fbpx

Ture cu caiacul în Delta Dunării, din Mila23 - program privat

Previous
Next

Frumusețea unei ture cu caiacul este că nu aveți nevoie de o experiență anterioară. Tânăr sau bătrân, vă puteți bucura de această minunată activitate în mijlocul unui parc național, protejat UNESCO. Caiacele noastre sunt sigure, capabile să îndeplinească atât cerințele vâslașului netemperat cât și nevoile rătăcitorului relaxat.

Nu există o modalitate mai bună de a descoperi Delta Dunării ca într-un caiac mic și silențios, pe canale și lacuri ce abundă în zeci de specii de păsări! Pe parcursul zilelor petrecute în deltă veți fi însoțiți permanent de unul dintre ghizii noștri, care vă va împărtăși bucuros istoria locului, va lua toate masurile de precauție pentru siguranța dumneavoastră pe apă și nu în ultimul rând vă va oferi o vacanță de neuitat.

Se doarme numai la cort iar fiecare participant își duce în caiac propriile bagaje. Noi vă punem la dispoziție un loc în caiac, ghidul, bun cunoscător al locurilor și toate cunoștințele noastre despre Delta Dunării.

Zile de tură cu caiacul

Indiferent de numărul orelor de vâslit din fiecare zi, se vor cosidera zile pline de tură, numarandu-se ca atare.

În funcție de numărul de zile alese, traseele sunt:

 • Tură cu caiacul de 2 zile – Mila23 – Lacurile din zonă.
 • Tură cu caiacul de 3 zile – Mila23 – Lacurile din zonă
 • Tură cu caiacul de 4 zile – Mila23 – Lacurile din zonă SAU Mila23 – Letea și retur (4 zile întregi de vâslit).
 • Tură cu caiacul de 5 zile – Mila23 – Lacurile din zonă ȘI/SAU Mila23 – Letea și retur (via Matița).

Preț:

Nr de zile / Nr de pers2 pers3 pers4 pers5 pers+6 pers
2 zile de vâslit650450350320300
3 zile de vâslit800650500450430
4 zile de vâslit1000850650600550
5 zile de vâslit13001000800700650

Prețul este per personă, în lei (RON) și include TVA.

Prețul include:

 • Închirierea caiacului pentru numărul de zile ales (un loc în caiac) / padelă / vestă de salvare
 • Ghid care va merge alături de voi, într-un caiac single
 • Permis de acces în Delta Dunării

Prețul NU include:

 • Transferurile la / de la Mila23
 • Asigurări de orice fel (de bunuri, de călătorie etc)
 • Mesele (pot fi comandate în gospodăria locală; mic dejun 25 lei/pers; prânz 60 lei/pers; cină 40 lei/pers)

Opționale:

Politica pentru copii în caiac:

 • Vârsta minimă de participare în tură este de 5 ani
 • Copiii până în 12 ani achită 75% din tarif
 • Copiii peste 12 ani achită tariful integral
 • Copiii până în 14 ani vor participa obligatoriu alături de un adult (1 copil / 1 adult)
 • Răspunderea supravegherii copiilor pe durata turelor revine exclusiv adultului în grija căruia se află
 • Numai copiii peste 14 ani pot primi un caiac single
 • Toți copiii vor purta veste de salvare atâta timp cât se află în caiac, indiferent cât de bine știu să înoate

Exemplu de program cu 2 zile de vâslit

Ziua 1

Plecarea se face la ora stabilită de comun acord, de la punctul nostru de îmbarcare din Mila23.

După un scurt instructaj, împreună cu ghidul puneți caiacele pe apă, încărcați bagajele în caiace și porniți în tură. Ghidul va merge împreună cu voi, într-un caiac single. Cunoștințele, răbdarea și profesionalismul sunt componentele cheie ale echipei noastre de ghizi.

Spațiul de bagaje într-un caiac este limitat. La fiecare 2 zile aveți acces la un magazin din satele prin care treceți și puteți să vă aprovizionați cu mâncare și apă. Fiecare participant își va aduce mâncarea pentru această tură, după preferințele culinare.

Traseul este decis de ghid, luând în considerare cerințele dumneavoastră, condițiile meteo și nivelul apei. Aveți de ales între ture de o zi, cu întoarcere seara în satul Mila23 unde vă puteți caza la pensiuni locale sau campa într-o gospodărie locală sau ture circuit, în care veți campa în fiecare seară în alt loc.

Ziua 2

În funcție de programul ales, începeți ziua cu o nouă sesiune de vâslit sau vă reintorceti în Mila23 pe canale neumblate, unde șansele de a întâlni specii de pasări rare este foarte mare. Veți opri la amiază într-un loc pitoresc în care vă organizați pentru masa de prânz.

Ora de întoarcere în satul Mila23 se face în fuctie de ora la care aveți făcută rezervarea pentru transferul către Tulcea. Ghidul trebuie informat de ora transferului către Tulcea, la începutul programului.

În cazul în doriți să mai rămâneți încă o noapte în Mila23, tura se vă termina înainte de apus.
Predarea echipamentelor și sfârșitul serviciilor turistice.

Cum ajung la Mila23?

Singura modalitate de a ajunge în satul Mila23 este pe apă; având posibilitatea de a alege între cursele Navrom (vapoare mari, ale companiei de stat) și bărcile rapide, ale companiilor private. Recomandăm cursele cu bărci rapide, ale companiilor private. Împreună cu confirmarea rezervării, agenții noștri vă vor trasnmite detaliile de contact ale colaboratorilor locali iar voi vă puteți face rezervarea în funcție de orele la care considerați că ajungeți în Tulcea. Costul unui bilet este 65 lei/sens (preț informativ, acesta poate fi modificat de firmele de transport, fără notificare).

În cazul în care alegeți să călătoriți cu bărcile rapide, veți fi lăsați chiar la pontonul campingului (anunțați șoferul bărcii la plecare despre locul în care vreți să fiți lăsați).

Odată ajunși în camping, puteți să vă instalați cortul apoi puteți explora satul pitoresc. În sat există magazine de unde vă puteți aproviziona cu alimente și apă pentru zilele ce urmează. Prețurile din magazine sunt foarte apropiate de cele din orașul Tulcea.

Necesar

 • Cort, sac de dormit, izopren.
 • Primus, veselă, tacâmuri.
 • Haine de sezon – neapărat pălărie de soare, haine lungi, să nu vă ardă soarele, haine mai groase pentru seară/dimineață. Neapărat haine impermeabile subțiri.
 • Soluții de plajă.
 • Soluții de țânțari (anti-insecte).
 • Puteți lua cu voi soluții de hidratare, sucuri energizante (NU RedBull ci variantele pentru sportivi) și dulciuri pentru a avea energie în timpul zilei.
 • Protecții impermeabile pentru telefoane și aparatură foto.
 • Saci impermeabili pentru haine și echipamente.

Vă rugăm să luați în serios echiparea personală. Noaptea, pe baltă, nu va veni nimeni să vă aducă ceea ce vă lipsește.

Camping

Fiecare participant va dormi în cortul propriu. Montarea și demontarea cortului revine participanților.

În turele noastre nu furnizăm echipamente de camping sau mâncare.

Turele cu caiacul

În traseele propuse de noi veți vâsli în jur de 15-20 km pe zi dar acestea pot fi ajustate în funcție de nivelul de experiență al fiecărui grup sau de preferințele voastre.

Vara veți avea 2 etape de cca 4 ore, de vâslit, dimineața și seara, cu o pauză mai lungă la prânz, pentru masă și relaxare la umbră. La fiecare 2 ore veți avea o pauză de aproximativ 15-20 de minute. Nu vă forțează nimeni să vâsliti mult sau puțin dar trebuie să discutați cu ghidul, să știe ce vreți și cum să facă traseul în așa fel încât să vă întoarceți în timp util la Mila23.

Bagaje

În caiac orice se poate udă. Vă recomand ca toate bagajele să fie puse în saci impermeabili sau să băgați gențile în saci de plastic. Nu luați genți voluminoase. Bagajele mici se așează mult mai bine în compartimentul de bagaje decât unele mari. Puteți avea un sac impermeabil pe care să-l legați deasupra caiacului (în spate). Nu luați cu voi nimic din ce nu aveți strictă nevoie.

Mâncarea

În sezonul cald nu luați cu voi foarte multă mâncare, strict cât mâncați prima și a două zi, până la cină. Nu luați mezeluri proaspete sau alte forme de carne, este foarte bine să evitați carnea în totalitate. Luați brânzeturi ambalate, batoane energizante (batoane de cereale), batoane proteice, dulciuri, fructe uscate, fructe proaspete etc.

Tariful nu include barcă de asistență pentru preluarea caiacelor sau a persoanelor.

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitare integrală.

Cerere de rezervare

Dați click pe butonul de cerere de rezervare și completați cererea de rezervare. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.

Înainte de rezervare va rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Cum plătesc?

 • Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor
 • Plată online (link de plată)

Detalii suplimentare despre metodele de plată.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro
Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. Rezervările se fac doar completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Îți place această pagină? Distribui-o, afle și prietenii tăi despre ea.

TOP