doriti transferul catre Tulcea in aceasta zi si aveti o rezervare deja facuta, informati ghidul despre acest lucru, de la inceputul programului.

In cazul in care ramaneti si in aceasta seara in Mila23, tura se poate termina inainte de apus.

Predarea echipamentelor se va face in aceasta seara.

Exemplu de program de tura cu caiacul – 5 zile de vaslit

Pe traseul Mila23 – Matita – Letea – Mila23

Plecarea se face la ora stabilita de comun acord, de la punctul nostru de imbarcare din Mila23.

Dupa un scurt instructaj, impreuna cu ghidul puneti caiacele pe apa, incarcati bagajele in caiace si porniti in tura. Ghidul va merge impreuna cu voi, intr-un caiac single. Cunostintele, rabdarea si profesionalismul sunt componentele cheie ale echipei noastre de ghizi.

Spatiul de bagaje intr-un caiac este limitat. La fiecare 2 zile aveti acces la un magazin din satele prin care treceti si puteti sa va aprovizionati cu mancare si apa. Fiecare participant isi va aduce mancarea pentru aceasta tura, dupa preferintele culinare.

Traseul este decis de ghid, luand in considerare cerintele dumneavoastra, conditiile meteo si nivelul apei.

In aceasta prima zi, traseul este destul de usor, trebuie sa ajungeti la Lacul Miazazi, la o coliba de pescari unde puteti campa.

Dimineata aveti ocazia sa vedeti viata de zi cu zi a pescarilor din Delta Dunarii, cat timp impachetati bagajele si puneti caiacele pe apa.

Traseul este unul usor, de voie, peste lacuri si canale salbatice, pana in satul Letea. In Letea puteti campa in salbaticie sau in curtea unei gospodarii locale (recomandat), unde puteti degusta si vestitele preparate culinare locale (neincluse in pret).

In functie de ora la care ajungeti in Letea, puteti face (optional) si o excursie la Padurea Letea, ghidul se poate ocupa de rezervarea pentru masina.

Daca nu ati avut timp in seara precedenta sa faceti excursia la Padurea Letea, in aceasta dimineata este cel mai bun moment. Dimineata, inainte sa ajunga grupurile de turisti, aveti ocazia sa vedeti Letea salbatica, Letea vie.

In Letea sunt magazine si puteti sa va improspatati proviziile de hrana si apa.

Dupa aceasta veti continua tura peste lacurile Merhei si Matita, pe canale mici si lacuri mari si veti inopta in zona Matita.

Astazi este ziua in care se pleaca mai tarziu, puteti sa dormiti in voie, sa va relaxati si sa vasliti apoi in cel mai relaxat ritm. Aveti de vazut lacuri frumoase, canale salbatice si puteti ajunge si la manastirea de Rit Vechi de la Stipoc (daca va intereseaza).

Veti campa in zona Stipoc.

Astazi este ultima zi de vaslit si trebuie sa ajungeti in Mila23.

Daca aveti o ora anume la care vreti sa ajungeti in Mila23, va rugam sa anuntati ghidul despre acest lucru cu o zi inainte, sa va poata face programul in asa fel incat sa fie posibil sa ajungeti fara sa va rupeti vaslind.

Caiacele vor fi predate in acelasi loc din care le-ati luat.

Daca vreti sa plecati cu transferul rapid, va recomandam sa faceti rezervarea din timp.

Cerere de rezervare

Apasa butonul “Cere rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu preturi) si completeaza datele solicitate. Unul dintre agentii nostri va prelua cererea si iti va raspunde in maxim 24 ore. Daca nu ai primit un raspuns de la noi in acest interval, verifica si in folderul de SPAM (JUNK) sau suna la numerele de contact.

Inainte de rezervare va rugam cititi cu atentie termenii si conditiile, cererea unei rezervari implica acceptarea acestora.

Legenda tabel:

Coloanele reprezinta numarul de persoane din grupul tau (nu formam noi grupuri) iar randurile reprezinta numarul de zile de vaslit. La intersectia acestora gasesti pretul aferent programului dorit.

Pretul este per persoana/sejur, este exprimat in LEI (RON) si include TVA.

Rezervarile la acest program se fac prin achitarea unui avans de 20%.

1. Transfer bancar sau plata la ghiseul bancilor – Dupa completarea cererii de rezervare, cu bifarea optiunii de plata prin transfer bancar sau la ghiseul bancii, un agent va prelua cererea dvs si veti primi un email cu conturile in care puteti face plata, odata cu confirmarea disponibilitatii serviciului solicitat. Avem conturi deschise la Banca Transilvania si ING Bank.

2. Plata online (link de plata) – Daca in cererea de rezervare bifati optiunea “Link de plata online”, veti primi odata cu confirmarea disponibilitatii si un link de plata, prin intermediul platformei “EuPlatesc”. Accesand acest link si urmand instructiunile de plata, puteti plati online, in cateva secunde, serviciul solicitat.

Pentru aceasta optiune, trebuie sa aveti un card Visa sau MasterCard. Sistemul EuPlatesc confirma plata in cateva minute (pe email) iar tranzactia are comision zero.

Diferenta – Puteti achita diferenta de plata, la punctul de imbarcare, prin card bancar, numerar sau vouchere de vacanta.

Daca doriti sa achitati diferenta de plata prin transfer bancar sau link de plata, aceasta trebuie facuta cu minim 10 zile inainte de intrarea grupului. Va rugam sa luati legatura cu noi inainte de a veni in Delta Dunarii pentru a va furniza detaliile / linkul de plata.

Puteti ajunge in satul Mila23 doar pe apa. Puteti alege intre cursele Navrom (vapoare mari, ale companiei de stat) si barcile rapide, ale companiilor private. Odata cu confirmarea rezervarii, agentii nostri va vor trimite detaliile de contact ale colaboratorilor locali iar voi va veti face rezervarea in functie de preferinte. Costurile de transport variaza intre 50 si 65 RON de persoana pe sens.

In sat exista magazine de la care va puteti aproviziona cu alimente si apa pentru zilele de tura cu caiace. Preturile din magazine sunt foarte apropiate de cele din orasul Tulcea.

In seara precedenta Zilei 1, va veti intalni cu ghidul pentru a stabili toate detaliile zilelor urmatoare.

 • Cort, sac de dormit, izopren.
 • Primus, vesela, tacamuri.
 • Haine de sezon – neaparat palarie de soare, haine lungi sa nu va arda soarele, haine mai groase pentru seara/dimineata. Neaparat haine impermeabile subtiri.
 • Solutii de plaja.
 • Solutii de tantari (anti-insecte).
 • Puteti lua cu voi solutii de hidratare, sucuri energizante (NU RedBull ci variantele pentru sportivi) si dulciuri pentru a avea energie in timpul zilei.
 • Protectii impermeabile pentru telefoane si aparatura foto.
 • Saci impermeabili pentru haine si echipamente.

Va rugam sa luati in serios echiparea personala. Noaptea, pe balta, nu va veni nimeni sa va aduca ceea ce va lipseste.

Camping

Fiecare participant va dormi in cortul propriu, este indicat sa va uniti 2-3 intr-un cort pentru compactarea cat mai eficienta a bagajelor. Montarea si demontarea cortului revine participantilor, ghidul va va ajuta dar nu este in sarcina sa montarea si demontarea tuturor corturilor.

In turele noastre nu furnizam echipamente de camping sau mancare.

In traseele propuse de noi veti vasli in jur de 15-20 km pe zi dar acestea pot fi ajustate in functie de nivelul de experienta al fiecarui grup sau de preferintele voastre.

Vara veti avea 2 etape de cca 4 ore, de vaslit, dimineata si seara, cu o pauza mai lunga la pranz, pentru masa si relaxare la umbra. La fiecare 2 ore veti avea o pauza de aproximativ 15-20 de minute. Nu va forteaza nimeni sa vasliti mult sau putin dar trebuie doar sa discutati cu ghidul, sa stie ce vreti si cum sa faca traseul in asa fel incat sa va intoarceti in timp util la Mila23.

Bagaje

In caiac orice se poate uda. Va recomand ca toate bagajele sa fie puse in saci impermeabili sau sa bagati gentile in saci de plastic. Nu luati genti voluminoase. Bagajele mici se aseaza mult mai bine in compartimentul de bagaje decat unele mari. Puteti avea un sac impermeabil pe care sa-l legati deasupra caiacului (in spate). Nu luati cu voi nimic din ce nu aveti stricta nevoie.

Mancarea

In sezonul cald nu luati cu voi foarte multa mancare, strict cat mancati prima si a doua zi, pana la cina. Nu luati mezeluri proaspete sau alte forme de carne, este foarte bine sa evitati carnea in totalitate. Luati branzeturi ambalate, batoane energizante (batoane de cereale), batoane proteice, dulciuri, fructe uscate, fructe proaspete etc.

Caiacele

In aceste ture caiacele folosite sunt de cea mai buna calitate, single sau duble. La inscriere va rugam sa ne spuneti ce fel de caiac doriti.

Caiac single

Lungime: 430 cm | Latime: 68 cm | Greutate: 22 kg | Volum: 405L | Capacitate: 140 kg* (greutatea maxima de incarcare, pasager + bagaje!) | Cockpit: 110 cm

Caiac dublu

Lungime: 470 cm | Latime: 69 cm | Greutate: 34 kg | Volum: 510L | Capacitate: 240 kg* (greutatea maxima de incarcare, pasager + bagaje!) | Cockpit: 110 cm

* Capacitatea maxima de incarcare a caiacelor este de 130 de kg pentru single si 220 kg pentru dublu. Pentru siguranta dumneavoastra, puteti participa la acest program daca aveti sub 120 kg.

Email:

contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp):

0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervarile se fac doar in scris, completand formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP