Trasee propuse pentru caiace si canoe

Pentru turele cu canoe sau inchirierile de caiace in Delta Dunarii, cu plecare din satul Mila23, va propunem 7 trasee, cu distante intre 5 km si 27 de km, de la 2-3 ore pana la o zi intreaga.

*Atentie:

  • Timpii afisati sunt doar ESTIMATIVI, calculati la un ritm foarte relaxat de vaslit, cu pauze de dezmortire. Fiecare vasleste in ritmul sau, cu vantul din fata sau din spate, pe curent mai slab sau mai puternic, in functie de conditiile meteo.
  • Traseele propuse au fost realizate in diferite perioade ale anului. In functie de nivelul apei / vant / plauri, este posibil ca unele canale mici sa fie (temporar) nepracticabile in unele perioade.

Fisierele pentru descarcare sunt in format .gpx si pot fi deschise cu aplicatia OSMAND, exista atat versiune gratuita cat si PRO (platita).

Avantajul oferit de aceasta aplicatie este ca odata descarcata o harta, o puteti folosi offline. Nu conteaza pe unde ajungeti in Delta Dunarii, daca aveti sau nu semnal pe telefon pentru conexiune la internet, harta si pozitionarea vor functiona oricum. Baterie sa aveti!

NU uitati! Asigurati-va telefonul cu husa impermeabila!

Va recomandam instalarea de acasa a aplicatiei precum si descarcarea hartilor (pe conexiune wi-fi). Pentru harti aveti nevoie de ceva spatiu in telefon/tableta. Fisierele cu traseele au 3-4 kb, nu ocupa mult spatiu. Familiarizati-va de acasa cu aplicatia, invatati sa o folositi (este foarte simplu) ca sa nu consumati bateria aiurea in canoe.

Trasee propuse:

1. Mila23 – bratul inchis

Lungime 5-6 km; Durata 2-3h; Dificultate: Mica

Este un traseu numai bun de inceput o tura, poate fi facut lejer intr-o dimineata, vaslind relaxat. Curentii sunt foarte mici in aceasta zona iar copacii si vegetatia va apara de vant.

Descarca: ⇓Traseul1

2. Mila23 – Garla Mos Fidot – Varsina

Lungime 10 km; Durata 4-5h; Dificultate: Mica

Un traseu foarte bun pentru o jumatate de zi sau chiar de o zi, intr-un mod super relaxat in care aveti destul timp la dispozitie sa va abateti de la traseu, sa studiati flori si pasari, sa faceti o pauza generoasa la pranz.

Descarca: ⇓Traseul2

 3. Mila23 – Garla Mos Fidot – Lac Ligheanca – Varsina

Lungime 13 km; Durata 6-7h; Dificultate: Mica-Medie

Un traseu ceva mai complex, foarte frumos, cu locuri salbatice, simbolice pentru Delta Dunarii. Este un traseul lejer de o zi, cu pauza generoasa la pranz.

Descarca: ⇓Traseul3

4. Mila23 – Lac Cazanel

Lungime 15 km; Durata 8-10 h; Dificultate: Mica-Medie

Un traseu lejer de tura lunga, de o zi, atat cu caiace cat si cu canoe, in care veti vedea zone frumoase din apropierea satului Mila23 si lacul Cazanel, un lac ce nu poate fi accesat uneori vara cu barci cu motor din cauza apei scazute deci ofera o zona linistita si plina de pasari de apa.

Descarca: ⇓Traseul4

5. Mila23 – Lac Bogdaproste

Lungime 20 km; Durata 10-12 h; Dificultate: Medie

Un traseu ce strabate doar zone salbatice, frumoase, cu peisaje uluitoare.

Descarca: ⇓Traseul5

6. Mila23 – Coliba lui Misu (intrarea in lacul Miazazi)

Lungime 27 km; Durata 12-14 h; Dificultate: Medie

Probabil cel mai complex traseu din aceasta lista. Este un traseu perfect de o zi, cu plecare cat mai devreme dimineata, sa prindeti perioada de liniste inainte de plecarea barcilor cu motor, sa strabateti canale si lacuri extraodinar de frumoase, spre Nord, cu popas la pranz la Coliba lui Misu, un pescar din Mila23 ce-si are locul de pescuit in aceasta zona. Drumul de intoarcere este contra curentului asa ca va recomandam sa va pastrati mai mult timp decat la venire.

Descarca: ⇓Traseul6

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP