fbpx

Excursie LENTĂ în Delta Dunării, cu VAPORAȘ - program privat

Previous
Next

Un program dedicat atât familiilor cu copii care doresc să descopere împreună frumusetiile deltei cât și tuturor celor care sunt în căutarea unei excursii lente, într-un cadru privat.

Excursiile propuse de noi sunt

1. Tulcea – Gârla Șontea – Gârla Sireasa – Lac Nebunu – Gârla Șontea – Canal 36 – aproximativ 7 ore

10:15 – Prezentarea la punctul de îmbarcare | 10:30 – Plecarea din Tulcea  |aprox 17:00 – Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea

Traseul începe pe una dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunării, Gârla Șontea. Se coboară pe Canalul 36, intrăm pe Gârla Sireasa și se continuă pe canalele din jurul lacului Nebunu, loc de cuibărit și de hrănire pentru o multitudine de păsări.

Pentru masa de prânz, vaporașul va opri la o așezare de pescari de pe Gârla Șontea (aici puteți mânca un prânz autentic pescăresc, cu pește proaspăt, pescuit în aceași zi). Vă rugam să aveți în vedere că singurul meniu oferit este pe bază de pește (borș de pește și pește prăjit)! Dacă nu mâncați pește, singura variantă este să vă aduceți mâncarea cu voi.

Drumul de întoarcere se face pe Gârla Șontea până la intersecția cu Canalul 36 iar apoi pe Dunăre, până la Tulcea.

2. Tulcea – Canal 36 – Gârla Sireasa –  Gârla Șontea – Canal Olguța – Mila23 – aproximativ 11 ore

7:45 – Prezentarea la punctul de îmbarcare | 8:00 – Plecarea din Tulcea  | aprox 19:00 – Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea

Excursia debutează cu Brațul Tulcea până la intersecția cu Canalul 36 (una dintre porțile Deltei Dunării), după Canalul 36 se continuă cu Gârla Sireasa, zonă extrem de bogată în faună deltaică (păsări și animale de apă). Gârla Șontea, cu ale sale zone inundate, pline de păsări și vegetație acvatică, încântă privirile turiștilor de pretutindeni. Aici veți avea ocazia să vedeți nuferi albi și galbeni, lebede, lișițe, rațe, gâște, lopătari, sitari de mal, ibiși și probabil chiar pelicani. Traseul străbate canalul Olguța până la Mila23, situat maiestuos în inima deltei, unde după vizitarea satului se poate opta pentru un prânz tradițional pescăresc într-o gospodărie locală. După masa de prânz, pe un traseu parțial diferit se revine în Tulcea. Durata drumului de întoarcere este de aproximativ 5 ore.

Costuri suplimentare: Masa de prânz poate fi luată la pensiunea Alexandru&Alexandra 3* sau într-o gospodărie locală din acest sat. Se gătește tradițional, pe bază de pește, în sistem meniul zilei. La cerere se pot oferi variante alternative; vegetariene sau cu pui. Dorim să aveți în vedere că acesta nu este un restaurant și nu se pot da comenzi la sosire, rezervarea unui loc la masa se anunță dimineața la plecare, ghidului.

Ora de plecare poate fi cel târziu 11:00 pentru excursia de 7h și cel târziu la 8:30 pentru excursia de 11h.

Prețul excursiilor

Traseul 1 – 1600 lei/excursie

Traseul 2 – 1800 lei/excursie

Prețul include:

 • Vaporașul pentru excursia Tulcea – Șontea – Tulcea (combustibilul este inclus)
 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ, ghid membru al Asociației Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD).

Politica pentru copii:

 • Copiii indiferent de vârstă sunt considerați adulți și ocupă 1 loc pe vaporaș
 • Supravegherea copiilor pe toată durata excursiei revine în exclusivitate părinților.

Prețul NU include:

 • Masa de prânz la o colibă de pescari – 60 lei/pers
 • Masa de prânz la Mila23 – 60 lei/pers
 • Asigurări de orice fel (de călătorie, de bunuri etc)
 • Băuturile (altele decât apa la masă)

Întâlnirea și îmbarcarea

Vă așteptăm la punctul de îmbarcare din capătul falezei Tulcea, la intrarea în Incinta Tulco, la punctul de îmbarcare Ibis Tours (partenerii noștri pentru acest program).

Parcarea mașinilor

Mașinile personale pot fi parcate în Tulcea, în curtea incintei Tulco în parcarea privată, păzită.

 • Costul parcării este de 20 lei/zi/mașină (prețul parcării NU este inclus în prețul sejurului și este informativ, putând fi modificat de administrația portului, fără preaviz).
 • Pentru locurile de parcare nu se fac rezervări iar numărul locurilor este limitat.

Vaporașul pentru excursii

Această excursie se face cu un VAPORAȘ de agrement, de 9 metri, foarte stabil, conceput special pentru turism. Vaporașul oferă o punte largă, dotată cu scaune confortabile și este prevăzut cu prelată de soare sub care vă puteți adăposti în zilele foarte însorite. Viteza de deplasare este de aproximativ 10km/h (este o navă lentă). Un alt punct forte este toaleta aflată în pupa vaporașului.

Primăvara în Delta Dunării    |     Vara în Delta Dunării   |   Toamna în Delta Dunării

Vă rugăm să aveți la voi:

 • Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
 • Pălărie de soare (nu șapcă)
 • Ochelari de soare
 • Jachetă
 • Pelerină de ploaie
 • Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la fața locului, citiți și acest articol de la noi de pe blog.

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea integrală a excursiei.

Cerere de rezervare

Dați click pe butonul “Cere rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu prețuri) și completați formularul de cerere de rezervare. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 |  0742 070 779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.

TOP