Sesiuni de fotografie de wildlife, la Sacal si Ulii (Sorecari) in Bulgaria, la cele mai bune hide-uri pentru aceste animale si pasari. Sunt ture pe cont propriu (self guided), noi organizam toata actiunea si va oferim consultanta turistica la fata locului, voi va organizati cu transportul si restul detaliilor.

Am ales ca destinatie Bulgaria deoarece este aproape si am gasit acolo oameni care chiar isi fac treaba bine. Au construit hide-uri foarte bune, in locuri perfecte. Sesiunea include inchirierea hide-ului pentru numarul de zile ales, hrana pentru pasari si animale, transferurile de la Shumen (Bulgaria) pana la hide si retur.

ATENTIE! Este disponibil un singur hide asa ca rezervarile trebuiesc facute din timp!

Aveti X% sanse sa vedeti si sa fotografiati:

Specie / luna / % Dec Ian Feb
Sacal (Canis aureus) 90 90 90
Vulpe (Vulpes vulpes) 70 70 70
Sorecar mare (Buteo rufinus) 90 90 90
Sorecar comun (Buteo buteo) 90 90 90
Sorecar incaltat (Buteo lagopus) 80 80 80
Corb (Corvus corax) 50 50 50
Cotofana (Pica pica) 90 90 90
Gaita (Garrulus glandarius) 90 90 90

Cea mai buna perioada:

Dupa cum puteti observa si in tabel, iarna este singura perioada care merita luata in seama. De cand se face frig si vin pasarile care ierneaza aici, cand sunt stranse recoltele de pe camp si nu mai umbla nimeni prin zona, pana primavara cand se incalzeste si apare vegetatia (si hrana).

Sesiune de fotografie – inseamna o perioada determinata in care noi va asiguram toata logistica unei ture foto. Va oferim toate informatiile, avem o colaborare foarte buna cu administratorii hide-urilor, asiguram hranirea pasarilor la hide, va oferim consultanta turistica la fata locului din partea ghidului nostru din Bulgaria (in limba engleza). Atentie! Ghidul va fi prezent numai la locatia de cazare si va va informa cu privire la aspectele legate de hide si comportamentul in hide. NU va veni cu voi in hide pe durata zilei, asta inseamna ca orice greseli faceti in hide in timpul zilei, vi le asumati. Daca sunteti obisnuiti cu panda si respectati intocmai ce vi se spune, aveti mari sanse sa va intoarceti cu fotografii exceptionale.

Pretul acestei sesiuni (in functie de numarul de persoane si de numarul de zile dorite) este de:

Nr persoane in hide

2 zile in hide

Rapid!

3 zile in hide

Optim!

4 zile in hide

Asa da!

1 pers 200 300 400
2 pers 100 150 200
3 pers 100 150 200

Pretul este in euro (EUR), per PERSOANA. 

Pretul include:

 • Asistenta turistica (ghidul nostru va fi prezent la locatie in fiecare seara).
 • Numarul de zile in hide pentru fotografierea sacalilor si uliilor
 • Transferul de la locatia de cazare la hide, dimineata si seara, cu masina de teren
 • Hranirea pasarilor si animalelor (o singura data / sesiune)

Pretul nu include:

 • Bauturi
 • Mesele
 • Asigurari de orice fel
 • Transportul Romania – Bulgaria

Optionale:

 • Transfer Aeroport Varna – Shumen – 50 euro/sens
 • Transfer Bucuresti – Shumen – 100 euro/sens

Programul este asa (exemplu de program de cu 4 zile in hide):

Ziua 1 - Pana in ora 12:00 sunteti asteptati la locatia de cazare aleasa de voi, in orasul Shumen din Bulgaria de catre ghidul nostru din Bulgaria pentru o scurta sedinta tehnica. Veti fi infomati asupra regulilor din hide si asupra altor aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti la momentul respectiv. Dupa pranz veti fi dusi la hide. Lumina cade foarte bine pe subiecte de la amiaza pana seara, la apus. Cele mai bune ore sunt cele de dinaintea apusului si chiar dupa apus, cand isi incep sacalii activitatea.

Zilele 2, 3 si 4 - Aveti 2 posibilitati:

 1. Sa stati in hide toata ziua iar in orele de dimineata – amiaza sa fotografiati pasari mici (cinteze, pitigoi, botgrosi, sticleti, scatii etc) in lateralul hide-ului, la hranitoare iar dupa pranz sa va concentrati pe ulii si sacali iar asta inseamna:

O cafea / ceai la 4:30 si plecarea spre hide-uri. Va veti dedica ziua intreaga fotografiei. Aveti mai jos link spre pagina cu regulamentul in hideuri, va rog sa-l cititi! Daca vreti sa vedeti / fotografiati sacali, trebuie sa respectati cu strictete aceste reguli. Transferul catre/dinspre hide-uri se face cu masinile de teren ale organizatorilor, pentru tot grupul deodata, NUMAI dimineata si seara.

