Într-un anotimp în care doar cei curajoși ajung să se bucure de amprenta iernii lăsată subtil asupra Deltei Dunării, vă invităm să descoperiți într-un cadru feeric penajul nupțial al pelicanilor creți, acel superb moț de pene buclate și moi întunecată haină a cormoranilor mari.
Această excursie se face cu o BARCĂ DESCHISĂ, fără acoperiș, prelată sau geamuri, ideală pentru fotografia în aer liber. Dorim să vă arătăm Delta Dunării sălbatică și frumoasă, să puteți vedea și fotografia păsările în zbor.
Pentru grupuri de până la 6 persoane folosim bărci de 7 locuri (6 turiști și ghid)
Pentru grupuri de 7-11 persoane, folosim bărci de 12 locuri (11 turiști și ghid)
Traseu | Grup | Pret |
Tulcea – Mila23 | 1-6 persoane | 1200 |
Tulcea – Mila23 | 7-11 persoane | 1600 |
Viteza de deplasare este mică, ideală pentru observarea naturii, sau a oricărui alt detaliu al locurilor prin care veți trece. Se va opri cu fiecare ocazie, fie că este vorba de o pasăre, de un peisaj sau de o poveste pe care ghidul v-o împărtășește.
Plecarea pentru această excursie se face din Port Tulcea Aval, la ora stabilită de comun acord. După ce treceți de barierele de la intrarea în port, la 200 de metri, se află pontonul pe care scrie “DEBARCADER PASAGERI”; unde veți fi așteptați de un membru al echipei Descoperă Delta Dunării.
Excursia durează aproximativ 6-7 ore
O excursie de o zi IARNA, vă oferă posibilitatea de a face cunoștință cu Delta Dunării sub dominația frigului, să descoperiți un spectaculos colț al naturii, într-un peisaj pe care puțini au privilegiul de a îl admira.
Dorim să vă arătăm dulcea și tihnita “singurătate” a păsărilor și mamiferelor care se bucură de atmosfera hibernală a Deltei Dunării.
Pornim din Tulcea pe Șontea – Nebunu – Baclanesti – Furtuna, canale și lacuri care nu îngheață și care permit deplasarea în deplină siguranță. Traseul până la Milal23 nu este fix ci poate fi ajustat în funcție de gheață și condițiile meteo.
Se merge cu o viteză mică, pentru a nu rata multitudinea de specii de păsări care iernează sau acei numiți de specialiști “Oaspeți de iarnă”. Cel mai des, pot fi întâlnite umatoarele specii de păsări: rața cu ciuf, rața moțată, rața cu cap castaniu, ferestrașul mic și mare, cormoranul mic și mare, pelicanul creț, lebăda de vară și de iarnă, gâsca de vara, gârlița mică și mare, codalbul, eretele de stuf, egreta mare și stârcul cenușiu sau pescarașul albastru. La Mila23 vă încălzim cu o țuică fiartă sau un ceai cald în cazul în care trebuie să conduceți mașina în ziua respectivă.
Pe drumul de întoarcere natura ne dazvaluie treptat noi imagini ce par desprinse dintr-un basm.
*În funcție de sezon, nivelul apei și de condițiile meteo, ghidul decide cel mai bun traseu de urmat.
Ce vedem – Iarna în Delta Dunării – Întodeauna căutăm să vă povestim câte ceva despre locurile prin care mergem, despre păsările și flora deltei. Pe lângă atmosfera hibernală căutăm să vă arătăm cât mai multe speciile de păsări care iernează în Delta Dunării.
Vă rugăm insistent să citiți cu atenție postul nostru din blog, despre ce trebuie să purtați atunci când veniți IARNA în Delta Dunării: Necesar în Delta Dunării.
Rezervările la acest program se fac prin achitarea integrală a tarifului excursiei.
Dați click pe butonul “Cerere de rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu prețuri), completați datele solcitate apoi apăsați “TRIMITE”. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.
Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.
Email: contact@descoperadeltadunarii.ro
Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 | 0742 070 779
*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.
Iți place această pagină? Distribui-o, să afle și prietenii tăi despre ea.