Inițiere in BIRDWATCHING (ornitologie) pentru COPII, in Delta Dunării, program de grup 2023

Previous slide
Next slide

Du vacanța copilului tău la un alt nivel! Hai cu noi în Delta Dunării, la Mila23, într-o tură de inițiere în BIRDWATCHING și, alaturi de un ghid specializat în ornitologie, te ajutăm să-l înveți să se bucure de natură, de pasări, să facă primii pași în determinarea speciilor de pasări care ne înconjoară.

Veți fi cazați la Mila23, în mijlocul Deltei Dunării, la Casa Vaida, o cazare dedicată familiilor cu copii.

Aveți incluse cazarea, transferurile cu barca, excursii cu barca pentru birdwatching, demipensiune și un ghid foarte pasionat de ornitologie ce le va povesti copiilor o mulțime de lucruri interesante despre pasări și natură. Evident că și adulții sunt bineveniți la activități.

Vă recomandăm să vă dotați cu un binoclu și un determinator de pasări.

În cele două zile de excursii cu barca, veți descoperi alături de copiii voștri o minunată lume a naturii și veți fi ajutați să vedeți și cele mai fine detalii ale acesteia.

Perioade și disponibilități pentru sezonul 2023

Pentru a solicita o rezervare, click pe numărul de locuri disponibile (cele cu bulină verde), în coloana pensiunii alese și completați cererea de rezervare în continuare.
Date
Locuri
Preț
30 mai - 2 iun
1600
8 iul - 11 iul
1600
8 aug - 11 aug
1600
5 sep - 8 sep
1600

Prețul include:

 • Cazare în cameră de familie, pentru 3 nopți
 • Mesele (cina din prima zi, mic dejun și cină în zilele 2 și 3, mic dejun în ultima zi)
 • Excursia pe lacuri (în două etape, dimineata si seara)
 • Excursia la Letea (o zi), inclusiv masina de safari
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ
 • Transferurile, Tulcea – Mila23 și retur
 • Excursie la răsăritul soarelui
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD).

Opționale:

Prețul NU include:

 • Băuturile (altele decât apa la masă)
 • Masa de prânz –  70 lei/pers atat la Casa Vaida cat și la Letea (se achită direct la locația în care luați masa)
 • Asigurări de orice fel (călătorie, bunuri etc)

Politica pentru copii:

 • Copiii 5-12 ani achită 75% din prețul pachetului
 • Copiii peste 12 ani se încadrează la adulți
 • Supravegherea copiilor pe toată durata sejurului revine în exclusivitate părinților.

*Vârsta minimă pentru participarea la acest program, este de 5 ani (copiii născuți începând cu 2018).

Program:

Ziua 1: 15:30 – Întâlnirea / îmbarcarea | 16:00 – Plecarea din Tulcea (cu barca) | 18:00 – Cazarea la pensiune | 18:30 – Intalnirea cu ghidul | 20:00 – Cina

Întâlnirea, îmbarcarea, parcarea

Plecarea pentru acest sejur se face din Port Tulcea Aval, la ora 16:00.  Pentru finalizarea plăților (dacă este cazul) și comunicarea cu privire la barca cu care veți merge până la Mila23, vă așteptăm la ora 15:30.

Port Tulcea Aval – click pe link pentru detalii de localizare, îmbarcare și parcarea mașinilor.

Transferul și cazarea la pensiune

Se va merge către Mila23 pe un traseu turistic. Durata transferului este de aproximativ 2 ore.
Ghidul nostru vă va conduce până la pontonul pensiunii la care veți fi cazat. În pensiune veți fi așteptat de personalul casei, care vă va înmâna cheia camerei alocate (conform voucherului).

Va intalniti apoi cu ghidul, in foisorul pensiunii, pentru a discuta etapele programului din zilele urmatoare si copiii vor avea o prima prezentare despre ce inseamna birdwatching.

Seara, gazdele vă așteaptă cu o cină delicioasă.

Transferurile și excursiile se fac cu bărcile noastre, deschise, create special pentru tursim (le puteti vedea in fotografiile de pe site).

Ziua 2: 8:30 – Mic dejun | 9:30 –  Tura de birdwatching de dimineata | 14:00 – Masa de prânz (opțională) | Tura de birdwatching de seară (ghidul vă va anunța ora de plecare, în funcție de sezon)| 20:00 – Cina

Turele de birdwatching

Vor fi impartite în două ieșiri, una de dimineață și una seara. În funcție de cotele apelor Dunării precum și de informațiile proaspete pe care le avem despre locurile în care se hrănesc grupuri mari de păsări, vom alege traseul cel mai potrivit.

