fbpx

Excursie de o zi in Delta Dunarii "eTour", cu barca DESCHISA - program PRIVAT

Din dorinta de a genera un impact minim asupra Deltei Dunarii in timpul excursiilor, am lansat versiunea (partial) electrica a unei barci de excursii. Astfel, in zonele sensibile, in zonele frumoase, vom merge pe motor electric pentru a va oferi o experienta totala, vizuala si auditiva a naturii fabuloase pe care o veti explora.

Plecarea se face din Tulcea, veti merge cu motorul termic (pe benzina) pe Dunare si canalele navigabile iar la intrarea in zonele frumoase ale Deltei Dunarii, trecem pe motorul electric si va veti deplasa fara a deranja pasarile si alte vietuitoare, fara poluarea chimica si sonora ale motorului termic. La intoarcere barca va merge pe motorul termic, cu o viteza rezonabila, glisata, pana la Tulcea.

*Motorul electric nu poate fi folosit in zilele cu vant puternic sau in zonele cu vegetatie abundenta. Este posibil ca pe anumite portiuni sa fim nevoiti sa folosim motorul principal al barcii.

Putem face acest program pentru grupuri de pana la 10 persoane.

Program:

Puteti alege intre o excursie de 4h, pe canalul Sontea, un traseu ce va va dezvalui o mica parte a Deltei Dunarii, parte ce va va face, cu siguranta, sa va reintoarceti pentru un program mai lung sau o excursie de 6-7h, pana la Mila23 unde (optional) puteti savura un pranz traditional pescaresc.

Întâlnirea și îmbarcarea

Întâlnirea și plecarea pentru excursiile noastre se face din Port Tulcea Aval, la ora stabilită de comun acord.

Detalii

Ritmul acestei excursii este extrem de relaxant, cu o viteză medie de sub 10 km/h, oferind suficient timp pentru a observa și înțelege ecosistemul acvatic și terestru. Este o experiență inedită pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție dar care doresc să descopere într-un timp relativ scurt frumusețile deltaice și libertatea oferita de natură.

Tariful acestei excursii este de:

TraseuTarif
1. Tulcea – Șontea (4h)1.000
2. Tulcea – Mila23 (6-7h)1.400

Prețul este per persoană, este exprimat în LEI (RON) și include TVA.

Prețul include:

 • Ghidaj în limba ROMÂNĂ (ghid membru AGPDD)
 • Barcă pentru excursie, cu dubla motorizare
 • Combustibilul pentru excursia aleasă
 • Apă plată îmbuteliată
 • Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD)

Politica pentru copii

 • Copiii, indiferent de vârstă, sunt considerați adulți și se calculează la numărul total de persoane în barcă

Prețul NU include:

• Mesele
• Băuturile
• Asigurările de orice fel

Excursiile propuse de noi sunt:

1. Excursie Tulcea – Cot Candura (Canal Șontea) – aproximativ 4h

Este o experiență ideală pentru cei presați de timp care vor să “guste” puțin din această minune a naturii, numita Delta Dunări și tot odată o ocazie perfectă de avedea o bună parte din fauna și flora zonei dintre Tulcea și Cot Candura (Canalul Șontea). Ghidul, bun cunoscător al locurilor, va compensa timpul scurt prin poveștile și informațiile oferite. În cele 4 ore de excursie ne dorim să vă arătăm cât mai mult din frumsețea deltei chiar dacă asta înseamnă să nu facem popas pentru masa de prânz.

Ora de plecare poate fi de la răsăritul soarelui, până la 4 ore înainte de apusul soarelui, aveți o mare libertate a programului. Fiind un program privat, ora de plecare o stabiliți voi și vă rugăm să ne comunicați la rezervare, ce oră doriți.

Recomandarea noastra

Alegeti aceasta excursie la apusul soarelui. Poate fi o modalitate excelenta de a incheia o zi, in riml lent, in liniste, intr-o atmosfera deosebita.

2. Excursie Tulcea – Mila 23 – aproximativ 6-7h

Excursia debutează cu Brațul Tulcea până la intersecția cu Canalul 36 (una dintre porțile Deltei Dunării), după Canalul 36 se continuă cu Gârla Sireasa, zona extrem de bogată în faună deltaică (păsări și animale de apă). Gârla Șontea, cu ale sale zone inundate, pline de păsări și vegetație acvatică, încântă privirile turiștilor de pretutindeni. Aici veți avea ocazia să vedeți nuferi albi și galbeni, lebede, lișițe, rațe, gâște, lopătari, sitari de mal, ibiși și probabil chiar pelicani. Traseul străbate canalul Olguța până la Mila23, situat maiestuos în inima deltei, unde după vizitarea satului se poate opta pentru un prânz tradițional pescăresc într-o gospodărie locală. După masa de prânz, pe un traseu parțial diferit se revine în Tulcea. Durata drumului de întoarcere durează aproximativ 2 ore.

Costuri suplimentare: Masa de prânz poate fi luată într-o gospodărie locală din Mila23. Se gătește tradițional, pe bază de pește, în sistem meniul zilei. La cerere se pot oferi variante alternative; vegetariene sau cu pui. Având în vedere că nu este restaurant și nu se pot lua comenzi la sosire, rezervarea unui loc la masă se anunță dimineața la plecare, ghidului. Tarif meniu 60 lei/persoană, plata se face în numerar, direct la gospodărie.

Ora de plecare recomandată este 10:00.

Barca pentru excursii

Aceste excursii se fac cu o BARCĂ DESCHISĂ, cu dubla motorizare, termica si electrica.

Fără acoperiș, prelată sau geamuri. Bărcile arată exact ca în fotografiile prezentate pe site (sunt doar fotografii cu bărcile noastre). Bărcile noastre merg cu viteză mică-medie, nefiind bărci de viteză (rapide). Pentru un confort cat mai ridicat, toate bărcile noastre sunt dotate cu banchete cu spătar și perne, pentru un confort ridicat. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare ce va fi purtată pe tot parcursul excursiei (condiție legală).

Dorim să vă arătăm Delta Dunării sălbatică și frumoasă, să puteți vedea păsările în zbor, să puteți admira nestingheriți spiralele stolurilor de pelicani ce urcă pe coloanele de aer cald (vă povestim mai multe la fața locului).

Vă rugăm să aveți la voi:

 • Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
 • Pălărie de soare (nu șapcă)
 • Ochelari de soare
 • Jachetă
 • Pelerină de ploaie
 • Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.

Echipament în Delta Dunării (click pe link) – Pentru a nu avea surprize la față locului, citiți și acest articol de pe blog.

Cum rezerv?

Rezervările la acest program se fac prin achitarea unui avans de 50% din prețul excursiei.

Cerere de rezervare

Dați click pe butonul „Cerere de rezervare” (cel verde, de sub tabelul cu prețuri), completați datele solcitate apoi apăsăți „TRIMITE”. Unul dintre agenții noștri va prelua comanda și vă va răspunde în maxim 24 ore. Dacă nu ați primit un răspuns în acest interval, verificați și în folderul de SPAM (JUNK) sau sunați la numerele de contact.

Înainte de rezervare vă rugăm citiți cu atenție termenii și condițiile, cererea unei rezervări implică acceptarea acestora.

Contact

Email: contact@descoperadeltadunarii.ro

Telefon (Voce, Mesaj, WatsApp): 0749 120 009 |  0742 070 779

*Numerele de telefon sunt doar pentru detalii suplimentare. TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Iti place aceasta pagina? Distribui-o, sa afle si prietenii tai despre ea.

TOP