 1. Sa dormiti pana la o ora normala si sa mergeti in hide la pranz, dedicandu-va tot timpul in hide numai subiectelor pentru care ati venit, in cea mai buna lumina.

La terminarea zilei nr 4 se termina si serviciul nostru. Veti fi dusi la locatia de cazare aleasa sau puteti porni spre casa daca doriti (se intuneca devreme si este destul timp sa ajungeti acasa la o ora decenta).

Cazarea:

Fiecare isi alege cazare dupa preferintele personale, nu facem noi acest lucru deoarece exista la fata locului o varietate foarte mare de cazari, de la camere/apartamente de inchiriat in oras, pana la hoteluri de 4* si nu vrem sa limitam pe nimeni sau sa impunem o cazare mai scumpa decat isi doreste fiecare fotograf.

Mesele:

Nu sunt incluse in pret. Cina o puteti lua in oras, mancarea pentru restul meselor trebuie sa o aveti la voi. Va recomand o impachetare cat mai compacta, spatiul in hide nu este foarte generos si nu aveti loc de intins masa. Eu prefer sandwichuri in aceasta locatie.

Hrana pentru in hide. Incercati pe cat puteti sa nu aveti ambalaje fosnitoare. Luati cu voi ceea ce stiti ca mancati (si cat mancati, nici mai mult nici mai putin). Daca va veti dedica timpul meselor, veti pierde mare parte din timpul dedicat fotografierii.

Hide-urile:

Este cel mai bun hide din zona (si singurul, deocamdata :-)), construit intr-o zona zone foarte buna, aproape de culcusurile sacalilor si loc bun de vanatoare pentru ulii.

De 2 ani sunt hranite pasarile si animalele in acest loc asa ca si-au facut un obicei (bun) de a vizita aceste locuri zilnic, in cautarea hranei.

Intrarea in hide-uri se poate face oricand in cursul zilei dar in foarte mare liniste. Telefoanele vor sta OBLIGATORIU pe silent si trebuie sa reduceti la ZERO vorbitul la telefon.

REGULAMENT IN HIDEURI - obligatoriu de citit (va rog click pe link si cititi cu mare atentie, necunoasterea sau nerespectarea acestui regulament va poate atrage interdictia de a mai intra in hide). Chiar daca est eun regulament pentru hide-urile la vulturi, se aplica foarte bine si aici.

Trebuie sa aveti la voi:

 • Echipamentul foto, recomandam un obiectiv de minim 300 mm (eventual + convertor).
 • Carduri din belsug.
 • Baterii de rezerva. In hide nu aveti cum sa incarcati bateriile asa ca va rog sa va asigurati ca aveti autonomie pentru o zi intreaga.
 • Trepied.
 • Haine adecvate sezonului. Recomandam haine in culori cat mai naturale, cat mai apropiate de natura, de evitat rosu, alb, galben, albastru, chiar daca sunteti in hide.
  Obligatoriu haine si incaltaminte calduroase. Nu uitati ca este iarna si statul pe loc poate duce la un disconfort termic maxim.

Contact:

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro   | tel: 0763 869 400  |  0740 357 073

Rezervari:

Rezervarile se fac pe baza achitarii integrale a pachetului, pentru blocarea locurilor. Dupa efectuarea rezervarii, in cazul neprezentarii clientilor la locatie sau anularea cu mai putin de 30 de zile inainte de tura, banii nu mai pot fi returnati.

Pentru rezervare aveti formularul putin mai jos.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Toate opiniile despre Sesiune foto wildlife la Sacal si Ulii (sorecari) in Bulgaria - program privat, self guidedSesiune foto wildlife la Sacal si Ulii (sorecari) in Bulgaria - program privat, self guided

de la 100 euro/pers


Etichete: bulgaria, self guide, tura foto, program privat

Opinii
Pensiunea Pelicanul Cret , 3*, Mila 23
In toate aceste zile masa, cazare si servirea au fost acceptabile. Note: Cazare + masa: 9 Ghid: 9..
Archip Ctin postat la: 13/10/2014
Sesiune foto la Vulturi si Acvile in Bulgaria - program privat, self guided
The photo tour pretty amazing! Time has passed so quick that we didn't feel it because we had such ..
Amer Muaiyad postat la: 09/05/2018
Pensiunea Vanessa 3*, Mila23
Nu vreau sa laud pe nimeni, nu vreau sa critic pe nimeni ci doar sa expun lucrurile asa cum au fost...
Alina Popescu postat la: 08/07/2014
Pensiunea Vanessa 3*, Mila23
Buna ziua! Am intalnit o echipa de profesionisti. Oameni pasionati de natura ce-i inconjoara, cu ..
Irina si Stefan Ene postat la: 02/01/2014