Dacă doriți masa de prânz, anunțați acest lucru personalului pensiunii, dimineața, la mic dejun. De asemenea, dacă doriți masa de prânz la Letea (pentru ziua următoare), anunțați ghidul cu o seară înainte.

Dupa fiecare etapa de excursie cu barca, impreuna cu ghidul, faceti un rezumat al zilei si al numarului de specii observate.

Ziua 3: Excursia la răsăritul soarelui – începe cu 30 de minute înainte de răsărit | 8:30 – Mic dejun | 9:30 – Plecare la Letea | 12:30 – Excursie la Pădurea Letea (cu mașină de safari + mers pe jos) | 14:30 – Masa de prânz (opțională) | 20:00 – Cina

Excursia la răsărit (opțională)

Cu o seară înainte, ghidul vă va comunica ora de plecare pentru această excursie. În funcție de luna în care veniți în sejur, ora de răsărit a soarelui diferă. Ținând cont că dimineața este mai rece decât în cursul zilei, vă rugăm să aveți la dumneavoastră o jachetă.

Excursia la Letea

Excursia la Letea este o zi a contrastelor, ce străbate armonios canalele și lacurile ce par nemărginite, ajungând în spectaculoasa zonă deșertică a grindului Letea, aflat în vecinătatea celei mai mare colonii de pelicani comuni din Europa, Roșca Buhaiova. După acostarea în satul Letea, o mașină de safari vă așteaptă pentru a merge la pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Căutăm să vă arătăm caii sălbătici, stejarii crescuți pe nisipul sărat și celebrele dune de nisip.
Traseul ne readuce în sat unde (opțional) se poate lua masa de prânz, într-o gospodărie autentică haholă, unde gazdele gătesc simplu și tradițional. După prânz, pe un traseu puțin diferit se ajunge în Mila23.

Indiferent de sezon, într-o tură la Letea, atât pe traseul până acolo precum și pe grindul Letea, puteți intâlni multe specii de păsări interesante, ghidul știe unde să vă ducă pentru a le vedea.

Prânzul la gospodăria locală din Letea

Trebuie să știți că acesta nu este un restaurant și nu pot fi comandate alte feluri de mâncare. Prânzul este bazat pe pește și este compus din borș de pește, pește la cuptor și celebrele gogoși de la Letea, ca desert. Gazdele au un sistem foarte simplu de servire și pot oferi doar meniuri complete. Plata pentru masa de prânz se face direct la gazde, în numerar.

Fiind o excursie lungă, solicitantă, vă rugăm să va hidratati și să aveți la voi echipamentul minim necesar.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la fața locului, citiți și acest articol de la noi de pe blog.

Ziua 4: 8:30 – Mic dejun | 9:30- Îmbarcarea pentru transferul către Tulcea | 11:30 – Debarcarea la Tulcea, finalul programului.

Transferul către Tulcea

Se face, în mare parte, pe același traseu ca și la venire, cu o viteză mai mare decât cea pentru excursii. Debarcarea se face pe același ponton de la care am plecat. Rămas bun și sfârșitul serviciilor turistice.

Dacă plecați din Tulcea cu un mijloc de transport în comun, vă recomandăm să luați în considerare o rezervare după ora 13.

*Ordinea zilelor de excursii poate fi diferită.

În excursii

*În funcție de sezon, de nivelul apei și condițiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Viteza de deplasare este medie, ideală pentru excursiile noastre, în care veți observa și cele mai fine detalii ale locurilor prin care veți trece. Vom opri des, fie pentru o pasăre, o floare, un peisaj sau o poveste pe care ghidul o are de spus.

Fiecare anotimp are frumusețile sale, fiecare zona a deltei are specificul său, iar noi vă vom ajuta să-l descoperiți.

Primăvara în Delta Dunării    |     Vara în Delta Dunării   |   Toamna în Delta Dunării

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 30%.

Cerere de rezervare

Alegeți perioada pe care o doriți, din tabelul atașat programului, click pe numărul de locuri  (cele cu bulină verde), în coloana pensiunii alese și completați cererea de rezervare în continuare.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenele și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Program de grup

Fiind o ofertă de grup înseamnă că tot grupul merge cu aceași barcă, la aceleași ore (orele din program). Vă rugăm să fiți la îmbarcare la orele stabilite, atât pentru transferuri cât și pentru excursii.

Cum plătesc?

 • Transfer bancar sau plată la ghișeul băncilor
 • Plată online (link de plată)
 • Tichete (vouchere) de vacanță, inclusiv electronice (card)

Detalii suplimentare despre metodele de plată.

Programul se desfășoară cu minim 4 persoane adulte înscrise.

Sunteti un grup de minim 3 familii? Cereti ofertă pe email.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro
Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749120009 |  0742070779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. Rezervările se fac doar completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

TOP