Programe de ture cu caiace si canoe in Delta Dunarii

Programe de ture cu caiace si canoe in Delta Dunarii

Publicat de: Iliuta Publicat la: 26.08.2016 Afisari: 1425

Pentru turele noastre de caiace si canoe in Delta Dunarii, veti intalni diferite nume de programe, create si desfasurate de noi. Sunt denumiri de programe ce va pot ajuta sa identificati rapid ofertele care vi se potrivesc cel mai bine.

Tipuri de programe de ture cu caiace si canoe in Delta Dunarii:

[Adventure] - Aventura totala. Cel mai popular model de tura cu caiacul sau canoe in lume. Noi am "indulcit" putin aceste programe cu mici elemente de confort pe care le puteti descoperi in turele noastre. In turele [Adventure] se va sta intotdeauna la cort, fiecare participant isi va cara propriile bagaje in caiac, alaturi de hrana si apa necesara turei. Desigur, toate programele noastre sunt realizate in asa fel incat la maxim 2 zile sa ajungem intr-un sat in care putem cumpara provizii proaspete si apa. Astfel, la pregatirea unei ture, trebuie sa luati in calcul provizii pentru 2 zile. Recomandam aceste ture celor care sunt deja obisnuiti cu viata de camping, care au mai stat la cort, celor care au mers pe munte si inteleg ce inseamna "compactarea bagajelor" si (mai ales) "strictul necesar".

Daca simti ca vrei sa descoperi Delta Dunarii intr-un mod foarte sportiv si salbatic, te asteptam intr-o tura [Adventure].

[Adventure-Assisted] - Sunt ture inventate de noi, modelul [Adventure] "indulcit" la maxim. Astfel, in aceste ture aveti la dispozitie o barca de asistenta ce va cara toate bagajele grele (rucsaci, corturi, saci de dormit si alte accesorii de camping), hrana si apa pentru tura. Voi mergeti cu caiacele goale (fara bagaje, aveti la voi doar strictul necesar pentru o jumatate de zi), alaturi de instructor, si va intalniti cu barca numai dimineata, la plecarea in tura, la pranz cand mancati si seara, la locul de camping. Conducatorul barcii de asistenta este si bucatarul expeditiei, el va asigura gatitul pe durata turei. Aducem noi toata mancarea, apa si tot ce trebuie pentru bucataria de camping. Acum sa nu va asteptati la ospatari sau meniuri a la carte insa ne straduim sa impacam (culinar) pe toata lumea. NU va hranim cu conserve ci numai cu hrana buna, proaspat gatita. Astfel, traditionale au devenit omleta cu branza si sunca alaturi de legume si mezeluri dimineata, ciorba de peste sau de perisoare la pranz, alaturi de o mare salata de legume + branza si gratarul de peste, pui sau porc + salate la cina. Incurajam intotdeauna participarea voastra la gatit si (mai ales) la spalatul vaselor dupa masa :-). Turele [Adv-Assist] au incluse intotdeauna si transferul vostru inapoi la Tulcea, cu barca cu motor.

Recomandam intotdeauna participarea la acest fel de tura a celor care nu s-au mai dat cu caiace sau canoe de tura.

[Explorer] - Programele mai confortabile decat [Adventure] sunt [Explorer], sunt ture in care va aducem la Mila23 cu barca cu motor, va cazam in pensiune de 3*, cu tot confortul necesar iar in zilele de caiac sau canoe va dam o harta, va dam indicatii foarte precise despre zona din jurul satului si puteti explora Delta Dunarii singuri sau in grup (fara ghid). Este mult mai confortabil sa poti face seara un dus, sa mananci la pensiune, sa nu te alerge tantarii pe malul apei, sa nu cari bagajele in caiac.

Sunt ture recomandate celor ce s-au mai dat cu caiacul sau canoea

[Comfort] - Sunt cele mai confortabile ture ale noastre, fata de programul [Explorer] aveti inclus si un instructor foarte bun ce va merge alaturi de voi in ture si va va invata tot ce trebuie sa stiti despre o tura in Delta Dunarii.

Sunt ture recomandate celor ce-si doresc tot confortul si atentia unui instructor foarte bun.

Modele de ture cu caiace si canoe in Delta Dunarii:

[Descopera Delta Dunarii in caiac!] si [Descopera Delta Dunarii in canoe!]

Pot fi ture [Adventure] sau [Adventure-Assisted] - tura incepe de la Tulcea si se termina in Mila 23. Traseul este facut pe zone cat mai naturale, cat mai salbatice, incercand, pe cat putem, sa ocolim rutele barcilor cu motor.

In prima zi mergem pana la Cot Candura sau Scaunele, a doua zi ajungem la Mila 23 si campam intr-un loc bun de tabara, a treia zi iesim intr-o tura foarte frumoasa, pana la lacul Miazazi si apoi ne intoarcem la Mila 23, in ziua a patra avem transfer la Tulcea (conform programului ofertei alese de voi).

Ce nu facem:

Nu facem ture "ieftine" in care sa va fortam sa vasliti contra curentului pentru a economisi costul returului cu barca cu motor. Acest lucru va va strica toata dispozitia, mai ales in perioadele cu ape mari si curent puternic. De foarte multe ori am vazut oameni pusi in imposibilitatea de a vasli in amonte si clacand in ultimele zile. Nu recomandam niciodata vaslitul in amonte! Caiacul de tura este o ambarcatiune de mers in AVAL (in josul apei, cu curentul, nu impotriva acestuia).

Nu iesim pe mare cu oameni nepregatiti, cu marea nu este de joaca, pe litoralul romanesc exista zone de aspiratie foarte puternice si nu toti clientii raman calmi cand se vad la cativa kilometri de tarm. Exista zone cu valuri care se sparg (berbeci) care pot rasturna cu usurinta un vaslas fara experienta. Va rugam sa lasati intotdeauna instructorul sa decida daca se iese sau nu pe mare, in functie de gradul dvs de pregatire sau de conditiile meteo.

Iliuta Goean

Tags: tura caiac, tura canoe, adventure, adv-assist, explorer