Excursie de o zi in Delta Dunarii [Descopera Delta Dunarii intr-o zi!]

Excursie de o zi in Delta Dunarii [Descopera Delta Dunarii intr-o zi!]

Publicat de: Iliuta Publicat la: 25.08.2016 Afisari: 2249

Este un program UNIC, creat de echipa Descopera Delta Dunarii, pentru cei ce doresc o excursie de o zi in Delta Dunarii.

[Descopera Delta Dunarii intr-o zi!]

Acest program incepe de la Tulcea, ajunge la Mila23 si se termina tot la Tulcea. Dureaza o zi si se poate face cu diferite tipuri de barci, din oferta noastra, si sunt intotdeauna conduse de unul dintre ghizii nostri.

Ora de plecare difera in functie de oferta pe care o alegeti, plecarea se face de la punctul nostru de imbarcare. Traseul este deosebit de frumos, trece prin zone de canal artificial, canale naturale, garle cu apa mica in care cuibaresc si se hranesc o multime de pasari, zone invadate de vegetatie palustra, zone cu vita de vie salbatica si multe alte minuni ale naturii.

Tot timpul ghizii nostri vor incerca sa va arate tot ce este mai frumos in delta, va vor explica ceea ce vedeti si va vor raspunde la intrebari.

Plecand din Tulcea, coboram pe Dunare, pe bratul Tulcea la la intersectia cu canalul 36, de acolo intram in Delta Dunarii, coboram pe canalul 36 apoi facem dreapta pe Garla Sireasa, continuam apoi pe Garla Sontea, daca nu este vant si avem un nivel de apa bun traversam lacul Furtuna, apoi mergem pe canalul Olguta si iesim in Dunarea Veche, la Mila23, un sat de lipoveni foarte frumos, asezat chiar in mijlocul naturii.

Bucataresele din Mila 23 sunt renumite pentru iscusinta lor de a gati preparate traditionale din peste, fiind premiate la multe festivaluri si concursuri gastronomice de aceea va recomandam sa nu ratati un pranz pescaresc in acest sat.

Dupa masa de pranz facem o scurta vizita in sat, vedem alternanta de case vechi si pensiuni noi, vizitam Muzeul Lotcii, un muzeu in aer liber, o initiativa a asociatiei Ivan Patzaikin, Mila23 apoi pornim inapoi spre Tulcea.

Traseul de intoarcere se face tot pe canale deltaice, NU va ducem pe Dunare ci va mai aratam cat putem de mult din farmecul acestor locuri.

Durata acestui program difera de la barca la barca asa ca veti gasi aceste detalii la fiecare oferta in parte.

Tags: excursie, o zi, tulcea, mila23

Oferte pe aceasta tema