Trasee propuse pentru caiace și canoe

Pentru turele cu canoe sau închirierile de caiace în Delta Dunării, cu plecare din satul Mila23, vă propunem 6 trasee, cu distanțe între 5 km și 27 de km, de la 2-3 ore până la o zi întreagă.

*Atenție:

  • Timpii afișați sunt doar ESTIMATIVI, calculați la un ritm foarte relaxat de vâslit, cu pauze de dezmorțire. Fiecare vâslește în ritmul său, cu vântul din față sau din spate, pe curent mai slab sau mai puternic, în funcție de condițiile meteo.
  • Traseele propuse au fost realizate în diferite perioade ale anului. În funcție de nivelul apei / vânt / plauri, este posibil ca unele canale mici să fie (temporar) nepracticabile în unele perioade.

Fișierele pentru descărcare sunt în format .gpx și pot fi deschise cu aplicația OSMAND, există atât versiune gratuită cât și PRO (plătită).

Avantajul oferit de această aplicație este că odată descărcată o hartă, o puteți folosi offline. Nu contează pe unde ajungeți în Delta Dunării, dacă aveți sau nu semnal pe telefon pentru conexiune la internet, harta și poziționarea vor funcționa oricum. Baterie să aveți!

NU uitați! Asigurați-vă telefonul cu husă impermeabilă!

Vă recomandăm instalarea de acasă a aplicației precum și descărcarea hărților (pe conexiune wi-fi). Pentru hărți aveți nevoie de ceva spațiu în telefon/tabletă. Fișierele cu traseele au 3-4 kb, nu ocupă mult spațiu. Familiarizați-vă de acasă cu aplicația, învățați să o folosiți (este foarte simplu) că să nu consumați bateria aiurea în caiac.

Trasee propuse:

1. Mila23 – brațul închis

Lungime 5-6 km; Durata 2-3h; Dificultate: Mică

Este un traseu numai bun de început o tură, poate fi făcut lejer într-o dimineață, vâslind relaxat. Curenții sunt foarte mici în această zonă iar copacii și vegetația vă apară de vânt.

Descarcă: ⇓Traseul1

2. Mila23 – Gârlă Moș Fidot – Varsina

Lungime 10 km; Durata 4-5h; Dificultate: Mică

Un traseu foarte bun pentru o jumătate de zi sau chiar de o zi, într-un mod super relaxat în care aveți destul timp la dispoziție să vă abateți de la traseu, să studiați flori și păsări, să faceți o pauză generoasă la prânz.

Descarcă: ⇓Traseul2

 3. Mila23 – Gârlă Moș Fidot – Lac Ligheanca – Varsina

Lungime 13 km; Durata 6-7h; Dificultate: Mică-Medie

Un traseu ceva mai complex, foarte frumos, cu locuri sălbatice, simbolice pentru Delta Dunării. Este un traseul lejer de o zi, cu pauză generoasă la prânz.

Descarcă: ⇓Traseul3

4. Mila23 – Lac Căzănel

Lungime 15 km; Durata 8-10 h; Dificultate: Mică-Medie

Un traseu lejer de tură lungă, de o zi, atât cu caiace cât și cu canoe, în care veți vedea zone frumoase din apropierea satului Mila23 și lacul Căzănel, un lac ce nu poate fi accesat uneori vara cu bărci cu motor din cauza apei scăzute deci oferă o zonă liniștită și plină de păsări de apă.

Descarcă: ⇓Traseul4

5. Mila23 – Lac Bogdaproste

Lungime 20 km; Durata 10-12 h; Dificultate: Medie

Un traseu ce străbate doar zone sălbatice, frumoase, cu peisaje uluitoare. Recomandat pentru o zi intensă sau 2 zile relaxate.

Descarcă: ⇓Traseul5

6. Mila23 – Coliba lui Mișu (intrarea în lacul Miazăzi)

Lungime 27 km; Durata 12-14 h; Dificultate: Medie

Probabil cel mai complex traseu din această listă. Este un traseu perfect de o zi grea sau 2 zile relaxate, cu plecare cât mai devreme dimineață, să prindeți perioada de liniște înainte de plecarea bărcilor cu motor, să străbateți canale și lacuri extraodinar de frumoase, spre Nord, cu popas la prânz la Colibă lui Mișu, un pescar din Mila23 ce-și are locul de pescuit în această zona. Drumul de întoarcere este contra curentului așa că vă recomandăm să va păstrați mai mult timp decât la venire.

Descarcă: ⇓Traseul6

Îți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP