• Concurs de fotografie - Dobrogea 24h Fotografie de PASARI 2019

Lansam un nou concurs de fotografie, de aceasta data cu totul diferit fata de concursurile traditionale. Fotografiile trebuiesc facute in intervalul de 24 de ore al concursului. Este o provocare adresata atat fotografilor de pasari cat si pasararilor (birders).

Este un concurs de fotografie de pasari, ce dureaza 2 zile lumina (24h). Tinta este sa fotografiezi cat mai multe specii de pasari in acest timp.

Castiga fotograful care fotografiaza cele mai multe specii de pasari. Fiecare specie va avea un punctaj alocat (lista o puteti descarca de aici), in cazul in care doi sau mai multi fotografi sunt la egalitate cu numarul de specii, departajarea se va face prin totalul de puncte. In cazul in care si de aceasta data exista egalitate, va castiga fotograful cu cele mai multe specii “valoroase” (cele cu punctaj de 10 puncte).

Premii

Locul I  Voucher DDD 500 euro
Locul II   Voucher DDD 400 euro
Locul III   Voucher DDD 300 euro

*Voucherele sunt oferite de Descopera Delta Dunarii. Pot fi folosite pentru achizitionarea oricarui program de pe site, in sezonul 2019.

In cazul in care vor exista sponsori, premiile vor fi majorate (anuntam din timp).

Locul desfasurarii: Dobrogea (in Romania). Am ales Dobrogea deoarece biodiversitatea de aici este foarte mare si ofera cea mai buna oportunitate pentru tema concursului.

***Update Ianuarie 2019

Asa cum v-am promis, anuntam acum locul desfasurarii concursului. Vom fi cazati si vom desfasura toate activitatile de interior la Pensiunea Suvenir din Dobrogea, din satul Visina.

Datorita bunelor intentii ale Biancai, proprietara pensiunii, pretul concursului scade de la 1000 la 750 lei/pers. Multumim Bianca!

Cazarea se face in camere duble, cu baie proprie. Casa arata extraordinar de bine, construita in stil traditional local. Va veti convinge de acest lucru la fata locului.

Foarte curand vom anunta si ceilalti sponsori ai concursului precum si suplimentarile de premii.

Eligibilitate:

Se poate inscrie orice fotograf, cu exceptia angajatilor Descopera Delta Dunarii si Alternative Travel.

Perioada desfasurarii:

11-14 aprilie 2019

Taxa de participare:

Fotograf - 750 lei
Insotitor - 700 lei
Supliment de single 150 lei

In taxa aveti incluse: participarea la concurs (pentru concurenti), cazarea pentru 3 nopti la pensiunea de 3*, cinele (3 cine), micul dejun si pranzul din Ziua 4 (Duminica).

Numar de locuri:

Pentru aceasta prima editie a concursului, limitam numarul de fotografi la 20.

Acum sunt 8 locuri disponibile

Juriul:

Juriul este format din:
Iliuta Goean - fotograf si organizator
Corneliu Leu - fotograf, specialist IT si organizator
Marius Cornel Dima - fotograf si specialist in ornitologie
Dan Bandacu - fotograf si specialist in ornitologie

Desfasurare:

Ziua 1 - Joi - Intalnirea este la ora 17:00, la pensiunea la care vom sta pe durata acestui concurs (vom anunta locatia in februarie 2019), in Dobrogea. Se va sta in camere duble, cu baie proprie, in conditii de 3* (bune).
La ora 18:00 avem o sedinta tehnica in care va prezentam inca o data regulamentul concursului (chiar daca l-ati citit pe site, vrem sa fim siguri ca toata lumea a inteles acelasi lucru si nu avem diferente de interpretare asupra regulilor). Daca sunt intrebari, va raspundem cu placere la acestea.
Prezenta la aceasta sedinta este obligatorie deoarece stabilim atunci toate detaliile legate de punctele si orele de pornire.

Zilele 2 si 3 - Vineri si Sambata - Ora 6:30 (odata cu rasaritul soarelui) incepe concursul. La pensiune aveti disponibila cafea, incepand cu ora 4:30. De la ora inceperii concursului puteti incepe sa fotografiati. La aceasta ora, puteti fi oriunde considerati, in Dobrogea (Romania).
Concursul se termina la ora 18:30. Prezentarea fotografilor la pensiune se va face pana la ora 19:30. De la 20:00 avem cina iar la ora 22:00 se predau fotografiile din ziua respectiva, conform regulamentului.

Ziua 4 - Ora 8:30 mic dejun. De la 9:00 la 11:00, prezentari de produse ale sponsorilor.
La 11:30 anuntarea castigatorilor, prezentarea fotografiilor castigatoare si premierea. Vor fi premiate primele 3 locuri cu premiile anuntate dar vor fi oferite si premii de participare pentru toti concurentii.
La 13:00 avem pranzul si terminarea evenimentului.

Regulament:

 1. Juriul

Toti concurentii se vor conforma deciziilor juriului
In fiecare seara, juriul va primi din partea concurentilor fotografiile cu speciile din ziua respectiva (o singura fotografie per specie).

 1. Transmiterea fotografiilor

Fotografiile vor fi transmise in format digital, pe un stick sau card.

In format JPG  (o fotografie/specie), cu dimensiunea minima de 1080X720 px. In cadrul fotografiei, specia trebuie sa fie clar identificabila. JPG-ul va avea watermark cu numele fotografului (doar numele, fara branduri sau adrese web).

