fbpx

Excursie LENTĂ de o zi în Delta Dunării, cu VAPORAȘ - program de GRUP 2021

Previous
Next

Vă invităm la o excursie cu vaporașul în ritm lent, care pe lângă o punte comodă și stabilă, dispune de toaletă și copertină de soare. Pe traseul stabilit, străbatem zonele cele mai sălbatice din zona Sireasa – Șontea – Nebunu. Opțional vă puteți bucura de un prânz tradițional, într-o atmosferă autentică pescărească.

Alăturati-vă unui GRUP de până la 10 persoane, pentru o excursie de o zi în Delta Dunării, cu plecare din Tulcea.

Grupul este însoțit de un ghid bun cunoscător al Deltei Dunării, al faunei și florei. Este o mare diferență intre o plimbare cu barca și o excursie ghidată de un profesionist.

Program:

10:15 – Prezentarea la punctul de îmbarcare | 10:30 – Plecarea din Tulcea  | aprox 17:00 – Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea

Întâlnirea și îmbarcarea

Vă așteptăm la punctul de îmbarcare din capătul falezei Tulcea, la intrarea în Incinta Tulco, la punctul de îmbarcare Ibis Tours (partenerii noștri pentru acest program), la ora 10:15. Din centrul Tulcei, la sensul giratoriu de la Hotelul Delta trebuie să intrați pe str Grigore Antipa (paralel cu Dunărea si apoi drept inainte). Plecarea este la ora 10:30.

Parcarea mașinilor

 • Mașinile personale pot fi parcate în Tulcea, în curtea incintei Tulco în parcarea privată, păzită.
 • Costul parcării este de 20 lei/zi/mașină (prețul parcării NU este inclus în prețul excursiei și este informativ, putând fi modificat de administrația portului, fără preaviz).
 • Pentru locurile de parcare nu se fac rezervări iar numărul locurilor este limitat.

Excursia durează în jur de 6-7 ore

Din portul Tulco se va călători pe Dunăre (brațul Tulcea) până la intrarea pe canalul Mila 36, numit și “poarta” către Delta Dunării. Traseul se continuă pe canalul Trofilca, un canal îngust, luxuriant, cu maluri abrupte și copaci înalți. După aproximativ o ora se iese din canalul Trofilca în canalul Sireasa, unde se va face o scurtă pauză pe Lacul La Cotețe pentru admirarea peisajului și observarea pasărilor ce se hrănesc frecvent în acest loc.

Din canalul Sireasa se intra pe canalul Șontea unde se va călători aproximativ două ore. În tot acest timp se va trece pe lângă zona stric protejata Nebunu, zonă ce abundă în specii de pasări, precum țigănușul, stârcul cenușiu, egreta mică, egreta mare, lebădă și codalbul.

În jurul orei 13:00 se ajunge la coliba pescărească, unde vă puteți destinde și unde puteți servi prânzul pescăresc (opțional).

Drumul de întoarcere se face pe Gârla Șontea până la intersecția cu Canalul 36 iar apoi pe Dunăre, până la Tulcea.

Prețul acestei excursii este de:

150 lei/pers

Prețul este per persoană, este exprimat în LEI (RON) și include TVA.

Disponibilitate pentru sezonul 2021

LuMaMiJoViSaDu
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

Ziua excursiei : neselectata
(click in calendar pentru a selecta ziua):


Selectați ziua în care doriți excursia apoi dați click pe butonul CERE REZERVARE și completați formularul următor.

Puteți achita prin plată online cu cardul (link de plata) sau prin transfer bancar (avem conturi la Banca Transilvania și ING).

Pentru o rezervare la acest program plata se face integral iar confirmarea locurilor se face după intrarea banilor în contul nostru.

Prețul include:

 • un loc pe vaporaș pentru excursia Tulcea – Sontea – Tulcea.
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ, ghid membru al Asociației Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD)

Politica pentru copii:

 • Vârsta minimă pentru participarea la această excursie este de 5 ani (copiii născuți începând cu anul 2016)
 • Copiii plătesc tariful întreg, indiferent de vârstă (1 loc pe vaporaș)

Prețul NU include:

 • Băuturile (altele decât apa la masă)
 • Masa de prânz la o colibă de pescari – 50 lei/pers ATENȚIE! Singurul meniu oferit este pe bază de pește (borș de pește și pește prăjit)! Dacă nu mâncați pește, singura variantă este să vă aduceți mâncarea cu voi. Plata pentru prânz se face direct la parteneri, în numerar.
 • Asigurări de orice fel (de călătorie, de bunuri etc)

Opționale:

Vaporașul

Această excursie se face cu un VAPORAȘ de agrement, de 9 metri, foarte stabil, conceput special pentru turism. Vaporașul oferă o punte largă, dotată cu scaune confortabile și este prevăzut cu prelată de soare sub care vă puteți adăposti în zilele foarte însorite. Viteza de deplasare este de aproximativ 10km/h (este o navă lentă). Un alt punct forte este toaleta aflată în pupa vaporașului.

În excursie

În funcție de sezon, de nivelul apei și condițiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Întotdeauna căutăm să vă povestim câte ceva despre locurile prin care mergem, despre păsările și flora Deltei, aglomerări de păsări și locuri cu flora specifică anotimpului în care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusețile sale, fiecare zonă a Deltei are specificul său iar noi vă vom ajuta să-l descoperiți.

Primăvara în Delta Dunării | Vara în Delta Dunării | Toamna în Delta Dunării

Echipament personal

Vă rugăm să aveți la voi:

 • Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
 • Pălărie de soare (nu șapcă)
 • Ochelari de soare
 • Jachetă
 • Pelerină de ploaie
 • Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la față locului, citiți și acest articol de la noi de pe blog.

Programul se desfășoară cu minim 4 persoane înscrise.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 |  0742 070 779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP