Echipa de ghizi

Ionut Iosif – excursii in Delta Dunarii

M-am nascut si crescut in Mila 23, un detaliu importantant din punctul meu de vedere, tinand cont ca sunt un bun cunoscator a tot ceea ce ce tine de Delta Dunarii, trasee, pasari, zone mai putin accesibile cu barca,tot ce tine de frumosul Deltei. De mic copil am explorat Delta Dunarii cu tot ce are ea, calatoream cu barca, cu bunicii mei,astfel incat de-alungul anilor mi-am deschis orientarea spre ceea ce imi place sa fac cu adevarat si acesta este si motivul pt care nu m-am mutat de aici. De mai bine de trei sezoane colaborez cu "Descopera Delta Dunarii", cu diferiti oameni care sunt intr-adevar nerabdatori sa cunoasca cu de-amanuntul detalii despre Delta Dunarii iar ceea ce fac este o placere. Va astept sa descoperiti Delta Dunarii atat de bine cat o cunosc eu!

Adrian Cnezevici - ture cu caiace si canoe in Delta Dunarii

M-am nascut in Tulcea si am crescut alaturi de un caiac nemtesc, demontabil, de care, din pacate, nu prea m-am bucurat, copil fiind. Mai tarziu am aflat ce era cu adevarat si ce amprenta si-a lasat asupra mea. Intotdeauna mi-au placut iesirile in natura, in inima acesteia.

In liceu m-am inscris la cercurile de Ecologie, Speologie si Astronomie, cu acestea mergand in nenumarate tabere si deplasari, in special Sulina. Am luat parte la mai multe actiuni de ecologizare. In tot acest timp am invatat ce inseamna cu adevarat RESPECTUL fata de natura si cum sentimentul de grija fata de aceasta este un sentiment reciproc.

In 2006, alaturi de un bun prieten, am pornit intr-un tur al Deltei pe biciclete, incepand de la Tulcea si terminand in Sfantu Gheorghe, via Sulina.

Prin 2008 mi-am procurat un caiac si atunci a inceput adevarata aventura, de la  canale inguste, multe dintre ele nefiind pe harta, lacuri de toate felurile, cu apa limpede, pline de vegetatie si animale, pana la valurile marii, inarmati doar cu un GPS si cu dorinta de a descoperi. Zone inaccesibile ambarcatiunilor cu motor, plimbari noaptea sub cerul instelat sau sub luna plina. Pe langa ape linistite am infruntat si ape tulburi si involburate, vant si ploi torentiale de vara, toate acestea alaturi de prieteni. Sunt niste amintiri de neuitat.

Din 2011 stau mai mult in Tulcea, dedicandu-mi astfel mai mult timp turelor de caiac si canoe pentru InCaiac.ro si DescoperaDeltaDunarii.ro, incercand astfel sa le prezint doritorilor Delta Dunarii asa cum o vad eu, plina de farmec si armonie.

Adrian Cnezevici

Ion "Tzuri" Boncea - ture in Muntii Macinului (si multi alti munti)

Originar din Curtea de Arges si naturalizat in Tulcea, Ion Boncea nu si-a uitat dragostea pentru munti. In continuare exploreaza inaltimi ametitoare, se implica in tot ce inseamna activitati de munte si natura iar intre toate aceste actiuni bate in lung si in lat muntii cei mai apropiati de Tulcea, Muntii Macinului.

Tzuri este consilierul nostru pentru turele de munte si ghidul principal in aceste activitati. Mai jos aveti un CV cu performantele sale "muntoase".

Membru fondator Asociaţia Explorer – Filiala Tulcea
Ascensiuni de vară şi de iarnă în Munţii Carpaţi
1992 Ascensiuni de iarnă în Pirinei – Franţa
2000: Ascensiuni de vară în Tirol – Austria
2001-2006: Trasee de alpinism grad III B – IV A - V - VI - Innsbruck , Austria.
2007 Expediţie în Alpii Francezi: Mont Blanc du Tacul 4250m, Mont Maudit 4500m
2008 Expediţie Aconcagua 2008 – organizator/ghid
2009 Expediţie Alpi (Elvetia): Dufourspitze 4634m/ghid
2010 Expediţie Aconcagua 2010 – organizator/ghid
2010 Expediţie Caucaz (Rusia): Elbrus W 5642m, Ceghet 3769m, Gumachi 3810m – organizator/ghid
2011 Expediţie Mexic: Pico de Orizaba 5636m-  organizator/ghid
2011 Grossglockner 3798m – Austria - organizator/ghid
2011 Mont Blanc 4807m – Franţa - organizator/ghid
2012 Kazbek 5047m – Georgia - organizator/ghid
2013 Urus 5420m – Peru - organizator/ghid
2013 Ishinca 5530m – Peru - organizator/ghid
 

Iliuta Goean – excursii in Delta Dunarii, ture de birdwatching, ture de fotografie, ture cu caiace si canoe

fondator al: FotoDelta, Descopera Delta Dunarii, AGPDD

Sunt nascut in Bucuresti si abia dupa 30 de ani mi-am dat seama unde imi place cel mai mult sa stau, in Delta Dunarii. Farmecul Deltei m-a vrajit atat de tare incat am luat decizia de a parasi marele oras si sa ma mut in mijlocul naturii, pe apa, sa traiesc din ceea ce-mi place, sa fac ceea ce-mi place, fara restrictiile si stresul orasului.

Din 2006 sunt in Delta Dunarii organizand grupuri de pescari, fotografi, programe speciale pentru echipe de filmare de natura, birdwatcheri sau pur si simplu turisti iubitori de natura. Parerile clientilor despre activitatea mea le puteti gasi pe cartea de oaspeti.

Ghid in Delta Dunarii este ceea ce-mi place cel mai mult si stiu cel mai bine sa fac. Fie ca este vorba de ture de fotografie, ture de birdwatching, plimbari de descoperire a Deltei, ture cu caiacul sau orice alt fel de activitati ce nu implica vanatoarea sau alte forme de distrugere a naturii, pot organiza logistica grupului vostru.

Va pot face rezervarile in orice fel de cazare doriti, va pot alege trasee, pot face programul de grup, pot conduce orice fel de masina sau ambarcatiune si va pot oferi toate informatiile de care aveti nevoie despre Delta Dunarii.

Cunosc foarte bine toate zonele Deltei si stiu cand, unde si cum pot fi vizitate / descoperite aceste zone sau cum, unde si cand pot fi vazute anumite specii de pasari si animale.

Iliuta Goean

Daca vreti sa vedeti Delta asa cum ne place noua haideti cu noi!