• Sesiune foto la Vulturi si Acvile in Bulgaria - program privat, self guided

Organizam sesiuni de fotografie de wildlife la Vulturi si Acvile in Bulgaria, la cele mai bune hide-uri pentru aceste pasari. Sunt ture pe cont propriu (self guided), noi organizam toata actiunea si va oferim consultanta turistica la fata locului, voi va organizati cu transportul si restul detaliilor.

Am ales ca destinatie Bulgaria deoarece este aproape si am gasit acolo oameni care chiar isi fac treaba bine. Au construit hide-uri foarte bune, in locuri perfecte.

Aveti X% sanse sa vedeti si sa fotografiati:

Specie / luna / % Ian Feb Mar Apr Mai Sep Oct Nov Dec
Vulturul plesuv sur (Gyps fulvus) 90 90 90 90 90 90 90 90 90
Acvila de munte (Aquila chrysaetos) 70 70 70 60 50 50 60 70 70
Hoitarul (Neophron percnopterus) 0 0 50 90 90 90 40 0 0
Vulturul negru (Aegypius monachus) 20 20 20 10 10 10 20 20 20
Corb (Corvus corax) 90 90 90 90 90 90 90 90 90
Codalb (Haliaeetus albicilla) 20 20 20 10 10 10 10 20 20
Vulpe (Vulpes vulpes) 60 60 50 40 40 40 50 60 60
Sacal (Canis aureus) 30 30 10 0 0 0 10 30 30
Lup (Canis lupus) 10 10 0 0 0 0 0 0 10

Sesiune de fotografie – inseamna o perioada determinata in care noi va asiguram toata logistica unei ture foto. Va oferim toate informatiile, avem o colaborare foarte buna cu administratorii hide-urilor, asiguram hranirea pasarilor la hide, va oferim consultanta turistica la fata locului din partea ghidului nostru din Bulgaria (in limba engleza). Atentie! Ghidul va fi prezent numai la locatia de cazare si va va informa cu privire la aspectele legate de hide si comportamentul in hide. NU va veni cu voi in hide pe durata zilei, asta inseamna ca orice greseli faceti in hide in timpul zilei, vi le asumati. Daca sunteti obisnuiti cu panda si respectati intocmai ce vi se spune, aveti mari sanse sa va intoarceti cu fotografii exceptionale.

Pretul acestei sesiuni (in functie de numarul de persoane si de numarul de zile dorite) este de:

Nr persoane

4z/3n

3 nopti cazare

2 zile in hide

Rapid!

5z/4n

4 nopti cazare

3 zile in hide

Optim!

6z/5n

5 nopti cazare

4 zile in hide

Asa da!

2 pers (1 hide) 250 300 365
3 pers (1 hide) 220 280 355
4  pers(2 hide-uri) 200 260 335
5 pers (2 hide-uri) 190 250 320
6 pers (2 hide-uri) 180 240 300

Pretul este in euro (EUR), per PERSOANA. 

Pretul include:

 • Cazarea pentru numarul de nopti ales, in camere duble sau triple, in locatie de 3*
 • Cinele (in fiecare seara)
 • Asistenta turistica (ghidul nostru va fi prezent la locatie in fiecare seara).
 • Numarul de zile in hide pentru fotografierea vulturilor si acvilelor 
 • Transferul de la locatia de cazare la hide, dimineata si seara, cu masina de teren
 • Hranirea pasarilor (o singura data / sesiune)

Pretul nu include:

 • Bauturi
 • Mesele de pranz si mic dejun (la orele la care se iau de obicei aceste mese, sunteti in hide).
 • Asigurari de orice fel
 • Transportul Romania – Bulgaria

Programul este asa (exemplu de program de 5z/4n, cu 4 nopti cazare si 3 zile in hide):

Ziua 1 - Sunteti asteptati la locatia de cazare din Rodopi (veti primi toate detaliile la rezervare), in Zona Haskovo, la 350 km de Giurgiu (vedeti cat aveti din localitatea voastra pana in Giurgiu si aflati totalul numarului de kilometri). Din Giurgiu pana acolo faceti cca 7 ore (nu va luati dupa ce spune GPS-ul, drumul nu-i chiar grozav). Cazarea si cina apoi o scurta sedinta tehnica si repede la culcare, trezirea va fi la 4 dimineata, trebuie sa ajungti in hide inainte de a se lumina.

Zilele 2, 3 si 4 - O cafea / ceai la 4:30 si plecarea spre hide-uri. Va veti dedica toata ziua intreaga fotografiei. Va rog sa luati aminte ca nu se poate veni/pleca din hide in timpul zilei fara a ruina sansele tuturor de a mai face ceva in acea zi sau in zilele urmatoare. Vulturii sunt salbatici (nu domesticiti) si se tem foarte tare de oameni si masini. Venirea si plecarea se fac pe intuneric (dimineata si seara). Aveti mai jos link spre pagina cu regulamentul in hideuri, va rog sa-l cititi! Transferul catre/dinspre hide-uri se face cu masinile de teren ale organizatorilor, pentru tot grupul deodata, NUMAI dimineata si seara. Cine nu este prezent la intalnirea de dimineata pierde intreaga zi de fotografie, NU exista posibilitatea de a fi dus “mai tarziu” in hide, indiferent de motivul intarzierii.

Ziua 5 - Mic dejun la o ora normala si plecarea.

Cazarea:

Se face intr-un satuc din creierii muntilor, intr-o locatie curata, in conditii mai de munte. Clasificarea lor este de 3 stele, conditiile sunt cam la limita celor 3 stele. Locatia dispune de 2 camere triple si una dubla. 

Mesele:

Cinele sunt gatite de bucatarul local si sunt singurele mese calde pe care le puteti manca asa ca veti avea meniu ca de pranz, o supa + fel principal + desert.

Pentru micul dejun si pranzul in hide puteti lua mancare de acasa, de la magazinul local (cam slaba oferta) sau puteti comanda pranzul la pachet de la locatia de cazare (nu este inclus in pret).

Hide-urile:

Sunt cele mai bune 2 hide-uri din zona, construite foarte profesional, in zone foarte bune, lumina cade foarte bine pe pasari.

In fata acestor hideuri, pasarile sunt hranite regulat, de 20 de ani. Pentru ca sunt obisnuite sa gaseasca hrana aici, vulturii, acvilele, lupii, vulpile si sacalii viziteaza regulat zona. Inainte de fiecare intrare de grup, punem o carcasa de vaca in fata hide-urilor, la o distanta numai buna de fotografiat.

Intrarea in hide-uri se face inainte de a se lumina afara si se iese dupa ce se intuneca, pentru rezultate bune. Telefoanele vor sta OBLIGATORIU pe silent si trebuie sa reduceti la minim vorbitul la telefon.

REGULAMENT IN HIDEURI - obligatoriu de citit (va rog click pe link si cititi cu mare atentie, necunoasterea sau nerespectarea acestui regulament va poate atrage interdictia de a mai intra in hide).

Trebuie sa aveti la voi:

 • Echipamentul foto, recomandam un obiectiv de minim 300 mm (eventual + convertor).
 • Carduri din belsug.
 • Baterii de rezerva. In hide nu aveti cum sa incarcati bateriile asa ca va rog sa va asigurati ca aveti autonomie pentru o zi intreaga.
 • Trepied.
 • Haine adecvate sezonului. Recomandam haine in culori cat mai naturale, cat mai apropiate de natura, de evitat rosu, alb, galben, albastru, chiar daca sunteti in hide.
  Obligatoriu haine si incaltaminte calduroase. Chiar daca in zona de sud a Rodopilor este mai cald decat la noi, statul pe loc, in hide, mai laes dimineata si seara, poate fi foarte chinuitor daca nu sunteti bine imbracati.

Hrana pentru in hide. Incercati pe cat puteti sa nu aveti ambalaje fosnitoare. Luati cu voi ceea ce stiti ca mancati (si cat mancati, nici mai mult nici mai putin). Daca va veti dedica timpul meselor, veti pierde mare parte din timpul dedicat fotografierii.

Contact:

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro   | tel: 0763 869 400  |  0740 357 073

Rezervari:

Rezervarile se fac pe baza achitarii integrale a pachetului, pentru blocarea locurilor. Dupa efectuarea rezervarii, in cazul neprezentarii clientilor la locatie sau anularea cu mai putin de 30 de zile inainte de tura, banii nu mai pot fi returnati.

Pentru rezervare aveti formularul putin mai jos.

Mai multe fotografii din aceste ture gasiti pe pagina noastra de FaceBook.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Toate opiniile despre Sesiune foto la Vulturi si Acvile in Bulgaria - program privat, self guidedSesiune foto la Vulturi si Acvile in Bulgaria - program privat, self guided

de la 250 euro/pers


Etichete: tura foto, program privat, vulturi, acvile, bulgaria, self guided

Opinii
Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Letea - program de GRUP 2019
Minunat!!! O echipa de profesionisti, oameni punctuali si de cuvant. Totul a fost super, de la barca..
Anca postat la: 03/09/2017
Pensiunea Vanessa 3*, Mila23
Mi-au placut: Mancarurile traditionale din peste, personalul, excursiile cu barca. Sugestii: Scarta..
Fam Katler postat la: 13/10/2014
Pensiunea Pelicanul Cret , 3*, Mila 23
O experienta deosebita in care peisajele mirifice au putut fi admirate din plin datorita unei foarte..
ioana postat la: 29/09/2015
Pensiunea Casa Pescarului 3* - Mila23
Am participat la programul de Rusalii din 1-5 iunie 2017. Totul a fost perfect cu exceptia mesei de ..
Andra postat la: 12/06/2017