Toamna in Delta Dunarii

Toamna in Delta Dunarii

Publicat de: Iliuta Publicat la: 25.08.2016 Afisari: 6631

Sa vezi Delta Dunarii fara TANTARI!

Este un program initiat de Descopera Delta Dunarii, un program care va aduce la un singur loc oferte speciale de toamna in Delta Dunarii. Ca si pana acum toate locatiile si programele sunt verificate de noi, avem negociate cele mai bune preturi cu pensiunile cu care lucram, avem numai barci sigure, conduse de ghizi cu o buna experienta in aceasta zona foarte salbatica.

Dar ce poti vedea toamna in Delta Dunarii?

Surprinzator de multe!

Septembrie: O parte din pasarile ce cuibaresc vara aici pleaca, le putem vedea adunate in stoluri mari ce se hranesc intens pregatindu-se de migratie. O parte din pasarile nordice ce migreaza pe aici deja sunt prezente, putem vedea chira mare, chira de mare etc. Pasarile care pleaca tarziu au deja puii mari si ii putem vedea. Pelicanii ies cu puii la pescuit si ii invata sa zboare. Poate nu stiati, puteti vedea puii de pelicani NUMAI toamna! Nuferii sunt la a doua inflorire, dupa parjolul din august.

Octombrie: Stoluri mari de pasari in migratie. Acum sunt cele mai spectaculoase rasarituri din punct de vedere cromatic. Nimic nu se compara cu un rasarit de toamna, mai ales vazut de pe apa. Aburii ce se ridica de pe apa dimineata devreme, cormoranii pescuiesc neincetat, pelicanii comuni inca isi antreneaza puii pentru zborul catre Africa.

Noiembrie: Gaste, gaste, gaste, stoluri intregi de gaste poti vedea trecand pe deasupra Deltei Dunarii, pelicani comuni intarziati, pelicani creti, cormorani mici si mari, rate ... DAR! Mai ales, rapitoarele mari ce ierneaza aici au sosit sau inca mai trec. Sunt specii pe care nu le poti vedea vara! In mod cert vom vedea foarte multe exemplare din cea mai mare pasare rapitoare din Delta Dunarii: Codalbul

Decembrie: Iarna in Delta Dunarii! Poate parea o excursie extreme dar va asigur ca va fi un ade care va veti aduce aminte cu placere toata viata. Pelicanii creti deja incep sa intre in penaj nuptial, le cresc penele crete care le-au dat numele, Delta e plina de codalbii veniti din Nord sa ierneze aici, e plin de rate  de toate soiurile), gaste, ferestrasi, cormorani. Nu trebuie sa ne trezim foarte devreme sa vedem rasaritul :D.

Avantajele unei vizite in Delta Dunarii toamna:

  • Nu ne mai trezim foarte devreme pentru rasarit
  • Peisajul este absolut fascinant, ceata de dimineata, culorile naturii toamna, culori ce nu au nici o legatura cu clasica vegetatie de padure sau de uscat
  • Nu mai sunt tantari!
  • Nu mai sunt asa de multi turisti si atat de multe barci (turistii educati, cei care stiu cand trebuie sa vezi Delta sunt foarte putini :-))
  • Serile sunt lungi si placute
  • Avem preturi bun, chiar foarte bune !

Asa ca grabiti-va sa aruncati un ochi in lista de oferte de toamna si rezervati-va din timp locuri la cele mai profesionale excursii organizate in Delta Dunarii!

Tags: toamna