Barcile noastre

Fiind o agentie axata foarte mult pe turism dedicat descoperirii / cunoasterii naturii Deltei Dunarii, TOATE barcile din programele noastre standard, atat sejururi cat si excursii de o zi (programe de GRUP), sunt BARCI DESCHISE.

Intai va prezint barcile si apoi (daca mai aveti chef sa cititi) si motivele pentru care folosim aceste barci.

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca barcile noastre NU sunt barci rapide, sunt barci de viteza medie, sub-motorizate (adica folosim motoare chiar mai mici decat recomanda producatorul), viteza de deplasare este de 25-30 km/h in timpul transferurilor si de cca 10-15km/h in excursii.

1. Barca mica, Corsar 630

barca mica excursii delta

Cand spun "barca mica" ma refer la cea mai mica barca folosita de noi, in Delta Dunarii se folosesc si barci mult mai mici decat aceasta.

Este o barca foarte produsa pentru noi de celebrul producator din Galati, Corsar Nautic (da, folosim barci produse in Romania!).

Acest model de barca este dotata cu 3 banchete, toate cu spatare si perne, pentru un confort maxim.Folosim aceste barci pentru grupuri de pana la 8 persoane.

Barcile sunt echipate cu motoare Yamaha de 40 si 50 CP. Sunt barci ce pot intra in cele mai frumoase zone ale Deltei, in zonele cu apa mica in care numai putine barci au acces.

2. Barca medie, Corsar 700 Cruiser si Corsar 730 Cruiser

barca medie sejur deltabarca excursie

Modelul Cruiser de la Corsar este conceptul nostru de barca pentru turism, gandita pentru transportul in maxima siguranta a 14 pasageri. Lungi de 7m si late de 2,25m, sunt dotate cu 4 banchete cu spatare si perne. Sunt cele mai folosite baric ale noastre, in programele de sejururi si excursii de o zi in Delta Dunarii.

Sunt echipate cu motoare de 100 si 115 CP (cele mai mici motoare pe care le veti gasi pe aceste modele de barci in Delta Dunarii), pentru ca nu ne dorim viteza ci CALITATE si VIATA (pentru natura) dupa turism.

Aceste barci au fost concepute special pentru Delta Dunarii, zona cu apa mica ce necesita barci cu fundul aproape plat pentru a intra in zonele salbatice, departe de agitatia zonelor "calcate" de barcile rapide, supramotorizate, ce au invadat frumoasa Delta.

3. Barca mare, Corsar 850 Cruiser

barca mare excursii delta dunariibarca excursie

Acelasi concept de Cruiser, cu un design dedicat turismului civilizat dar pe o coca mult mai mare, de 8,5m lungime si 2,5m latime. A rezultat o barca deosebit de stabila, usoara, pe care am reusit sa o facem sa mearga foarte bine cu un motor de numai 140CP desi toate recomandarile au fost de 250-300CP. Este cea mai mare barca a noastra.

Am conceput aceasta barca pentru excursii, cu grupuri de pana la 24 de persoane. Este dotata cu 12 banchete duble, de 1m latime, cu spatare. Marele confort al acestei barci este culoarul central de trecere (cam ca intr-un autocar).

Asa cum am mai spus si in alte postari de pe acest blog, avantajele barcilor deschise sunt cu mult mai mari decat dezavantajele. Aceste barci sunt dedicate segmentului de turisti ce prefera o excursie in natura, cat mai aproape de natura.

4. Barca mare, Lotka 36K

barca traditionala excursielotca excursie

O barca construita special pentru noi in 2013 de un constructor local de ambarcatiuni. Desi am trecut (aproape) exclusiv pe barci Corsar datorita nivelului ridicat al finisajelor si calitatii materialelor folosite, am pastrat vechea Lotka pentru ca sunt foarte atasat sentimental de ea si imi place foarte tare aspectul de barca traditionala de Delta pe care il are. La 8m lungime, 2m latime si aproape 1 tona greutate, am reusit sa o facem sa meraga cu un motor Yamaha de 115CP. Din aceleasi motive pe care vi le-am prezentat si mai sus.

Are in dotare 5 banchete de 3 si 4 persoane, cu spatare si perne.

O excursie in Delta Dunarii, cu aceasta barca inseamna descoperire, aventura, siguranta si …………..???????????????????????????????????/

Avantaje:

  • Dintr-o barca deschisa poti vedea totul in jurul tau;
  • Poti simti cu adevarat Delta Dunarii in imagini, sunete, mirosuri;
  • Poti admira pasarile in zbor (mai mult de jumatate din pasarile pe care le veti vedea vor fi in zbor, o barca acoperita cu prelata va va rapi aceasta placere);
  • Vei simti libertatea explorarii Deltei Dunarii, fara restrictii;

Dezavantaje (daca le putem numi asa):

  • Daca ploua, te uzi. Asta este valabila in cele 5-6 zile de ploaie pe sezon, cate sunt in aceasta zona. In aceste cateva zile este foarte utila pelerina de ploaie recomandata in toate programele noastre; Oricum, o ploaie inca nu a omorat pe nimeni.
  • Te bate soarele in cap, daca nu ai palarie de soare (expresie preluata de la turisti);
  • Te trage curentul :-), expresie tipic romaneasca.

Am ajuns sa avem zeci de mii de clienti multumiti de-a lungul anilor deoarece am insistat sa mergem inainte cu filozofia noastra de turism lent, de explorare a naturii intr-un mod cat mai putin invaziv / destructiv, cu cei mai buni ghizi locali, foarte buni cunoscatori ai locurilor. Am ajuns sa fim foarte cunoscuti in piata de turism a Deltei tot datorita principiilor pe care le promovam si cu care vom merge mai departe indiferent de "tendintele pietei".