RAW-ul din care a fost extras (veti avea un folder numit NUME-FOTOGRAF-JPG si unul numit NUME-FOTOGRAF-RAW).

Toate fotografiile raman in proprietatea fotografilor care le-au realizat, juriul folosindu-le exclusiv pentru calsament si validarea speciilor.

JPG-urile vor fi publicate pe site-ul nostru si pe pagina de Facebook a concursului doar in postari legate de acest concurs si pastrand watermarkul fotografului. RAW-rile sunt folosite numai pentru validarea perioadei in care au fost facute fotografiile.

Juriul este interesat in primul rand de specia fotografiata si nu de aspectul artistic al fotografiei. Totusi, vor fi validate doar fotografiile IN FOCUS, corect EXPUSE, cu un BALANS DE ALB corect, din care se disting clar caracteristicile speciei. Ne dorim sa ramana un concurs de fotografie, chiar daca vor predomina fotografii documentare.

 1. Criterii de validare:
 • In focus, fotografiile out of focus nu vor fi validate,
 • Sa fie vizibile ciocul si cel putin un ochi,
 • Sa fie vizibile caracteristice speciei,
 • O fotografie poate contine una sau mai multe specii,
 • Dimensiunea pasarii in cadru sa permita identificarea fara dubii (de catre juriu) a speciei,
 • Pasarea fotografiata sa fie vie si libera,
 • Expunerea corecta (daca o fotografie este sub/supra expusa iar acest lucru impiedica determinarea speciei, fotografia nu va fi validata. Daca fotografia reprezinta o silueta inconfundabila a unei specii, juriul o poate accepta. Mai multe detalii pe blog.
 • Juriul este cel care decide validarea fotografiilor.
 • Validarea numarului de specii va fi comunicat de juriu in dimineata zilei urmatoare.
 1. Fotografierea:

Fiecare fotograf va decide felul si locurile in care va realiza fotografiile. Se poate fotografia atat din masina cat si din orice fel de mijloc de camuflaj, pe jos etc.

Fiecare fotograf poate avea un insotitor pe durata concursului (sofer, cautator etc). Insotitorul nu are voie sa fotografieze pe durata concursului (nici macar pentru portofoliul propriu). De asemenea, 2 sau mai multi fotografi pot imparti aceasi masina.

Sunt acceptate fotografii realizate cu orice mijloace foto digitale (camere si obiective indiferent de marca) precum si digiscoping, capabile sa traga in format RAW, cu pastrarea EXIF-ului.

 1. Descalificari:

Tentativele de fraudare a concursului (fotografii anterioare concursului, fotografii realizate de alte persoane (inclusiv insotitorul) duc la descalificarea imediata a fotografului respectiv.

Deranjarea altor concurenti prin coborarea din masina sau apropierea cu masina voastra de a lor, ducand la sperierea pasarilor duce la descalificare. Va rugam sa pastrati o distanta decenta fata de ceilalti concurenti.

In cazul descalificarii, suma achitata ca taxa de concurs NU se ramburseaza (nici macar partial).

Sponsori:

DescoperaDeltaDunarii.ro  |  AlternativeTravel.ro  |  Antrec Tulcea

Cazarea in Dobrogea

Se va face la o pensiune de 3*, ce va fi anuntata in luna Februarie 2019. Pensiunea dispune de camere duble, cu baie proprie si un salon pentru desfasurarea concursului.

Echipament personal:

Fiecare fotograf isi va aduce propriul echipament foto si personal. Este alegerea voastra ce echipament optic folositi, nu uitati insa de conditia unei camere foto capabila sa inregistreze format RAW, cu EXIF.

Contact:

email  Email: contact@descoperadeltadunarii.ro 

telefon whats up sms Tel: 0763 869 400  |  0749 120 009

Rezervari:

Rezervarile se fac pe baza achitarii unui avans de 50% din pretul pachetului.

Plati:

Avansul poate fi achitat prin banca (transfer bancar sau depunere in numerar la casierie) sau cu cardul, online, prin sistemul EuPlatesc.

Diferenta de pret poate fi achitata prin aceleasi instrumente pana la data de 15 februarie 2019.

Inainte de rezervare va rugam cititi cu atentie termenii si conditiile, cererea unei rezervari implica acceptarea termenilor si conditiilor.

Pentru rezervare dati click pe butonul “ Cere rezervare”.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Toate opiniile despre Concurs de fotografie - Dobrogea 24h Fotografie de PASARI 2019Concurs de fotografie - Dobrogea 24h Fotografie de PASARI 2019

de la 750 lei/pers


Etichete: concurs foto, 2019, dobrogea

Opinii
Sejur in Delta Dunarii 7z/6n - Mila23 - LACURI + LETEA + SULINA + Sf Gheorghe - 2019
Bun programul, dar s-ar mai putea include ceva si in prima sau in ultima zi. Sejurul are 7 zile, dar..
Radu postat la: 03/07/2018
Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Letea - program de GRUP 2019
O excursie foarte frumoasă. Recomand cu incredere. Iulian " Negrul" ..
Carmen postat la: 23/08/2018
Pensiunea Vanessa 3*, Mila23
Mi-au placut: Ordinea, curatenia din pensiune (ireprosabile), linistea, mancarea indestulatoare si f..
Fam Nagy postat la: 13/10/2014
Pensiunea Pelicanul Cret , 3*, Mila 23
Ne-am simtit foarte bine, servirea si mancarea au fost foarte bune, camerele foarte curate. Ospitali..
Csurka Monika postat la: 13/10/2014