Termeni si conditii - ture de fotografie in Delta Dunarii

  • Daca doriti sa faceti fotografii in Delta Dunarii, altele decat instantanee de vacanta, va recomandam sa va inscrieti la un tur foto. Numai la aceste tururi beneficiati de barci speciale pentru fotografiat, iesiri pe apa la ore bune de foto (rasarit si apus), in aceste ture stam sa fotografiem locuri si pasari pana epuizam subiectele. La restul pachetelor exista un program pe care trebuie sa-l respectam si nu se poate sta dupa un subiect cu o barca de 12 persoane. Multumim de intelegere.
  • In turele foto nu va poate garanta nimeni ce pasari sau animale vom intalni in cale sau la ce distanta de fotografiere vor fi acestea.
  • Toti fotografii care participa la o tura de fotografie in Delta Dunarii au inteles ca deplasarea cu barca poate duce la udarea echipamentelor foto. Grija protejarii adecvate a acestora va revine in totalitate.

Din discutiile cu clientii va prezentam cateva:

“Am vrut sa fotografiez o broasca la nivelul apei, moment in care ceilalti fotografi din barca au fost curiosi sa vada ce fac, aplecandu-se pe aceasi parte a barcii, evident barca s-a inclinat, camera foto a ajuns sub apa si s-a stricat (atat camera cat si obiectivul).” Clienta a considerat ca totul se datoreaza calitatii barcii care, in viziunea dansei, nu ar fi avut voie sa clinteasca si doreste sa fie despagubita pentru defectarea echipamentului foto. Ne pare rau sa va informam ca o barca SE MISCA, SE INCLINA, indiferent cat este de mare si de lata, indiferent cat este de prezentata ca fiind stabila, stabilitatea este masurabila dar nu inseamna ca este FIXA, inseamna ca se inclina mai greu si mai putin decat alte barci insa cand mai mult de jumatate din oamenii din barca se apleaca pe o singura parte, barca se va inclina. Cum va spun si in timpul turelor, cand vreti sa fotografiati ceva la nivelul apei, ANUNTATI!, daca ceilalti participanti la tura stiu ca urmeaza sa coborati camera spre apa, nu se vor misca, asa cum veti face si dvs cand vor fotografia ei.

“Nu am facut nici jumatate din fotografiile pe care mi le doaream, atat calitativ cat si ca numar de specii de pasari/animale dorite.Consider ca trebuie sa mai vin la inca o tura de fotografie cu dvs, fara sa platesc, pentru a putea sa-mi ating targetul.” Imi pare rau dar acum aud prima data de acest “target”. Nu am garantat niciodata (si nu exista in lumea asta agentie care sa o faca) ca veti pleca de aici cu un anumit numar de fotografii “calitative” sau ca numar de specii de pasari/animale fotografiate. Ok, si daca nici in urmatoarea tura nu va atingeti “targetul”, ce urmeaza? Tine fix de gradul dvs de pregatire (si asta include foarte multi factori) sa faceti fotografii “calitative” iar ca numar de subiecte, tine strict de sezon si de noroc. Nu toti fotografii vad exact acelasi numar de pasari, in acealeasi conditii fotografice, in aceasi lumina etc.

“M-am dus dis de dimineata pe un ponton din apropierea pensiunii sa fotografiez rasaritul, am alunecat pe pasarela uda si am cazut in apa cu cele 2 camere foto de gat.” Acesta a fost un caz foarte dificil, omul sustinand ca veniturile sale actuale nu-i permit sa-si mai cumpere cele 2 camere si obiective stricate si incercand din rasputeri sa arunce vina pe oricine altcineva in afara de el. Ne pare foarte rau pentru defectarea echipamentului foto. Eu, ca fotograf ce traiesc in Delta Dunarii si stricand la randul meu cateva echipamente din cauza apei, stiu prin ce treceti. Insa in nici un caz nu ne simtim datori sa va despagubim in vreun fel. V-ati dus singur sa fotografiati rasaritul, pe un ponton care nu ne apartine (si chiar daca ne apartinea lucrurile nu se schimbau cu nimic), ati alunecat pe o pasarela uda si ati cazut in apa. Nu suntem obligati de nici o lege (asa cum considerati dvs) sa avem vreun fel de asigurare care sa va despagubeacsa pe dvs, clientul nostru, pentru orice vi se intampla in lumea asta. Nu suntem obligati sa va reprezentam juridic intr-un proces cu proprietarul pontonului pe care v-ati urcat (fara sa cereti macar permisiunea) pe motiv ca are pasarela alunecoasa si nu are balustrade de protectie. Este un ponton privat, folosit doar de catre proprietar si nu trebuie sa se supuna vreunor regului sau legi si nici nu-l obliga pe acesta sa raspunda material pentur tot ce li se intampla celor care se urca pe ponton NEAUTORIZATI.