PASTE 2020 in Delta Dunarii, 4z/3n, Letea si lacuri, pens completa

Previous slide
Next slide

Veti avea ocazia sa descoperiti traditiile de Paste ale lipovenilor, veti participa la slujba de inviere de la Biserica Lipoveneasca. Mergem la Letea sa vedem primele orhidee inflorite si luptele de primavara ale armasarilor salbatici. Pe lacurile din zona Mila23, ne vom bucuram de vegetatia ce renaste dupa iarna si de pasarile ce se pregatesc de cuibarit. 

Noi, agentia de turism Descopera Delta Dunarii, suntem organizatorii acestui sejur, dispunand de propria flota (barci), de o echipa entuziasta de ghizi si de o colaborare in exclusivitate cu cele 4 pensiuni prezentate mai jos.

Aveti incluse: 3 nopti de cazare intr-una dintre cele mai bune locatii de 3*, din Mila 23, pensiune completa (toate mesele incluse), transferurile pe apa, 2 zile pline de excursii cu barci de turism si cei mai buni ghizi din Delta Dunarii. Cazarea se face in cele 4 pensiuni aflate exclusiv in reteaua noastra:

Casa Pescarului 3* Casa Vanessa 3*  |  Pelicanul Cret 3*  |  Alexandru & Alexandra 3*

Paste in Delta Dunarii 4 zile / 3 nopti, cu 2 zile de excursii incluse:

 1. Excursie la Letea, cu vizitarea PADURII LETEA (ghidul va merge cu voi inclusiv in padure).
 2. Excursie pe LACURI si CANALE salbatice, 2 excursii a cate 4 ore, dimineata si seara.

Preturi si perioade pentru 2020:

Eroare tehnica. Pentru moment nu putem afisa lista de disponibilitati. Va rugam sa ne contactati la telefon

Pretul din tabel este per persoana, in lei (RON) si include TVA.

Pretul include:

 • Cazare la pensiunea aleasa, de 3***, in camera dubla, pentru 3 nopti
 • Mesele (cina din prima zi, mic dejun, pranz si cina in zilele 2 si 3, mic dejun in ultima zi)
 • Excursie la rasaritul soarelui 
 • 1 loc in barca de excursie la Letea (o zi)
 • 1 loc in masina de safari la Letea
 • 1 loc in barca de excursie pe lacuri (o zi, in 2 etape a cate 4 ore)
 • Ghidaj in limba ROMANA (ghid membru AGPDD)
 • 1 loc in barca de transferuri, Tulcea – Mila23 si retur
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Optionale:

 • Supliment single 450 lei / persoana / sejur la Casa Pescarului
 • Supliment single 350 lei / persoana / sejur la Vanessa
 • Supliment single 300 lei / persoana / sejur la Alexandru si Alexandra
 • Supliment single 300 lei / persoana / sejur la Pelicanul Cret
 • Inchiriere binocluri si lunete

Pretul NU include:

 • Bauturile (altele decat apa la masa)
 • Asigurari de orice fel (calatorie, bunuri etc)

Politica pentru copii:

 • Copiii 5-12 ani platesc 75% din pretul pachetului
 • Copiii peste 12 ani se incadreaza la adulti
 • Supravegherea copiilor pe toata durata sejurului revine in exclusivitate parintilor.

*Varsta minima pentru participarea la acest program, este de 5 ani (copiii nascuti incepand cu 2015). Nu uitati ca excursiile sunt LUNGI, excursia de Letea dureaza o zi, se merge cu barca, cu masina de safari si pe jos. Poate fi mult prea mult pentru un copil mic, mai ales vara cand este foarte cald. Excursia nu se poate intrerupe si barca nu se va intoarce mai devreme.

*La imbarcare va rugam sa prezentati o copie dupa certificatul de nastere al copiilor. In caz contrar ne rezervam dreptul de a incadra copiii la varsta estimata de noi.

Program:

Intalnire, imbarcare, transfer, cazare

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval (click pe link pentru informatii cu privire la cum ajungeti aici si parcarea autoturismelor), la ora 16:00.

Pentru finalizarea platilor (daca este cazul) si comunicarea cu privire la barca cu care veti merge pana la Mila23 va asteptam la ora 15:30.

Va conducem la Mila23. Vom merge pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, vom trece pe Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche – Sat Mila23. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul nostru va va conduce pana la pontonul pensiunii la care veti fi cazat (pensiunea aleasa de catre dumneavoastra pentru acest program). In pensiune veti fi asteptat de personalul casei, care va va inmana cheia camerei alocate (conform voucherului).
Seara, gazdele va asteapta cu o cina delicioasa.

Excursia la rasarit

In seara precedenta, ghidul va va informa care este ora de plecare in aceasta excursie. In functie de luna in care veniti in sejur, ora de rasarit a soarelui difera. Excursia dureaza aproximativ 2 ore. Tinand cont ca dimineata este mai rece decat in cursul zilei, va rugam sa aveti cu voi o jacheta.

Excursia la Letea

Excursia la Letea este o zi a contrastelor, incepand pe apa, trecem prin zona desertica a Grindului Letea si ajungem in Padurea Letea. Cu un traseu prin zona de Nord a Deltei Dunarii, foarte aproape de colonia de pelicani Rosca Buhaiova, cea mai mare colonie de pelicani comuni din lume, in cele 2-2,5 ore pana la Letea vom explora o zona salbatica, spectaculoasa. Din Satul Letea luam masina de safari si mergem la Padurea Letea. Sunt aprox 7 km din sat pana la padure, drum pe care il parcurgem cu masina apoi mergem pe jos cca 20-30 minute, pe traseul aprobat de ARBDD. Vedem punctele de larg interes, ne plimbam prin nisipul fin apoi ne intoarcem in sat si veti avea masa de pranz la o gospodarie locala, autentica, unde gazdele gatesc simplu si traditional. Vrem sa vedeti si o alternativa la mancarea lipoveneasca, cea hahola (ucrainiana) care desi este asemanatoare, are particularitatile ei. Dupa pranz ne intoarcem la barca si pornim inapoi, peste lacuri, catre Mila23. Ajungem la pensiune in jur de ora 19:00.

Pranzul la gospodaria locala din Letea

Trebuie sa stiti ca acesta nu este un restaurant si nu pot fi comandate alte feluri de mancare. Pranzul este intotdeauna bazat pe peste prins in dimineata zilei respective si este compus din bors de peste, peste la cuptor si celebrele gogosi de la Letea, ca desert.

Este o excursie lunga, solicitanta, va rugam sa aveti cu voi echipamentul minim necesar.

Seara, la biserica din satul Mila23, va avea loc slujba de inviere. Biserica este Ortodoxa de Stil Vechi, slujba se tine in limba slavona si tine pana la 3 dimineata asa ca asteptati-va la o noapte lunga. De la oricare dintre pensiuni, se poate ajunge foarte usor, pe jos, pana la biserica.

Excursiile pe lacuri

Plecam in excursia pe lacurile din jurul satului Mila23, in 2 iesiri de cca 4 ore fiecare, una de dimineata si una seara. Mergem sa vedem natura de un verde crud, pasari sosite din migratie, primele flori de primavara. In functie de cotele apelor Dunarii precum si de informatiile proaspete pe care le avem despre locurile in care se hranesc grupuri mari de pasari, vom alege traseul cel mai bun in fiecare zi.

La amiaza ne intoarcem pentru masa de Paste, bazata pe preparate din peste si miel.

Transferul catre Tulcea

Se face, in mare parte, pe acelasi traseu ca si la venire, cu o viteza mai mare decat in excursii. Este ultima parte a programului nostru si pastram special pentru acum cateva locuri frumoase pe care vrem sa vi le aratam pe drum. Debarcam la acelasi ponton de la care am plecat si ne luam ramas bun.

Daca plecati din Tulcea cu un mijloc de transport in comun, va recomandam sa luati in considerare o rezervare dupa ora 13.

Programul se desfasoara cu minim 2 persoane inscrise.

Vrei sa inscrii un grup de minim 6 persoane adulte? Cere pret pe email.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP